Υποχρέωση του Δήμου η Ασφάλεια των Δημοτών

Υποχρέωση του Δήμου η Ασφάλεια των Δημοτών

Είναι Υποχρέωση του Δήμου η Ασφάλεια των Δημοτών

Η ασφάλεια δεν έχει χρώμα, αφορά όλους και οφείλει να παρέχεται στους δημότες, σε εμάς τους ίδιους, χωρίς υποσημειώσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όσο πιο γρήγορα τη δεχτούμε τόσο το καλύτερο για τα 3Β, για τον τόπο που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.

Η ασφάλεια δεν είναι πολιτικό θέμα, αφορά όλους…και ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των πολιτών ενός προαστίου όπως είναι ο Δήμος μας, δεν περιορίζεται σε γενικές δηλώσεις πολιτικής χροιάς. Πληρώνουμε φόρους και τέλη για να έχουμε ασφάλεια και η δημοτική αρχή σε συνεργασία με το κράτος, έχει την υποχρέωση να μας την παρέχει.

Στόχος είναι να έχουμε μία πόλη φιλική στην οικογένεια, στον κάτοικο -παλαιό αλλά και νέο- στον επισκέπτη, και εχθρική στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα.

Ένα φωτισμένο, προσβάσιμο  και με ικανοποιητική αστυνόμευση, (ΕΛ.ΑΣ.- Λιμενικό Σώμα, Δημοτική Αστυνομία με ιδιωτική σύμπραξη) περιβάλλον για όλους, δημιουργεί την αίσθηση μιας ασφαλούς πόλης και από εκεί ξεκινάμε. Από την ΠΡΟΛΗΨΗ.

Υπάρχουν περιοχές στα 3Β  χωρίς καθόλου φωτισμό  που είναι γεμάτες παραμελημένα δέντρα που δημιουργούν συνθήκες αρνητικές για την ασφάλεια των δημοτών.

Υπάρχουν πάρα πολλά πεζοδρόμια σε… παρακμάζουσα κατάσταση και ασφαλώς μη χρηστικά για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη (ΑΜΕΑ, μητέρες με καροτσάκια ηλικιωμένοι κλπ), ενώ τα αφρόντιστα θαμνώδη επιτείνουν σημαντικά τα προβλήματα ασφάλειας και προσβασιμότητας.

Επίσης τα κάθε λογής εμπόδια στους δρόμους που ο Δήμος οφείλει να τα επισκευάσει άμεσα για την ασφάλεια όλων μας.

Η μεγάλη μάχη έχει να κάνει με την καθημερινότητα.

Κατά την πρόσφατη ρύπανση του Σαρωνικού από το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ ορίστηκα από τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ως επόπτης του έργου της απορρύπανσης του παραλιακού μετώπου, έργο το οποίο κατά γενική ομολογία συντόνισα με επιτυχία. Κατά το χρονικό διάστημα της απορρύπανσης διαπίστωσα τη δυσκολία έγκαιρης συνεργασίας όλων των ανωτέρω φορέων αλλά και την ελλιπή εκπαίδευση – ενημέρωση αρκετών δημοτικών υπηρεσιών στις μεθόδους πρόληψης και χρήσης των απορρυπαντικών υλικών κλπ.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαία η δημιουργία ενός τοπικού Συντονιστικού κέντρου που θα συντονίζει όλους τους συναρμόδιους φορείς και ιδιαίτερα θα επιδιώκει τη στενότερη συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας με την ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, Π.Σ., Περιφέρεια κλπ. σε όλα τα θέματα ώστε να υφίσταται συνεχή επικαιροποίηση των σχεδίων Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτάκτου Ανάγκης, με συνεχή γυμνάσια εφαρμογής αυτών. Παράλληλα σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να αξιοποιηθεί η σύγχρονη τεχνολογία για την επόπτευση και αποτροπή παράνομων δραστηριοτήτων (π.χ. αυθαίρετες καταλήψεις  κ.λ.π) σε  δημόσιους χώρους. Για τα θέματα αυτά θα πρέπει να υφίσταται μέσω του ανωτέρω φορέα και η ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο.

Picture2

Και φυσικά στο πλαίσιο αυτό, είναι αναγκαίος και ο εκσυγχρονισμός-αναβάθμιση και ενίσχυση της ίδιας της Δημοτικής Αστυνομίας. Η Δ.Α. δεν μπορεί να περιορίζεται στο να γράφει κλήσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

Τη μάχη για το δικαίωμα στα αυτονόητα δίνει η δημοτική παράταξη Κύμα Ενωμένων Πολιτών – Δημήτρης Δαβάκης. Μάχη για επαρκή φωτισμό σε κάθε γωνιά, σε κάθε γειτονιά, για δρόμους & πεζοδρόμια χωρίς λακκούβες και εμπόδια, καθαριότητα, αγάπη και φροντίδα στους αστέγους τετράποδους φίλους μας, δίκτυο ποδηλατοδρόμων, όπως ταιριάζει σε μια Ευρωπαϊκή πόλη, για ασφάλεια για όλους τους δημότες.

Και φυσικά μάχη για τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου μας:

  • μάχη για εξασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των Δημοτών στις παραλίες μας, με συνεχή παρουσία Ναυαγοσώστη, ακόμη και σε παραλίες που δεν έχουν χαρακτηριστεί πολυσύχναστες, για ελαχιστοποίηση ατυχημάτων – πνιγμών
  • μάχη για τον προαστιακό μας χαρακτήρα & το περιβάλλον,
  • μάχη για διαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου και νοικοκυρεμένη διαχείριση.

Το μέλλον του σπιτιού σου, το μέλλον της γειτονιάς σου είναι στα δικά σου χέρια!  Έλα να ακούσεις. Έλα να ενημερωθείς. Έλα να ψηφίσεις. Για να καθορίσεις ΕΣΥ το μέλλον του Δήμου που ζεις και αγαπάς!