Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Στα δύσβατα μονοπάτια του δήμου ΒΒΒ (της Ι. Δόγκα) - 18/11/2023

“Ηλεκτριστήκαμε” με την ΗΛΕΚΤΡΑ | Έκθεση Αποτελεσμάτων | “Αναζωπύρωση” στη Συντήρηση | Το Leasing Προχωράει | Καλά Χριστούγεννα και… Πράσινα Άλογα!

Αγαπητοί αναγνώστες, θεωρούμε ότι βρισκόμαστε σε άλλη μία κρίσιμη καμπή για την ανθρωπότητα – “τέλος εποχής” σχετικά με το κλίμα, αναζωπυρώσεις διακρατικών εχθροπραξιών με πολεμικές συρράξεις στην περιφέρεια της Μεσογείου κ.ο.κ.- ως εκ τούτου, οφείλουμε να λάβουμε μέριμνα τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, για το μέλλον του “μικρού μας τόπου”, δλδ. την περιοχή μας, με τον τρόπο που δυνάμεθα και με γνώμονα το καλύτερο ΑΥΡΙΟ.

Εμείς πάντως και ως οφείλουμε, σας ενημερώνουμε για να βρίσκεστε σε εγρήγορση και ευθύς αμέσως σταχυολογούμε τα σημαντικότερα:

Ηλεκτριστήκαμε με την ΗΛΕΚΤΡΑ

Περίεργος ήταν ο τίτλος: “Αποδοχή της συμμετοχής του Δήμου στο Πρόγραμμα χρηματοδότησης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων-Πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ και έγκριση υποβολής αίτησης χρηματοδότησης…” [48η οικ.επ. 17-10-2023]
Καταρχάς, να καταλάβουμε το θέμα, μας ζητήθηκε να αποδεχθούμε να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα για να αιτηθούμε χρηματοδότηση;
Και όχι μόνο…
Πρόκειται για επενδυτικό ΔΑΝΕΙΟ ύψους 2.573.000€ και θα κατευθυνθεί στο ΔΑΚ Βουλιαγμένης: 450.000€, στο ΔΑΚ Βάρης: 1.210.000€, στο 1ο δημοτικό Βάρης: 913.000€.
Διαβάσαμε επίσης, ότι, “δεσμευόμαστε για την κάλυψη υπερβάλλοντος ποσού από ίδιους πόρους”
Ίδιος τίτλος, επόμενο θέμα, που αφορούσε τα σχολικά κτίρια αμιγώς και ύψους 1.260.000€ για 5 σχολεία αλλά με υπηρεσίες συμβούλου 37.160€, μελέτη εφαρμογής 37.200€ και φυσικά! παρακολούθηση 37.200€ -συνολάκι, 111.560€- εννοείται μέσω δανεισμού, θέμα το οποίο, μας έφερε σε δύσκολη θέση γιατί αφορά σχολεία.
Η γενική τοποθέτηση:

“Είμαστε ενάντιοι στη συμμετοχή στο πρόγραμμα μέσω δανεισμού. Η κάλυψη υπερβάλλοντος ποσού από ίδιους πόρους χωρίς να γνωρίζουμε σε ποιό ποσοστό θα δανειοδοτηθεί το έργο, μας αναγκάζει να καταψηφίσουμε”

Έκθεση Αποτελεσμάτων

Καταψηφίσαμε την έκθεση αποτελεσμάτων για το Γ τρίμηνο καθώς, διαπιστώσαμε ότι

  • τα διαθέσιμα έχουν μειωθεί
  • οι υποχρεώσεις από δάνεια έχουν αυξηθεί
  • οι προβλέψεις μη είσπραξης ανέρχονται σε 33.000.000€ με οφειλές προηγουμένων ετών, 35.000.000€
  • Και τέλος, το χρηματικό υπόλοιπο προηγουμένου έτους κυμάνθηκε στα 5.000.000€ το οποίο όμως, θα έπρεπε να έχει δαπανοποιηθεί άμεσα ή έμμεσα στις πραγματικές ανάγκες ημών όλων!

