Τζίμμυ Κορίνης

Τζίμμυ Κορίνης

Συγγραφέας / Σκηνοθέτης

Τοπική Κοινότητα Βούλας

* Ο Τζίμμυ Κορίνης (γεν. Αμαλιάδα, 8 Ιουνίου 1937[1]) είναι Έλληνας συγγραφέας, κινηματογραφικός σκηνοθέτης[2] και εκδότης περιοδικών. Ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με το είδος του μυθιστορήματος[3] αστυνομικής και περιπετειώδους πλοκής[4] («noir»[5]) και θεωρείται ένας από τους πολυγραφότερους του χώρου. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη συγγραφή από την ηλικία των 11 ετών[6] [7], όταν το πρώτο του διήγημα δημοσιεύθηκε σε λογοτεχνικό έντυπο της εποχής[8].

Πρωτοεμφανίσθηκε στo περιοδικό «Μάσκα» το 1955. Το πρώτο διήγημα που έγραψε στη “Μάσκα” ήταν μια περιπέτεια του χαρακτήρα “Λέμι Κόσιον”. Συνέχισε στο «Μυστήριο» (1958 – 1963) και ακολούθως διαδέχθηκε τον Απόστολο Μαγγανάρη στη «Μάσκα»[9] (ως διευθυντής συντάξεως τα έτη 1963 – 1974[10]). . Συνεργάσθηκε επίσης με το Στέλιο Ανεμουρά. Έργα του δημοσιεύθηκαν σε πολλά περιοδικά («Φαντάζιο», «Μπουκέτο», «Πρώτο», «Ελληνίδα», «Εικόνες» κ.α.) αλλά και εφημερίδες («Εμπρός») και εκδοτικές εταιρείες (“Ατλαντίς”, “Αστήρ Παπαδημητρίου”, “‘Ομικρον”).

Στον χώρο του κινηματογράφου εισήλθε με την ταινία «Νυχτοπερπατήματα» (σενάριο) και μια σειρά διαφημιστικών ταινιών που έγραψε και σκηνοθέτησε. Ακολούθως μεταπήδησε στην κρατική τηλεόραση γράφοντας και σκηνοθετώντας δύο κωμωδίες καταστάσεων, δυο θρίλερ (13 και 9 επεισοδίων) καθώς και πέντε 55-λεπτα θρίλερ. Επίσης, έγραψε ένα θρίλερ 9 ημίωρων επεισοδίων που σκηνοθέτησε ο Νίκος Ζαπατίνας. Έγραψε και σκηνοθέτησε ο ίδιος το πρώτο αστυνομικό σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης[11] με τίτλο «ο δολοφόνος που έκλαιγε»[12] (1970, 13 επεισόδια), εν συνεχεία έγραψε το «Μαύρο κλειδί» (12 επεισόδια) αλλά και τη σειρά «Ποιος είναι ο ένοχος» (24 αυτοτελή επεισόδια)[13].

Εργάσθηκε επίσης στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία όπου έζησε 27 χρόνια (επί 5 έτη δούλεψε στο BBC) συγγράφοντας δυο βιβλία περιπέτειας για λογαριασμό του εκδοτικό οίκο “New English Library”. Ήταν τακτικό μέλος της “Writers Guild of Gt Britain” και της “Directors Guild of Gt Britain”.

Για ένα μικρό χρονικό διάστημα ήταν γενικός διευθυντής στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό “Star Channel”[14]. Χρημάτισε επίσης διευθυντής σύνταξης των εκδόσεων “Auto Express” και “Auto Salon” και ήταν για σύντομο χρονικό διάστημα ένας από τους τρεις αρχισυντάκτες της εφημερίδας «Απογευματινή».

Τρία από τα μυθιστορήματά του δημοσιεύτηκαν σε συνέχειες στο εβδομαδιαίο περιοδικό “Εικόνες” και τέσσερις από τις νουβέλες του κυκλοφόρησαν σε βιβλία. Ήταν συνεργάτης παραγωγός στην αμερικάνικη ταινία “Blind Date” με πρωταγωνιστές τους Keir Dulea και Kirsty Alley. Συνέγραψε το αρχικό σενάριο σε παραγωγή για τον Χριστόφορο Κολόμβο. Το σενάριό του “Columbus – The Story Never Told” πουλήθηκε (option) στην Αυστραλο-Γαλλική κινηματογραφική εταιρεία “Vivre Films”. Επίσης, το σενάριό του “Quest For Troy” επιλέχτηκε στα καλύτερα 32 διεθνούς διαγωνισμού σεναρίου.

Το 1998 σε συνεργασία με τον Κώστα Καββαθά, εξέδωσε το περιοδικό “Μάσκα του Τζίμμυ Κορίνη”. Είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

*από Wikipedia- Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια (λημμα: Τζίμμυ Κορίνης)

Οι Υποψήφιοι του Συνδυασμού

Ταξιάρχης Κορομπίλιας

Ταξιάρχης Κορομπίλιας

Επιχειρηματίας
Ελένη Πολυζωγοπούλου

Ελένη Πολυζωγοπούλου

Στέλεχος Επιχειρήσεων
Νατάλης Πέτροβιτς

Νατάλης Πέτροβιτς

Πολιτικός Μηχανικός
Κωνσταντίνα Συρίγου

Κωνσταντίνα Συρίγου

Συνταξιούχος
%d bloggers like this: