Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες, μετά την ολοκλήρωση των εκλογών επανερχόμεθα στην επιβεβλημένη ενημέρωσή σας ως προς τα δημοτικά τεκταινόμενα.

  Σας είχαμε αναφέρει επιγραμματικά τη μελέτη: “Αποδοχή ανεπεξέργαστων στέρεων αποβλήτων, υπολείμματος μπλε κάδου, επικίνδυνων και λοιπών αποβλήτων”, 41η οικ.επιτροπή, 14/9

Η δαπάνη 1.862.480€ 

Τοποθετηθήκαμε αρνητικά για τους ακόλουθους λόγους: Θα έπρεπε να συμπεριληφθεί η δράση στον αρμόδιο κρατικό φορέα. 

Τα επικίνδυνα απόβλητα για τα οποία δεν γίνεται αναφορά από πού και ποιού είδους είναι (ασάφεια/αοριστία) δεν μπορούν να συμπεριληφθούν καθώς, υπάρχει υποχρεωτικά ειδικό σχέδιο για την απομάκρυνσή τους.

Το άρθρο 7 αναφέρει ρήτρα αναπροσαρμογής και επιτρέπει τροποποίηση της σύμβασης με δυνητική αύξηση “μέχρι 50% της αξίας της σύμβασης” 

Στο άρθρο 8, προβλέπεται επιπλέον επέκταση 10% για υπηρεσίες και 15% για σύμβαση έργου.

Αντιλαμβάνεσθε ότι όλες αυτές οι επεκτάσεις/τροποποιήσεις εκτοξεύουν την ήδη “διαστημική” δαπάνη του 1.862.480€ 

Στο σημείο αυτό σχολιάζουμε και πάλι ότι, ακόμη και όταν επιχορηγούνται οι δράσεις και τα προγράμματα, άμεσα ή έμμεσα εμείς τα πληρώνουμε. Επομένως, οφείλουμε να έχουμε τεταμένη την προσοχή μας.

  Αρτος (με παντεσπάνι) & Θεάματα

Τα επόμενα τρία θέματα εμπίπτουν στην κατηγορία: Αρτος και Θεάματα…

– XTERRA στην Α πλαζ Βούλας: 9.920€ και στο άρθρο 6 της έγκρισης χωρίς δημοσίευση (άρα, οποτεδήποτε μπορεί το ποσό να μεταβληθεί): “ο ανάδοχος ευθύνεται εξίσου με τον Δήμο”, ως προς ποίο, ευθύνεται; Διαφωνήσαμε επίσης γιατί επιχορηγείται ένας επιχειρηματίας και καρπούται ο ίδιος τα κέρδη, ως προς τα κέρδη δεν υπάρχει το “εξίσου”;

– VARKIZA LITE QUEST FIBA, 31.000€ και πάλι χωρίς απτό όφελος, ει μη μόνον το θέαμα…

– Εμφανίστηκε ένα φεστιβάλ (από το πουθενά) με θέμα την θάλασσα, ονόματι 3BLUE και κόστους 72.444€!!!

Την ημέρα αυτής της συνεδρίασης το θέμα απεσύρθη και επανεμφανίστηκε την επομένη οπόταν και ενεκρίθη (ως αναμενόμενο) η διεξαγωγή του φεστιβάλ.

Σχολιάζουμε και πάλι ότι, οι δράσεις αυτές αλλά και όλες οι άλλες, οι οποίες σαφώς έχουν την χρηστικότητά τους (ό, πως καθείς το αντιλαμβάνεται βέβαια…) έρχονται να επιστεγάσουν μια καλώς έχειν κοινότητα, στην οποία όλα τα προβλήματα έχουν επιλυθεί και όλα βαίνουν καλώς, είναι έτσι;;; 

Η δική μας άποψη είναι πως η καθημερινότητα και η απτή πραγματικότητα, την οποία όλοι “γευόμαστε” στην περιοχή μας, απέχει έτη φωτός από την επίπλαστη εικόνα των έργων βιτρίνας και των ενίοτε άκρως κοστοβόρων θεαμάτων, που προσφέρονται αφειδώς για να επικαλύψουν τα κακώς κείμενα.

Επιπλέον, μέρος των χρημάτων, που δίνεται σωρηδόν στα θεάματα, ανήκει στους δημότες, οι οποίοι και πληρώνουν τα τέλη, τους φόρους, το ΤΑΠ 

Το ότι οι δαπάνες αυτές δεν εμπίπτουν στα ανταποδοτικά, ουδόλως απαλλάσσει από την ευθύνη!

