Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Στα δύσβατα μονοπάτια του δήμου ΒΒΒ (της Ι. Δόγκα) - 13/1/2024

Αρχαιρεσίες-Δημαιρεσίες | Η πρώτη δημοτική επιτροπή | Το δεύτερο θέμα της δημοτικής επιτροπής – Η ταλαίπωρη Βασ.Παύλου
Αγαπητοί αναγνώστες, στην ειδική συνεδρίαση του ΔΣ της Κυριακής, 7-1, σχεδόν όλα αναμενόμενα…(πλειοψηφία του δημάρχου γαρ).
Το “σχεδόν” λόγω κάποιων (ελαχίστων) νέων προσώπων και της νέας παράταξης.

Αρχαιρεσίες-Δημαιρεσίες

Ως πρόεδρος του ΔΣ ψηφίστηκε ο κ.Ψαλλίδας ενώ, στη θέση του αντιπροέδρου ορίσθηκε από τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης, Δ. Δαβάκη, ο νεοκλεγείς με την παράταξή μας κ. Βελισσάριος, ο νεαρότερος δε, αυτού του ΔΣ.

Ψηφίστηκαν επίσης, τα μέλη της δημοτικής επιτροπής, 5 από την πλειοψηφία και 3 από την αντιπολίτευση και όλα σύμφωνα με τα οριζόμενα της νέας εγκυκλίου.

Πλην της γράφουσας, οι επίκεφαλής των παρατάξεών τους συμπλήρωσαν τα τακτικά μέλη της μιας και μοναδικής επιτροπής πλέον.

Παρατηρούμε βέβαια, μία ασάφεια ως προς τα αναπληρωματικά μέλη σε αντιστοίχιση με τα τακτικά μέλη που αναπληρώνουν. Πρόκειται για αβλεψία της διάταξης καθώς, θα έπρεπε για την αντιπολίτευση (τουλάχιστον) να υπάρχει απόλυτη αντιστοιχία μεταξύ αρίθμησης και αναπλήρωσης τακτικού μέλους.
Επί παραδείγματι, η γράφουσα έχει αύξοντα αριθμό 6. στα τακτικά μέλη και ο επικεφαλής της παράταξης, Δ. Δαβάκης αριθμό 7. στα αναπληρωματικά. Θα σκεφτείτε, τυπικό και επουσιώδες…μπορεί…

Επίσης, από τις 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη δημοτική επιτροπή εκπροσωπούνται μόνο οι τρεις. Αυτό μάλλον, αποδυναμώνει την αντιπροσωπευτικότητα και αποτελεί μειονέκτημα.

Η πρώτη δημοτική επιτροπή.

Την δε, επομένη, 8-1, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας επιτροπής έπρεπε να ψηφιστεί αντιπρόεδρος αυτής -υποχρεωτικά από την αντιπολίτευση-  αφού είχε ήδη ορισθεί από τον δήμαρχο ο πρόεδρος.

Προς μεγάλη μου έκπληξη (συγγνώμη για το α’ πρόσωπο), τα μέλη της πλειοψηφίας με προτίμησαν για την θέση αντιπροέδρου και τα άλλα δύο μέλη τοποθετήθηκαν δίνοντας “το παρόν”.
Η έκπληξή μου συνίσταται στο ότι, καίτοι δεν έχει οτιδήποτε μεταβληθεί ως προς την αντιπολιτευτική μου στάση, η πλειοψηφία πρόκρινε εμένα έναντι της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, γεγονός που αναμφίβολα, μου έδωσε ηθική ικανοποίηση και αποδέχθηκα.

Εντούτοις, το να προΐσταμαι της επιτροπής, εισηγούμενη τα της διοίκησης ενώ, συχνά, διαφωνώ με το περιεχόμενο πολλών εισηγήσεων – επομένως, καταψηφίζω – οπωσδήποτε δημιουργεί περίεργη συνθήκη… Ωστόσο, αφού η εγκύκλιος αυτό προβλέπει, υποχρεωτικά αποδέχθηκα.

Παρακαλώ λάβετε υπόψιν τα εξής:
Ο πρόεδρος, κ.Βάσης, λογικά δεν θα λείπει ποτέ από την επιτροπή.
Ηθική ικανοποίηση υπήρξε για εμένα κυρίως, το γεγονός ότι, ο πρόεδρος εισηγούμενος την συγκεκριμένη πρόταση ανέφερε πως, γνωρίζω το αντικείμενο των επιτροπών συνεπώς, διαθέτω μια κάποια εμπειρία.
Με τη σειρά μου, ελπίζω να μην απουσιάσει, ούτως ώστε να μην βρεθώ σε δύσκολη θέση…

Τελος, σας θυμίζω ότι, έχω προβεί σε αποποίηση αντιμισθίας, επομένως, στην περίπτωση που προβλέπεται ή προβλεφθεί αποζημίωση, δεν έχω λαμβάνειν λόγω της θέσεως αυτής διοτι, η αντιμισθία/αποζημίωση θα κατευθύνεται στα παιδικά χωριά ΣΟΣ, στη Βάρη.

Το δεύτερο θέμα της δημοτικής επιτροπής – Η ταλαίπωρη Βασ. Παύλου.

Αφορούσε λοιπόν, την πολύπαθη Βασ. Παύλου με τους ταλαίπωρους κατοίκους αυτής, δηλαδή εμάς, που, πέραν του ότι υφιστάμεθα τα παρελκόμενα της κίνησης αποκλειστικά λόγω καταστημάτων, αναπαράγουμε άθελά μας το πρόβλημα προκειμένου να βρούμε εμείς, με την σειρά μας θέση στα σπίτια μας κάνοντας πολλούς “γύρους άνευ θριάμβου” αλλά με αγανάκτηση…

Οι περισσότεροι γνωρίζετε την υφή του θέματος για το οποίο, κρατούμε διακριτική στάση λόγω της εκκρεμοδικίας που υπάρχει.
Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η τοποθέτηση στη δημοτική επιτροπή σχετικά με τον διαγωνισμό του έργου. Για λόγους δεοντολογίας, εγώ παγίως, δεν τοποθετούμαι επί θεμάτων που άπτονται του συγκεκριμένου έργου. Ωστόσο, τα λοιπά μέλη της αντιπολίτευσης ζήτησαν επεξήγηση, με την δικαιολογία πως δεν γνωρίζουν γιατί είναι νέα. Το αν γνωριζουν ή όχι, είναι ας πούμε, άγνωστο. Το γεγονός όμως, ότι η καθημερινότητά μας είναι απελπιστική, θεωρώ πως είναι ευρύτατα γνωστό ύστερα από την αυθαίρετη επέμβαση της δημοτικής αρχής εναντίον των περιουσιών μας.
Εξάλλου, η άκρατη και κόντρα στα ισχύοντα σχετικά με τις χρήσεις γης εμπορική επέκταση, έχουν καταστήσει τον βίο αβίωτο για εμάς τους κατοίκους, οι οποίοι εντέλει, στερούμεθα των αυτονόητων!
Για την ιστορία: οι προσφεύγοντες είμαστε 41 ιδιοκτήτες και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει δικαίωση στο μείζον ζήτημά μας.

Με την ευχή μιας ουσιαστικής και εποικοδομητικής χρονιάς, μα και θητείας, έως την επόμενη φορά…

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι.Ν.Δόγκα,
Δημ. Σύμβουλος Μείζονος Αντιπολίτευσης,
Κύμα Ενωμένων Πολιτών, Δ.Δαβάκης.

Top Related Post

Leave A Comment