Κύμα Ενωμένων Πολιτών - Δημήτρης Δαβάκης

Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Με αίσθημα ευθύνης ανακοινώνουμε την κάθοδο μας στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023. Είναι αυτονόητη υποχρέωση μας η συμμετοχή μας σε αυτές τις εκλογές, τις οποίες και θεωρούμε τις πιο κρίσιμες για το μέλλον του δήμου μας.  

Ο Δήμος μας δέχεται τεράστιες πιέσεις από ένα μοντέλο άναρχης οικιστικής και τουριστικής ανάπτυξης.  Ένα μοντέλο που απειλεί την ποιότητα ζωής και τον χαρακτήρα του δήμου μας ως προαστίου και τόπου κατοικίας.  Ένα μοντέλο που περιορίζει από χρόνο σε χρόνο ακόμα την πρόσβαση στις παραλίες μας.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος μας έχει υποβαθμίσει τις υπηρεσίες που παρέχει στην καθαριότητα, το πράσινο, στην οδοποιία και στα δημόσια σχολεία.  Η εικόνα του δήμου μας είναι εμφανώς υποδεέστερη της εικόνας ενός δήμου που θέλει να λέγεται “Αθηναϊκή Ριβιέρα”.

Η απελθούσα διοίκηση εξέθρεψε και προστάτεψε το συγκεκριμένο μοντέλο. Και η συνέχεια αυτής της διοίκησης την νέα πενταετία, απειλεί να ολοκληρώσει την μετατροπή του προαστίου μας σε ένα μεγάλο τουριστικό κέντρο, με υπερδόμηση, με περιβαλλοντική επιβάρυνση, με προβλήματα δημόσιας ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής, με οριστική απώλεια του ανθρώπινου χαρακτήρα του Δήμου μας.

Πιστεύουμε ότι η καθοδική πορεία του Δήμου μας είναι αναστρέψιμη.  Προϋπόθεση για αυτό μια νέα δημοτική διοίκηση που να έχει την βούληση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των δημοτών μας και να λάβει άμεσα μέτρα προστασίας της ποιότητας ζωής μας, όπως έκαναν με επιτυχία οι δημοτικές διοικήσεις σε άλλους δήμους. 

Σε μια κρίσιμη πενταετία εμείς θα είμαστε εδώ έτοιμοι να δώσουμε και να κερδίσουμε μάχες για να κρατήσουμε την Βάρη, την Βούλα, την Βουλιαγμένη ως τόπο κατοικίας με υψηλή ποιότητα ζωής, με ανθρώπινο χαρακτήρα, με σύγχρονες υποδομές .

Scroll to Top