Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Σταμάτης Καλογείτων

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Ποιος είμαι…

Ο Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Καλογείτων, είναι Διευθυντής Κλάδου Ναυτιλίας ε. τ. του ΥΝΑΝΠ/ΑΛ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πατρών.

Γεννήθηκε το 1966 και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Κατοικεί μόνιμα στη Βούλα από το 1997.

Διετέλεσε Ναυτιλιακός Ακόλουθος (vice consul) της Ελληνικής Κυβερνήσεως στο Μόντρεαλ του Καναδά (2007-2010), Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος με έδρα την Πάτρα (2014-2017) και Διευθυντής του Β΄ Κλάδου (Ναυτιλίας) του ΥΝΑΝΠ/Α.ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς και σε πλείστες άλλες σημαντικές Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος και του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως/Ελληνικής Αστυνομίας. Έχει επίσης διατελέσει Προϊστάμενος του Γραφείου SIRENE Λιμενικού Σώματος της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας και Υπεύθυνος Λ.Σ. των Διαπιστεύσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, όπου και έλαβε την Ευαρέσκεια της Ελληνικής Αστυνομίας.  

Έχει δημοσιεύσει μελέτες, σε θέματα ασφάλειας, διοίκησης, ηγεσίας κλπ. του ως Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος και είναι μέλος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος. 

Κατά την ρύπανση του Σαρωνικού από το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ, το Σεπτέμβριο 2017, ορίστηκε από τον κ. Υπουργό/ΝΑΝΠ ως επόπτης του έργου της απορρύπανσης του παραλιακού μετώπου, έργο το οποίο κατά γενική ομολογία  συντόνισε με επιτυχία. 

Σπουδές


📖 ΑΔΣΕΝ/Α/Ασπροπύργου
📖 Σχολή Ναυτικών Δοκίμων
📖 Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Δημοσίων Οργανισμών
📖 Ανώτατή Διακλαδική Σχολή Πολέμου/ΓΕΕΘΑ
📖 Σχολή Πολιτικού Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης

📖 Κέντρο Εθνογραφικών Μελετών:  Μεταπτυχιακό με θέμα Πολιτισμικές και θρησκευτικές ετερότητες: Η Διαχείριση και Διοίκηση του πολυπολιτισμικού και πολυθρησκευτικού προσωπικού στην Εμπορική Ναυτιλία.
📖 New York College :  Διαχείριση Κρίσεων και Διαμεσολάβηση
📖 Πανεπιστήμιο Μακεδονίας : Επικοινωνία, Δημόσιες Σχέσεις, Ανθρώπινες Σχέσεις σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς.

Τομείς Ενδιαφέροντος

Ασφάλεια & Πολιτική Προστασία

Επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και προστασία της κοινότητάς μας μέσω συνεκτικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών στον τομέα της πολιτικής προστασίας. Βασίζοντας τις δράσεις μας σε εκπαιδευτικά προγράμματα, σχεδιασμένες ασκήσεις και συνεργασία με τις τοπικές αρχές, δημιουργούμε ένα αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους μας και είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση που ενδέχεται να επηρεάσει την τοπική μας κοινότητα.

Κλιματική Αλλαγή & Πρόληψη Κινδύνων

Στο πλαίσιο της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και της πρόληψης των κινδύνων που προκύπτουν από αυτήν, αναλαμβάνουμε συντονισμένες πρωτοβουλίες. Ενισχύουμε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις, προωθούμε την χρήση βιώσιμων πρακτικών στην καθημερινότητα και προσφέρουμε εκπαιδευτικά προγράμματα για αντιμετώπιση κρίσεων. Επίσης, ενισχύουμε την αειφορία σε υποδομές, προασπίζοντας την ασφάλεια της κοινότητας μας και διασφαλίζοντας την ανθεκτικότητά της έναντι των αλλαγών του κλίματος.

Αθλητισμός – Εθελοντισμός

Προωθούμε την ενεργό συμμετοχή των πολιτών μας στον αθλητισμό και τον εθελοντισμό, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής και την εικόνα του δήμου μας. Σε εκδηλώσεις όπως το XTerra Greece, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της υπερβολικής συγκέντρωσης κόσμου, λαμβάνοντας μέτρα για τη διαχείριση της κίνησης και την αποτελεσματική ασφάλεια. Ταυτόχρονα, προάγουμε τον εθελοντισμό σε αθλητικές εκδηλώσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να συμβάλλουν θετικά στην κοινότητά μας και να αναδείξουν το πνεύμα της αλληλεγγύης

Γιατί να με ψηφίσετε;

 ✔️ Ασχολούμαι δεύτερη φορά με τα Κοινά, αλλά διαθέτω τριακονταετή επαγγελματική εμπειρία στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.
✔️ Κατέχω εμπεριστατωμένη γνώση  των βέλτιστων πρακτικών αξιοποίησης των κοινοτικών δράσεων (π.χ. ΕΣΠΑ).
✔️Έχω απεριόριστη  διάθεση να παράγω ουσιαστικό έργο, να ταράξω τα συνηθισμένα.

 Για να κάνουμε το Δήμο μας πρότυπο παροχών για όλους μας.

Top Related Post