Συνεπώς, η εκάστοτε δημοτική αρχή ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ για λογαριασμό των δημοτών-κατοίκων τους διαθέσιμους πόρους αλλά τους διαχειρίζεται καλώς η παρούσα διοίκηση της πλειοψηφίας; Απερίφραστα, όχι.

 Το κέντρο σαβούρας μελετάται…

Το τελευταίο, αυτής της οικ.επιτροπής δεν ήταν άλλο από το κέντρο σαβούρας, “επιστημονικά” ολοκληρωμένο πράσινο σημείο, στο κέντρο της Βάρης. Εν προκειμένω, αναφερόμαστε στη μελέτη και το πρακτικό έγκρισης, όπερ εστί, ότι το έργο προχωρεί…Η μελέτη πάντως, μόνη της κοστίζει 64.900€ με ΦΠΑ, ούτε καν 65.000€, ψιχουλάκια δηλαδή…

  ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ

 Στην 45η οικ.επιτροπή, που πραγματοποιήθηκε 2/10, απεστάλη [με ημερομηνία εγγράφου (πρακτικού) 25/9 και αποστολή πρόσκλησης της οικ.επ. 28/9 (αντιλαμβανόμαστε όλοι το προκαθορισμένο)] για το σημαντικό όμως, θέμα: “Κατακύρωση  αποτελέσματος της δημοπρασίας για την Υπομίσθωση της έκτασης ΑΚΤΗ ΒΑΡΚΙΖΑΣ (Οργανωμένη Ακτή και Ελεύθερη Ανατολική παραλία)”

Από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνουμε και τα υπόλοιπα…

Πιο συγκεκριμένα, η ανάδοχος εταιρεία εμφανίστηκε μόνη (καμία άλλη δεν την έκανε παρέα) επομένως, το πρακτικό “σφάλλει” φέροντας  στον τίτλο: ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ…το “πλειοδοτική” παραπέμπει σε περισσότερους του ενός ή θα ξεχάσουμε τα ελληνικά μας!

Η υπομίσθωση λοιπόν, μας πληροφορεί η εισήγηση, άρχεται από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης -πότε να υπεγράφη άραγε;-  και λήγει μαζί με την ημερομηνία λήξης της σύμβασης παραχώρησης στον δήμο, ήτοι 25 χρόνια αργότερα – “ισόβιος μισθωτής”, η κοινοπραξία BLACK WAVE-FOOD PLUS και με τιμή 1.310.000€ ετησίως…Επιπλέον, αναφέρεται ότι, η χρονική διάρκεια μίσθωσης δύναται να παραταθεί, δηλαδή, μέχρι πότε, το 2.100 μετά Χριστόν;

Τιμή “εκκίνησης” 1.300.000€…το αστρονομικό ποσό των 10.000€ επέτυχε επιπλέον η επιτροπή;!

Η δε, εγγυήτρια εταιρεία ονομάζεται DPG DIGITAL MEDIA GROUP, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ – Μπράβο της για μονοπρόσωπη!

Το δε, κερασάκι; Συνοδευόταν από απόφαση ΔΣ πέρσι, 28/11/2022 περί έγκρισης σύστασης της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ διενέργειας δημοπρασιών για το έτος 2023, προφανώς, σε μία απέλπιδα προσπάθεια της διοίκησης να αποδώσει δείγμα φερεγγυότητας στη διαδικασία…Τα σχόλια, περιττά.

  Δεν σας κουράζουμε άλλο και ως επίλογο αναφέρουμε το ΔΣ δια περιφοράς που διεξήχθη σε χρόνο d.t.

Εστάλη πρόσκληση την Τετάρτη,18/10, στις 11: 20′ για τοποθέτησή μας έως τις 13: 30′ εννοείται της ίδιας ημέρας! Κατά την γνώμη μας χαρακτηριστική τακτική μίας διοίκησης που περιφρονεί τους αιρετούς δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης έχοντας διασφαλίσει δια της πλειοψηφίας το προκαθορισμένο αποτέλεσμα. Ζήτω η δημοκρατία!

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι.Ν.Δόγκα, δημ.σύμβουλος μείζονκς αντιπολίτευσης, Κύμα Ενωμένων Πολιτών, Δ.Δαβάκης.

Top Related Post

Leave A Comment