Στυλιανός Χριστάκος

Στυλιανός Χριστάκος

Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Δημοτική Ενότητα Βούλας

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (LLB, δίκαιο). Παράλληλα (1986-1988), σπούδασε και πήρε το δίπλωμα σε προγραμματισμό και ανάλυση πληροφοριακών συστημάτων στην Rank Corp. Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο, αποκτώντας πτυχίο στα οικονομικά (MSc Οικονομικών) το 2001 από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde.

Το 2008, πιστοποιήθηκε στη διαχείριση επενδύσεων από την FCA, UK (πιστοποιητικό στη διαχείριση επενδύσεων (CertIM)).

Την επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε ως ειδικός στην πληροφορική και στη συνέχεια ως ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της δικής του εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού (1989), την οποία πούλησε το 1999 και διοικούσε μέχρι το 2004.

Την περίοδο από το Νοέμβριο του 2004 έως τον Σεπτέμβριο του 2010 εργάστηκε για την ελληνική κυβέρνηση (Υπουργείο Οικονομίας και οικονομικών, συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Από τον Οκτώβριο 2010 έως τον Σεπτέμβριο 2012, εργάστηκε στην KPMG ως ανώτερος διευθυντής.

Ξεκινώντας τον Οκτώβριο του 2012, ίδρυσε και διαχειρίζεται τη δική του εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων με έργα σε υλοποίηση ψηφιακού μετασχηματισμού (με έμφαση στην εκπαίδευση), επιχειρηματικά σχέδια, οικονομοτεχνικές μελέτες, μελέτες σκοπιμότητας και ανάλυση κόστους-οφέλους, μάρκετινγκ και πωλήσεων.  Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει ξεκινήσει επιτυχημένες νεοσύστατες επιχειρήσεις στους τομείς των ΤΠΕ, κατασκευής, χρηματοδότησης και ενέργειας και έχει βοηθήσει πολλούς άλλους να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους.

Από τον Ιανουάριο 2017 ανέλαβε την διαχείριση των έργων και τον συντονισμό των πόρων της συμβουλευτικής εταιρείας στην εκπαίδευση SoFIA Education Experts. Η Εταιρεία υποστηρίζει ηγέτες της εκπαίδευσης στην διαμόρφωση στρατηγικής, σχεδίου, εφαρμογής, ανάπτυξης και υιοθέτησης ψηφιακών τεχνολογιών και είναι παθιασμένοι με την αλλαγή και την μεταμόρφωση στο τι και πώς οι άνθρωποι μαθαίνουν, ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν στο νέο κόσμο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Είναι τακτικός εισηγητής και ομιλητής στο εξωτερικό σε θέματα Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (εεδε), ACSI μέλος του Chartered Institute for Securities & Investment UK (CISI) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας, στον οποίο του έχουν ανατεθεί τα καθήκοντα του εντεταλμένου συμβούλου για την ψηφιακή οικονομία.

Αρθρογραφία

Έξυπνη πόλη: αναγκαιότητα ή «μπελάς»;

του Στυλιανού Χριστάκου. Σύμβουλος Επιχειρήσεων - Δημοτική Ενότητα Βούλας Οι «έξυπνες» πόλεις (Smart Cities) μου θυμίζουν τα «έξυπνα» κινητά (smartphones). Και οι ομοιότητες δεν είναι μόνο στην ονομασία. Και τα δύο χρειάζονται χρήστες και είναι τόσο έξυπνα όσο η χρήση τους. Και τα δύο δεν αξιοποιούνται στον ίδιο βαθμό από όλους τους ανθρώπους. Και τα [...]

Τηλ: 697 40 50 360
Email: stelioschristakos@outlook.com

Οι Υποψήφιοι του Συνδυασμού

Ιωάννα Μπασμά

Ιωάννα Μπασμά

Πτυχ. Γαλλικής Φιλολογίας
Γεώργιος Τασόπουλος

Γεώργιος Τασόπουλος

Ιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος
Θεόδωρος Βουτσαλάς

Θεόδωρος Βουτσαλάς

Ιδιωτικός Υπάλληλος
Ιωάννης Θράπας

Ιωάννης Θράπας

Ιατρός
%d bloggers like this: