Μιχαήλ Αβούρης

Μιχαήλ Αβούρης

Συνταξιούχος Τραπεζικός - Ποιητής

Δημοτική Ενότητα Βούλας

Ο Μιχαήλ Αβούρης γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα. Κατάγεται από την Νόμια (Κοίτα) της Μάνης και διαμένει στην Βούλα 30 χρόνια. Το 1966 έγινε Έφεδρος Αξιωματικός και υπηρέτησε σε Μονάδες των Συνόρων μας και σε Επιτελικές Θέσεις.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ( ΝΠΔΔ ) εκλεγόμενος συνεχώς από το 2006 έως σήμερα, ενώ προηγουμένως και από το 1978 – 2006 διετέλεσε Έφορος και Αντιπρόεδρος του.

Πρώην στέλεχος της Διοικήσεως της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ από την οποία συνταξιοδοτήθηκε. Σήμερα μέλος του Συλλόγου Συνταξιούχων της Γενικής Τράπεζας.

Αθλητής (Δρομέας ταχύτητος) στον Κλασικό Αθλητισμό και Επιχειρηματίας, παράλληλα με δικές του επιχειρήσεις (ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ).

Νυμφευμένος με την Μαίρη Κελλάρη- Αβούρη τ. Τμηματάρχη του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο γιούς.

Ο Μιχαήλ Αβούρης συγχρόνως και επί πολλά χρόνια (από το 1965) είναι Ποιητής, με ένα πολύ πλούσιο ποιητικό έργο (2.580 ποιήματα) το οποίο έχει βραβευτεί. Παράλληλα έχει θητεύσει στα προεδρεία Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Συλλόγων (Αττικός Πνευματικός Όμιλος, Σύλλογος Λακώνων Γλυφάδας, Οικολογική Πολιτιστική Κίνηση Μέσα Μάνης, Ένωση των Απανταχού Μανιατών)
και σήμερα είναι Έφορος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βούλας ΥΠΑΤΙΑ.

Ενώ ήταν Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Επαγγελματικών Λυκείων της Βάρης και Σχολικός Επίτροπος. Παράλληλα είναι μέλος του Συλλόγου Μανιατών Νοτίων Προαστίων και της Παλλακωνικής Ενώσεως. Ενώ έχει ιδρύσει την ΟΣΕΝ (Οργάνωση Σπουδάζουσας Εργαζόμενης Νεολαίας) την οποίαν Προέδρευε και η οποία παρείχε δωρεάν φροντιστηριακή κάλυψη σε εργαζόμενους σπουδαστές, στα κεντρικά γραφεία της του κέντρου Αθηνών (Πλατεία Λαυρίου) και στο
υποκατάστημα της στο κέντρο της Νέας Ιωνίας. (οδός Ελευθ. Βενιζέλου).

Με κάθετη άρνηση οικονομικής της στηρίξεως από την Βουλή μας και την αμέριστο συμπαράσταση ηθική και υλικο – τεχνικο- οικονομική από Χριστιανικές Οργανώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εις τις οποίες προσέφυγε.

Μέλος του ΔΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΛΑΙΑΣ (Ιδρ.1948) και Ηθοποιός έως σήμερα. Επίσης ήταν μέλος Επιτροπής για τις Ληστείες στην Νοτιοανατολική Αττική (Μέλη Αξιωματικοί της Αστυνομίας και Τραπεζικοί) με Εκπαίδευση από την Interpol.

τέως Στέλεχος του ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ. Μέλος της ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, με ανάλογο ποιητικό έργο αναδείξεως της Ιερότητος του Αγίου Όρους.

Αρκετές Βραβεύσεις και Τιμητικές Διακρίσεις για το ποιητικό του έργο, από την ΟΥΝΕΣΚΟ και Δήμους της χώρας μας.(Ν. Φιλαδέλφειας, Χίου, Ξάνθης, Ρόδου).

Την 25/9/1995 του απενεμήθη και Αργυρούν Μετάλλιο μετά Διπλώματος από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Manuel de Olivera Guterres για την Θέση του Πρέσβεως Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΝΩΣΗ, για τις χώρες με  προβλήματα, όπως και η δική μας, μη απαντηθείσα από εμένα εισέτι.

Τηλ: 697 38 73 497
Email: m-avouris@hotmail.com

Οι Υποψήφιοι του Συνδυασμού

Μιχάλης Μινωτάκης

Μιχάλης Μινωτάκης

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Καλλιόπη Παντελή

Καλλιόπη Παντελή

Ιατρός Βιοπαθολόγος
Πέτρος Γκιναΐδης

Πέτρος Γκιναΐδης

ιατρός
Φωτεινή Κουρουνάκου

Φωτεινή Κουρουνάκου

Φοιτήτρια ΕΚΠΑ, Παιδαγωγικό
%d bloggers like this: