Δημήτρης Δ. Δαβάκης

Δημήτρης Δ. Δαβάκης

Υποψήφιος Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Κατάγομαι από την Μάνη Λακωνίας. Γεννήθηκα στην Καλλιθέα το 1968 και είμαι μόνιμος κάτοικος των Δικηγορικών Βούλας από καταβολής μου, αφού ο πατέρας μου εγκαταστάθηκε στην Βούλα το 1960. Είμαι πατέρας ενός αγοριού 10 χρονών, του Νικόλα.

Τα μαθητικά μου χρόνια φοίτησα έως και την Α’ Λυκείου στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης και στην συνέχεια μεταγράφηκα στο νεοϊδρυθέν την εποχή εκείνη 2ο Λύκειο Βούλας. Απέκτησα πτυχίο στο Marketing Management και εργάστηκα επί σειρά ετών, αρχικά στην Merck Sharp & Dohme – ΒΙΑΝΕΞ και στην συνέχεια στην Bayer AG Ελλάς.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά άρχισε από νεαρή ηλικία. Ήμουν και είμαι ενεργό μέλος και πρόεδρος του συλλόγου Μανιατών Νοτίων Προαστίων, ενώ διετέλεσα και Πρόεδρος των εξελεγκτικών επιτροπών των Λακωνικών & Μανιάτικων σωματείων.

Δραστηριοποιούμαι ακόμα ως μέλος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και είμαι μέλος της εταιρίας Λακωνικών Σπουδών, και μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου, ενώ στο παρελθόν υπήρξα μέλος για 2 θητείες του ΔΣ του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας, μέλος του ΔΣ του ταμείου τραπεζών ΤΑΑΠΓΑ και μέλος του ΔΣ του ταμείου Πυροσβεστικού Σώματος.

Από το 2006 ασχολούμαι ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση, ως δημοτικός σύμβουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βούλας, ενώ για δύο χρόνια διετέλεσα Πρόεδρος στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Βούλας.

Το 2010 επανεξελέγην δημοτικός σύμβουλος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Κίνηση Γρηγόρη Κασιδόκωστα».  Κατά την διάρκεια της δεύτερης θητείας μου στο Δήμο, διετέλεσα Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών, από το 2011 και ως τον Απρίλιο του 2012.

Στις Εκλογές του 2014 ήμουν Υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με το συνδυασμό «Κύμα Ενωμένων Πολιτών».

Το Μάρτιο του 2019 ανακοίνωσα εκ νέου την κάθοδό μου στις δημοτικές εκλογές, διεκδικώντας τη Δημαρχία του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με το συνδυασμό «Κύμα Ενωμένων Πολιτών».

  • Πολιτική Ιδεολογία:Φιλελεύθερος
  • Θρήσκευμα:Χριστιανός Ορθόδοξος
  • Ημερομηνία Γέννησης:19 Ιουλίου 1968
  • Τόπος Γέννησης:Καλλιθέα Αττικής
  • Καταγωγή:Μάνη Λακωνίας
  • Διαμονή στο Δήμο από:1968
  • Μάχεται για:ένα Δήμο για τους Πολλούς. Όχι για Λίγους!
Δημήτρης Δ. Δαβάκης

Προϋπηρεσία στα Κοινά

Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης

Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

(2014- 2019)

Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών

Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

(2011-2012)

Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου

Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

( 2006-2008)

Δημόσιος Λόγος

Αν και οι πολιτικοί μου αντίπαλοι μού καταλογίζουν ότι είμαι σιωπηλός και “απών”, εντούτοις η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Με όσα μέσα διαθέτω, φροντίζω να γνωστοποιούνται τόσο οι θέσεις μου, όσο και τα σημεία που θεωρώ σημαντικά για την ποιότητα ζωής
των κατοίκων του Δήμου μας.

83 Τοποθετησεις
36 Ενστασεις
60 Καταγγελιες
%d bloggers like this: