Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Στα δύσβατα μονοπάτια του δήμου ΒΒΒ (της Ι. Δόγκα) - 3/2/2024

Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ του δήμου) | Μεγάλο κονδύλι-Μικρή προσδοκία… | Ανεξέλεγκτα, η ελεγχόμενη στάθμευση | Μετά την απομάκρυνση…

Αγαπητοί αναγνώστες, σας ενημερώνουμε συνοπτικά (στο μέτρο του δυνατού) για την ημερησία του ΔΣ, 24/1.
Ο εκπρόσωπος από την αντιπολίτευση στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, ο επικεφαλής της Λαϊκης Συσπείρωσης, υποστηρίχθηκε από την νέα παράταξη του ΔΣ, η οποία (υποτίθεται) ότι πρόσκειται στην Κυβέρνηση αλλά και από  την παράταξη του κ.Ματόπουλου – αυτό δεν μας εξέπληξε και τόσο…
Σας θυμίζουμε ότι, από τα 9 μέλη της αντιπολίτευσης, που μόνον αυτά ψηφίζουν, υποστηρίχθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση με 6, έναντι του Κύματος με 3 ψήφους.
Οφείλουμε να σχολιάσουμε εντούτοις, ότι η νέα παράταξη μας δημιούργησε σαφώς, πέρα και πάνω απ’όλα, κατάπληξη ως προς την επιλογή της.
Πώς δηλαδή, με ποιά κριτήρια επελέγη η υποστήριξη αυτή προς την παράταξη που διακηρύττει την άμεση διασύνδεσή της με τον αριστερό χώρο; Και αφού αποφάσισε η επικεφαλής της παράταξης αυτής, να υποστηρίξει την “αριστερά”, τίνι τρόπω θα ευαγγελίζεται, από τούδε την άμεση συνάρτησή της με την “δεξιά”;;;
Η αλήθεια βέβαια είναι, πως εμάς, τουλάχιστον, δεν μας αφορούν τα κομματικά τερτίπια παρά μόνο, το συμφέρον της περιοχής μας, απ’όπου αυτό εκπορεύεται και πέρα από κάθε μικροπολιτική, δικαιολογημένη ή και αδικαιολόγητη. Ως εκ τούτου, για εμάς μηδαμινής σημασίας τελικά, η εκπροσώπηση στην ΠΕΔΑ.

Ημερησία

Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ του δήμου)

Πρόκειται για θέμα μάλλον τυπικό, για το οποίο όμως, δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση. Και για να είμαστε ακριβείς, η αναστάτωση προκλήθηκε εξαιτίας της ίδιας νέας παράταξης και δια της αρχηγού αυτής, όταν ήδη, στη δημ.επιτροπή (που προηγήθηκε του ΔΣ) υποστήριξε ότι, η διάρθρωση των υπηρεσιών γίνεται με ρουσφετολογικά κριτήρια.
Εμείς πάντως, δεν γνωρίζουμε κάτι απτό, μα αυτό εντέλει, που μας ενδιαφέρει, είναι να στελεχώνονται σωστά οι υπηρεσίες κατά την έννοια ότι: το προσωπικό πρέπει να επαρκεί για την ορθή και πλήρη διεκπεραίωση των αρμοδιοτήτων της κάθε υπηρεσίας.
Επί παραδείγματι, η υπηρεσία πρασίνου υπολείπεται εργατών. Στον πίνακα διαβάσαμε, 4 δεσμευμένες, 3 κενές, 2 νέες κενές θέσεις. Το γεγονός λοιπόν, της μεγάλης έλλειψης οδηγεί στην ανάθεση σε εξωτερικούς (εννοείται) αναδόχους για την εκτέλεση των εργασιών ακόμη και της απλής συντήρησης πρασίνου. Στη συνέχεια, επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός και καταλήγουμε να πληρώνουμε πολύ περισσότερο για το πράσινο.
Λέτε, αυτός να είναι ο λόγος που το πράσινο είναι “μισητό” σε κάποιους;
Ή μήπως, το αντιπαθούν από “άποψη”;…
Συνεπώς, η θεμελιώδης διαφορά μας με τη δημοτική αρχή συνίσταται στην προτεραιότητα καθώς, ως προς τον τρόπο διαχείρισης του ΟΕΥ (και στην περίπτωση, που θα θέλαμε) δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Μεγάλο κονδύλι-Μικρή προσδοκία…

