Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Στα δύσβατα μονοπάτια του δήμου ΒΒΒ (της Ι. Δόγκα) - 30/12/2023

Τα προ ημερησίας έτρεχαν… | Οικονομική ενίσχυση | Ο κύκλος της κυκλικής οικονομίας, ή Πώς τετραγωνίζουμε τον κύκλο… | Λελογισμένη χρήση | Με παράσυρε το ρέμα… | ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ | Θλιβερός απολογισμός

Αγαπητοί αναγνώστες, με την ελπίδα και την ευχή ευημερίας για την νέα χρονιά, σας ενημερώνουμε για ορισμένα σημαντικά, στην εκπνοή του 2023.

Τα προ ημερησίας έτρεχαν…

Σημαντικά θέματα έφτασαν την τελευταία στιγμή στο ΔΣ, 19/12, όπως, η έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για το έργο διευθέτησης του ρέματος του Κόρμπι.
Πρόκειται για τη διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδ.Αιγαίου από τη διάβαση της παραλιακής έως την οδ. Λογοθέτη και τις εκτροπές κυκλοφορίας με ειδική μέριμνα για τις ιδιοκτησίες των οποίων, η προσέγγιση δεν θα είναι δυνατή. Λόγω της μεγάλης διάρκειας του έργου οι παρακάμψεις/κυκλοφοριακές ρυθμίσεις χαρακτηρίζονται μακράς διάρκειας. Ευνόητο θα υπάρξει η ανάλογη σήμανση.

Σχόλιο: άδραξε την ευκαιρία ο δήμαρχος να αυτοεπαινεθεί για χιλιοστή φορά και για το πόσο ωραία τα κάνει όλα… απέδωσε μάλιστα τον χαρακτηρισμό της “επιδερμικής γνώσης” (σε ποιούς άραγε;) σχετικά με τα έργα γενικότερα και βάλθηκε να πείσει για το καλώς έχειν των προτεραιοτήτων του… Καλά, τις προτεραιότητες αυτές τις γνωρίζουμε πολύ καλά και ακόμη χειρότερα, τα δεινά που προκύπτουν από αυτές!

Οικονομική ενίσχυση

Για την οικογένεια της οποίας το σπίτι διαλύθηκε στη Βάρη, ο άρχων χορηγεί 3.500€ ενώ, ως διατείνεται, ζητήθηκαν μόλις 2.500€ Στην παρούσα φάση όμως, το ζητούμενο δεν είναι το πόσα αλλά η αποκατάσταση ενός κατεστραμένου σπιτιού.

Χαρακτηριστικά η ΡΙ.ΚΙ.Π ζήτησε το συνολικό κόστος επισκευής, αίτημα με το οποίο συμφωνούμε κατά την έννοια ότι, η πολυμελής οικογένεια θα έχει μεγάλες δαπάνες μέχρις ότου μπορέσει να εγκατασταθεί εκ νέου στο σπίτι της. Συνεπώς, προτεραιότητα είναι η ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση.

Ο κύκλος της κυκλικής οικονομίας, ή Πώς τετραγωνίζουμε τον κύκλο…

Με την ένδειξη εξαιρετικά επείγον εισήχθη το “ασθμαίνον” 3ο προ ημερησίας και με τον τίτλο: “Πρόσληψη προσωπικού με “σύμβασης” (προφανώς, σύμβαση) μίσθωσης έργου…, Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα…” Χαρακτηριστικά και από την εισήγηση: “στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων του ΕΣΠΑ η έργων που χρηματοδοτούνται ή επιδοτούνται από διεθνείς οργανισμούς ή ερευνητικών προγραμμάτων ή προγραμμάτων τεχνικής βοήθειας ή για την εκπλήρωση υποχρεώσεων από συμβάσεις…”

Παρακάτω: “Επειδή το πρόγραμμα συνεχίζεται μέχρι 31/10/2027 και έληξε η σύμβαση μίσθωσης έργου του εξειδικευμένου επιστήμονα που είχαμε προσλάβει με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το ανωτέρω πρόγραμμα, προτείνεται η άμεση έγκριση πρόσληψης εξειδικευμένου επιστήμονα με σύμβαση μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου που θα διαθέτει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα σύμφωνα με την πρόσκληση πρόσληψης που θα αναρτηθεί για την επιστημονική υποστήριξη…, έτους 2024-2027”