“Αναζωπύρωση” στη Συντήρηση

“Αναζωπύρωση” είχαμε και στο θέμα, Συντήρηση και Επισκευή Οχημάτων και Εξειδικευμένου Μηχανολογικού Εξοπλισμού Απορριμματιφόρων για τη Ζύγιση Κάδων Απορριμμάτων.
Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν υπήρξε συμφωνία-πλαίσιο μαμούθ για τη συντήρηση των οχημάτων. Στην πορεία διαιρέθηκε σε ομάδες αλλά και έτσι δεν βρέθηκαν ανάδοχοι για όλες. Εν προκειμένω, δαπάνη παρά κάτι 600.000€ που φτάνει μέχρι το 2026 [50η οικ.επ.2-11-2023]
Ξεκαθαρίζουμε ότι, φυσικά πρέπει να γίνεται συντήρηση των οχημάτων και να υπάρχει το σχετικό κονδύλι ΑΛΛΑ:

  • το περιεχόμενο της τεχνικής έκθεσης δεν ήταν σε πλήρη ταύτιση με τον τίτλο
  • το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης, 303.000€ οδεύει στην επισκευή/συντήρηση φρένων, οι άλλες απαραίτητες επισκευές, από πού και πώς θα εκταμιευτούν;
  • εγγράφετο ακόμη και δαπάνη πλυσίματος, παράρτημα 2, 13 εργασίες καθαρισμού, επομένως, τοποθετηθήκαμε με ΛΕΥΚΟ.

Το Leasing Προχωράει

Για να μην έχετε αγωνία… σας ενημερώνουμε ότι προχωρεί το leasing, “λειτουργική μίσθωση” ύψους 3.038.868€, άγνωστο όμως, το ύψος της χρηματοδότησης από το υπουργείο περιβάλλοντος κ ενέργειας και μεταξύ των οχημάτων ένα επιβατικό των 204.451€ [51η οικ.επ. 9-11-2023]

Καλά Χριστούγεννα και… Πράσινα Άλογα!

Μία συνεδρίαση του ΔΣ, δια περιφοράς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί, 15/11 και ανάμεσα στα 5 θέματα αυτής: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις συνολικού ποσού 51.212€, ενώ την μερίδα του λέοντος παίρνει η συναυλία των 28.000€.

Δύο “ήσσονος αξίας επεκτάσεις” συμφωνητικών, που και στις δύο περιπτώσεις προέκυψαν ύστερα από σχετική αλληλογραφία μεταξύ υπηρεσιών και αναδόχων, δηλαδή τους ζητήθηκαν, μας προβλημάτισαν.

Όχι τόσο η συντήρηση του υβριδικού χλοοτάπητα στο ΔΑΚ Βουλιαγμένης, γιατί την έχουμε καταψηφίσει εξαρχής, ως δαπανηρή. Περισσότερο στεκόμαστε στη συντήρηση χώρων πρασίνου καθώς, υπάρχει υπόλοιπο ποσού 22.000€, η σύμβαση λήγει 9/5/2024 και ζητήθηκε ΤΩΡΑ επέκταση 57.573€. Ο δε, ανάδοχος απαντά: “αποδεχόμαστε την τροποποίηση-επέκταση”. Σημειωτέον ότι το συμφωνητικό των 24 μηνών ξεκίνησε 10/5/2022. Τοποθετηθήκαμε με επιφύλαξη γιατί διαπιστώσαμε έλλειψη επαρκούς αιτιολόγησης.

Κλείνουμε το παρόν κείμενο με αυτή την σκέψη λόγω επικαιρότητας: Όλοι οι αγώνες για την αποκατάσταση της δημοκρατίας που διεξάγονται με ειρηνικό τρόπο, έχουν και πρέπει να έχουν εξέχουσα σημασία-θέση στην κοινωνία αλλά κυρίως στη συνείδησή μας!

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι.Ν.Δόγκα,
Δημ. Σύμβουλος Μείζονος Αντιπολίτευσης,
Κύμα Ενωμένων Πολιτών, Δ.Δαβάκης.

Top Related Post

Leave A Comment