Έγκριση επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων και πρόληψης δημιουργίας νέων, έτος 2024
Η πρόληψη δημιουργίας νέων (αδέσποτων) μας προκάλεσε πικρό γέλωτα… Ιδίως όταν στην εισήγηση αναφερόταν:
ΕΙΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Εκτιμώμενος αριθμός μη καταγεγραμμένων αδέσποτων γατιών: 7.000
  Θυμίζουμε: Από τον Οκτώβριο του 2019 όταν ήδη τότε, είχαμε καταθέσει σχετική πρόταση, κατά παραδοχή αντιδημάρχου, ο πληθυσμός τους ήταν πάνω από 60.000, επομένως και με απλή αριθμητική, σήμερα, πολύ παραπάνω από 100.000 ο πληθυσμός)
 • Εκτιμώμενος αριθμός αγελών (οι γάτες δεν είναι αγελαία ζώα, συγκεντρώνονται μόνο για το φαγητό, αγαπητέ συντάκτη της εισήγησης) αδέσποτων γατιών: 20
 • Δεν αναφερόταν κάπου ο θλιβερός αριθμός των σκοτωμένων, που με βεβαιότητα είναι τόσο μεγάλος, ώστε να υπάρξει ήδη από το ’20 η απαράδεκτη απ’όλες τις απόψεις υπηρεσία διαχείρισης ζωικών υποπροϊόντων-νεκρά ζώα. Τραγική λεπτομέρεια και από την ίδια εισήγηση: “Η μελέτη της Υπηρεσίας (πολυετής δαπάνη 2020-2023) ήταν συνολικής αξίας 24.800€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24% εκ των οποίων εντός του 2023 δαπανήθηκαν 4.138€. Η μελέτη της Υπηρεσίας (πολυετής δαπάνη 2023-2025) είναι συνολικής αξίας 24.800€ εκ των οποίων εντός του 2023 δαπανήθηκαν 3.285,01€…) Πουθενά όμως, ο αριθμός τους…

Ο επικεφαλής μας, Δ.Δαβάκης, έθεσε τα εξής σχετικά:

 • Πρόκειται για συμμόρφωση (στον νόμο) και μάλιστα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης μπορεί να επιβληθεί παρακράτηση μέρους των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων.
 • Η εκτίμηση για τον αριθμό αδέσποτων γατιών πέφτει πολύ έξω – 7.000 μη καταγεγραμμένα
 • Ποιό και πού βρίσκεται το ενδιαίτημα (επί πληρωμή) φιλοξενίας;
 • Ποιά, πόσα και πού βρίσκονται τα σημεία όπου παρέχεται τροφή;
 • Εχετε εικόνα, πόσα σκοτώθηκαν;
 • Τί περιλαμβάνει ο εξοπλισμός οχήματος, που κοστίζει 32.000€;
 • Σε κάθε ΔΕ πρέπει να υπάρχει ένας/μία κτηνίατρος μόνο για στειρώσεις γατιών
 • Να ενταθεί το πρόγραμμα στειρώσεων.

Με μια κουβέντα, αγαπητοί αναγνώστες, τα ποσά είναι υποχρεωτικές δαπάνες αλλά βάσει των στοιχείων, τα οποία εμφανίζονται!
Ο λόγος;…ευνόητος, κρίμα!
Υπερκέρασε εαυτόν δε, ο δήμαρχος απαντώντας, πλην όμως παραδεχόμενος ότι, μέχρι πριν δυο χρόνια (περίπου) δεν είχαν αγγίξει γάτα… ΠΟΙΟΙ και ΓΙΑΤΙ;

Ανεξέλεγκτα, η ελεγχόμενη στάθμευση.

Επιγραμματικά, είμαστε αντίθετοι στην ελεγχόμενη στάθμευση καθώς και εκτός άλλων: Η δημοτική αρχή θέλει να την ξεκινήσει από την Βουλιαγμένη όπου, όλοι οι χώροι είναι μισθωμένοι και με τους ελάχιστους ελεύθερους να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν ούτε τους δημότες-κατοίκους. Μα και σε όλη την περιοχή εμείς όλοι, κινούμαστε προς τα εμπορικά σημεία. Κατά τεκμήριο, είναι αδύνατο να διεκπεραιώσουμε όλες τις εργασίες στο χρονικό διάστημα της δωρεάν στάθμευσης. Μήπως η δημοτική αρχή έχει και εφαρμογή για τον διακτινισμό;

Μετά την απομάκρυνση…

Γενικότερα, εμείς θεωρούμε και πράττουμε με αποκλειστικό γνώμονα το καλό και το καλύτερο του τόπου μας, γεγονός που έχουμε αποδείξει και αποδεικνύουμε κάθε φορά που τιθέμεθα ενάντιοι σε κάθε απόφαση, η οποία αποβαίνει εις βάρος της περιοχής μας. Ολίγα παραδείγματα για τους κακόπιστους ή τους έχοντες κοντή/επιλεκτική μνήμη:

 • Μπενάκειο (πρώην) – προσεχώς και εξαιτίας του επιβλαβούς για την “κηπούπολη” ΝΟΚ, περίκλειστη πόλη!
 • Μισθώσεις παραλιών – υπερμεγέθη project
 • Το τούνελ της μαρίνας Βουλιαγμένης και ο αποκλεισμός της χερσοννήσου, δια του “περιτυλίγματος” της πεζοδρόμησης!
 • Παραλία Βάρκιζας, πόσα κακά, στραβά και ανάποδα…

Τέλος, για το έργο του Κόρμπι ακούσαμε δια στόματος δημάρχου ότι, η καθυστέρηση οφείλεται στην αρχαιολογία (πάλι;) γιατί βρήκε μια ξερολιθιά (αυτή ήταν η λέξη-κλειδί αυτής της συνεδρίασης για τον δήμαρχο) και γι’αυτό “θα μετακινηθεί 100-200 μέτρα παρακεί” το έργο, ε, και “θα καθυστερήσει 16-18 μήνες”…αλήθεια;!

Το μόνο σχόλιο που απομένει να κάνουμε είναι (πάλι): Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι.Ν.Δόγκα,
Δημ. Σύμβουλος Μείζονος Αντιπολίτευσης,
Κύμα Ενωμένων Πολιτών, Δ.Δαβάκης.

Top Related Post

Leave A Comment