Και αφού πάσχισε τόσο η “στο πόδι” εισήγηση να μας πείσει για την αναγκαιότητα πρόσληψης εκ νέου “εξειδικευμένου επιστήμονα” -αλλά δεν μας έπεισε!- δεν μπήκε κάποιος στον κόπο, ούτε ο γνωστός φλύαρος, να μας ενημερώσει για το ύψος της δαπάνης, που η εισήγηση πάντως, δεν ανέφερε…Εμείς δεν υπερψηφίσαμε καθώς, έχουμε διαπιστώσει μεγάλα ποσά να δαπανώνται σε συμβουλευτικές υπηρεσίες αορίστως και χωρίς απτό αντικείμενο! Λελογισμένη χρήση γαρ…

Λελογισμένη χρήση

Σε αυτά τα πλαίσια (λελογισμένη χρήση) εμπίπτουν και οι παρατήρησεις μας για την καταστροφή κινητών πραγμάτων (τραμπάλες, κούνιες, δάπεδα) σε 7 παιδικές χαρές, οι 3 στη Βάρη-άλλες 3 στη Βούλα-και 1 στη Βουλιαγμένη.
Πιο συγκεκριμένα, τονίσαμε ότι, έχουν υπάρξει τουλάχιστον δύο μεγάλες προμήθειες έργου για τις παιδικές χαρές από το 2019 με “ηχηρή” δαπάνη μακροσκοπικού ελέγχου και στις οποίες προβλέπεται η εν λόγω εκκαθάριση. Λέμε τώρα…

Με παράσυρε το ρέμα…

Με την ευκαιρία της παραλαβής γεωλογικής μελέτης – θέμα μάλλον τυπικό, από το 2018 είχε ξεκινήσει – επιβεβαιώσαμε από τα λεγόμενα ότι, άλλαξε η παλαιά κοίτη του ρέματος! Κατά το: “με παρέσυρε το ρέμα…”

ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ

Για την νέα παράταση της μελέτης: Επανέγκριση-Αναθεώρηση-Πολεοδομικής Μελέτης για την Λαθούριζα με επέκταση στα όρια ανάρτησης δασικών χαρτών πληροφορηθήκαμε ότι, το έγγραφο του δασαρχείου Πειραιά “παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις” και η περιοχή παραμένει εκτός ανάρτησης!;; (Περίεργο, πώς και γιατί συνέβη αυτό;…) Παρατάθηκε για ένα έτος.

Παράταση πήρε και η μελέτη: Κτηματογράφηση-Πολεοδόμηση-Πράξη εφαρμογής επέκτασης σε οικιστικές περιοχές και αναφερόμαστε στην πολύπαθη Βάρη βεβαίως… Πράγματι, σύνθετο ζήτημα για το οποίο θεωρούμε ότι δεν έχουν γίνει οι ενδεδειγμένες ενέργειες από πλευράς διοίκησης.

Τα Χριστουγεννιάτικα δωράκια από τη διοίκηση με τη μορφή διαγραφής ΤΑΠ/ΔΤ/ΔΦ άγγιξαν τις 30.000€… μια χαρά…

Θλιβερός απολογισμός

Ο τελευταίος για το 2023 αλλά όχι ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο τελικός γενικότερα απολογισμός, για τον φυτικό πλούτο της περιοχής μας, η οποία γίνεται διαρκώς, φτωχότερη στο μοναδικό φυσικό αγαθό που δεν κοστίζει, επιφέρει όμως, τεράστια καταστροφή και ζημιώνει την ποιότητα της ζωής μας, έχει ως εξής: 30 δέντρα συνολικά και την “τιμητική τους” αυτή την φορά είχαν τα λέϋλαντ, 21 τον αριθμό! Σημειώνουμε ότι και οι μεταφυτεύσεις που αποφασίστηκαν στο ΔΣ, ενέχουν κινδύνους και δεν επιτυγχάνουν πάντα…

Ευχόμαστε για τον νέο χρόνο να καλλιεργηθεί περισσότερο η συνείδηση των ανθρώπων ως προς την αξία των δέντρων, ούτως ώστε να μην έρχονται τόσα αιτήματα κοπών και να συμπαρασυρθεί η διοίκηση για να εξετάζει τη διάσωσή τους κάτω από άλλο πρίσμα, αυτό της πραγματικής υπεραξίας της περιοχής μας…

ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ!

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι.Ν.Δόγκα,
Δημ. Σύμβουλος Μείζονος Αντιπολίτευσης,
Κύμα Ενωμένων Πολιτών, Δ.Δαβάκης.

Top Related Post

Leave A Comment