Σήμερα Κυριακή, 30/7/2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην κλειστή αίθουσα του σχολείου στην Άττιδος, στην οποία ΔΕΝ προσκληθήκαμε από τον ΔΗΜΟ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, αλλά πήγαμε, χάρις την ειδοποίηση της συναδέλφου κ.Ασλανίδου, η οποία είχε λάβει προσωπικό μήνυμα στο κινητό της από τον δήμαρχο…

 Πήγαμε λοιπόν, μαζί με την κ.Ασλανίδου θεωρώντας το, καθήκον μας καθώς, το πολύπαθο έργο έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων στους κατοίκους της περιοχής και χρονίζει η απ’όλες τις απόψεις απαράδεκτη κατάσταση. 

Στο πάνελ ήταν ο φλύαρος δήμαρχος, ο πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και ο κ.Ασπρουλάκης από την Περιφέρεια. Με λίγη καθυστέρηση προσήλθε ο κ.Πατούλης και  αιτιολογημένα αργοπορημένος ο κ.Πέππας. Εν τω μεταξύ, παρευρίσκετο σύσσωμη η παράταξη της δημοτικής αρχής, υποψήφιοι και νυν δημοτικοί/τοπικοί σύμβουλοι καθώς και κάποιοι παράγοντες της τοπικής κοινότητας, όλοι όμως,  ειδοποιημένοι από τη δημοτική αρχή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εξ αναβολής αλλά σε κάθε περίπτωση, που ο δήμος οργανώνει κάποια εκδήλωση, πόσο μάλλον, αν πρόκειται για κάτι τόσο σημαντικό, πάντα και κάθε φορά, πλην της συγκεκριμένης, αποστέλλεται ειδοποίηση, ξανά και ξανά με τίτλο: “Ευγενική υπενθύμιση”. 

Θυμίζουμε και την περίπτωση, σχετικά πρόσφατα, της ενημέρωσης a la carte του προέδρου ΔΣ για την νέα μαρίνα Βουλιαγμένης, όταν προσκλήθηκαν κατά το δοκούν αιρετοί ή “εν δυνάμει” υποψήφιοι και πάντως όχι εμείς, η μείζων αντιπολίτευση…

Ειδοποίηση ΔΕΝ είχε ο επικεφαλής της παράταξής μας, Δ. Δαβάκης, μα ούτε ο κ. Πέτροβιτς…ΤΥΧΑΙΟ;… 

Στο δια ταύτα: ο γνωστός φλύαρος μίλησε για τουλάχιστον μία ώρα και για το ένα θέμα, το έργο διευθέτησης του ρέματος στο Κόρμπι, κάποιοι κάτοικοι που παρίσταντο ήταν αγανακτισμένοι και όταν ο ένας, μη αντέχοντας άλλο τον εμπαιγμό, άρχισε να φωνάζει διαμαρτυρόμενος γιατί πράγματι, οι κάτοικοι τελούν σε καθεστώς ομηρίας από το 2018, όταν και συμφωνήθηκε αρχικώς, η πρώτη φάση του έργου που δεν τελεσφόρησε, ενώ τώρα θα υπογραφεί εκ νέου σύμβαση -τρέχα γύρευε δηλαδή- αποχωρήσαμε και εμείς, συναισθανόμενες και συμπάσχουσες με την εξαιρετικά δεινή κατάσταση των κατοίκων.

Θλίψη για την κακή διαχείριση και αυτού του θέματος εκ μέρους της προς το παρόν δημοτικής αρχής, που θυμίζει πυροτέχνημα. Σαν τα άλλα τα κανονικά, που δεν κατάφερε να μετατρέψει σε χαμηλού θορύβου… “ο συναρπαστικά αποτυχημένος δήμαρχος”.