Αρετή Ντούρλιου Τσιούμα

Αρετή Ντούρλιου Τσιούμα

Λογίστρια - Φοροτεχνικός

Δημοτική Ενότητα Βάρης

“Όραμα χωρίς δράση είναι απλά ένα όνειρο. Δράση χωρίς όραμα είναι χάσιμοχρόνου. Όραμα και Δράση μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο”

Nelson Mantela

Η Αρετή Ντουρλιού-Τσιούμα είναι Λογίστρια – Φοροτεχνικός Α΄ Τάξης και εργάζεται ως στέλεχος επιχειρήσεων στον Ιδιωτικό Τομέα για περισσότερο από 25 έτη.

Κατάγεται από το Φανάρι Καρδίτσας και κατοικεί στο Κόρμπι Βάρης. Είναι παντρεμένη με τον καθηγητή Μαθηματικών του 1ου Λυκείου Βούλας, Θανάση Τσιούμα, και έχουν ένα γιο ο οποίος είναι Διδάκτωρ Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Τον Ιανουάριο του 2018 πρωτοστάτησε για την αποτροπή του σχεδίου δημιουργίας Εργοστάσιου Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο δάσος του Υμηττού (Α’ Ζώνη Απολύτου Προστασίας) κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Σπηλαίου Αρχεδήμου. Παράλληλα υποστήριξε τη λύση της Διαλογής στην Πηγή για τη διαχείριση των απορριμμάτων την οποία στη συνέχεια φαίνεται πως υιοθέτησε ο Δήμος.

Στις αρχές του 2018 δημιούργησε με κατοίκους της περιοχής την «Ομάδα Διατήρησης και Αναβάθμισης του Οικιστικού Χαρακτήρα των 3Β», από όπου προέκυψε τον Ιούνιο του 2018 ο Σύλλογος Διατήρησης και Αναβάθμισης του Φυσικού Περιβάλλοντος και του Οικιστικού Χαρακτήρα των 3Β «ΑΡΧΕΔΗΜΟΣ» του οποίου και διατελεί Γεν. Γραμματέας.

Μία άλλη δράση που έχει προωθήσει μέσω του «ΑΡΧΕΔΗΜΟΥ» αφορά την ασφάλεια των κατοίκων με την πρόταση για δημιουργία Δημοτικών Ομάδων Πρόληψης & Κοινωνικής Στήριξης (συνεργασία Αστυνομίας-Δήμου-Πολιτών), σε αντιστοιχία με τον τρόπο λειτουργίας των Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας.

Στο παρελθόν έχει αναλάβει πολλές άλλες πρωτοβουλίες με κοινωνική και αναπτυξιακή στόχευση. Το 2012 δημιούργησε με ανθρώπους από τον τόπο καταγωγής της την «Ομάδα Φαναριωτών για την Ανάπτυξη του Θεσσαλικού Κάμπου», στην οποία συνεισέφεραν και καθηγητές από το Πανεπιστήμιο
Θεσσαλίας και ΤΕΙ Λάρισας. Μέσα από αυτή την προσπάθεια μία ομάδα αγροτών ίδρυσε τον Συνεταιρισμό Στέβιας και τη Μονάδα Επεξεργασίας Στέβιας, η οποία είναι μοναδική στην Ελλάδα.

Σήμερα, επειδή αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες για το Δήμο 3Β, νιώθει την ανάγκη ενεργής συμμετοχής στα κοινά του Δήμου, προκειμένου να συνεχίσει τις προσπάθειες ενάντια σε οποιοδήποτε σχέδιο για επεξεργασία απορριμμάτων στην περιοχή του Υμηττού. Παράλληλα θα ήθελε να προωθήσει νέες πρωτοβουλίες για την προστασία του οικοσυστήματος του Υμηττού, την ασφάλεια των κατοίκων και γενικότερα την τοπική ανάπτυξη και την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Τηλ: 694 48 26 717
Email: arentou@yahoo.gr
Facebook: Areti Ntourliou

Οι Υποψήφιοι του Συνδυασμού

Σοφία Καπερνάρου

Σοφία Καπερνάρου

Επαγγελματίας
Ισάακ (Σάκης) Τοσουνίδης

Ισάακ (Σάκης) Τοσουνίδης

Επιχειρηματίας
Παναγιώτης Μελιδώνης

Παναγιώτης Μελιδώνης

Σεφ
Στέφανος Βακαλόπουλος

Στέφανος Βακαλόπουλος

Επιχειρηματίας
%d bloggers like this: