Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

ξαναζούμε και φέτος τον πύρινο εφιάλτη σε αυτή την ταλαίπωρη χώρα αλλά στον τομέα της πρόληψης, δεν έχει κάτι αλλάξει. Δεν γνωρίζω, τί ακριβώς θα μπορούσε να γίνει, εκ του αποτελέσματος όμως, η διαπίστωση είναι κοινή: Δεν γίνεται αυτό που πρέπει. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το ότι, ενώ υπάρχει προειδοποίηση από την πολιτική προστασία για την επικινδυνότητα πυρκαγιάς, κάθε, μα κάθε χρόνο εκδηλώνονται πολλές και σε απολύτως αναμενόμενα σημεία;

 Τροποποίηση της υφιστάμενης κυκλοφοριακής μελέτης

  Ως προς την ημερήσια του ΔΣ, 10/7, βαρύνουσα σημασία είχαν τα θέματα που αφορούσαν την επί της ουσίας τροποποίηση της υφιστάμενης εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης.

  • Μονοδρόμηση του τμήματος της οδ. Κολοκοτρώνη μεταξύ Ρόδου και Κω και του τμήματος της οδ. Δραγατσανίου μεταξύ Κω και Αμοργού.
  • Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επί της Δραγατσανίου, δεξιά πλευρά μεταξύ Αμοργού και Παπανικολή.
  • Δημιουργία κυκλικής πορείας δια μέσου κυκλικής νησίδας στον κόμβο όπου συμβάλλονται οι οδοί Σπερχειάδας, Πλαταιών, Μπιζανίου, Παυσανίου στο Πανόραμα Βούλας.
  • Μονοδρόμηση της οδ. Πλαταιών από  την οδ. Υμηττού προς την κυκλική νησίδα.
  • Τοποθέτηση πινακίδας για την απαγόρευση φορτηγών στην οδ. Προόδου (είχαμε αναφερθεί σχετικά)
  • Διέλευση φορτηγών (βαρέων οχημάτων γενικότερα) δεξιά από Βουλιαγμένης – προς το βουνό – στην Πρ. Πέτρου και πάλι δεξιά στην οδ. Δερβενακίων.
  •  Οι σχετικές σημάνσεις με πινακίδες.

Το τί έχουν επιφέρει αυτές οι αλλαγές, ιδίως η τελευταία (λόγω κυκλοφοριακού φόρτου) το διαπιστώνουμε καθημερινά. Ο κ. Πέτροβιτς καταψήφισε, όπως σας είχαμε αναφέρει, ήδη στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Μάλιστα, διατύπωσε την άποψη ότι, η ΝΑΜΑ που έχει εκπονήσει την εγκεκριμένη μελέτη, θα έπρεπε να γνωμοδοτήσει επί αυτών και να μην γίνονται αποσπασματικές αλλαγές, που επιφέρουν ανά περίπτωση χάος… Η τμηματική καταστρατήγηση της μελέτης επιφέρει την αλλοίωση εντέλει, της συνολικής.

 Νέος παιδικός σταθμός στη Βούλα.

  Διατυπώσαμε παρατηρήσεις και  ενστάσεις για τον νέο βιοκλιματικό παιδικό σταθμό στη Βούλα. Ο παιδ. σταθμός είναι χρήσιμος αλλά στη μελέτη που εμφανίστηκε (28η οικ. επ. 29/6) αναφέροντο: Αριθμός νηπίων-δυναμικότητα μη προκαθορισμένος/η. Στη συνέχεια όμως, 51 νήπια.

 Αίθουσα ύπνου στον 1ο όροφο, διαφωνούμε γιατί αν υπάρχει δυνατότητα να βρίσκονται όλοι οι χώροι φιλοξενίας νηπίων στο ισόγειο, εκεί πρέπει να γίνουν.

 Εξωτερικές επενδύσεις από ξύλο, ανεβάζει το κόστος συντήρησης. Προτείνουμε φύτευση κατάλληλων δέντρων.

  Επειδή το οικόπεδο είναι τρίγωνο και αφού το χρηματοδοτούμενο έργο είναι εν τη γενέσει, καλό θα ήταν να γίνει πλήρης εκμετάλλευση του υπάρχοντος χώρου για το κτίριο με ελεύθερο προαύλιο χώρο κατάμεστο από δέντρα, κηπευτικά ενδεχομένως, προκειμένου να αιτιολογήσει όσο το δυνατό τον τίτλο, βιοκλιματικός παιδ. σταθμός. Οπως διαπιστώνεται παγκοσμίως, η συνάφεια με το περιβάλλον και σε απόλυτη αρμονία με τη φύση αποδίδει τα μέγιστα.

  Επιπροσθέτως, η εισήγηση ανέφερε τροποποίηση οικονομικής προσφοράς στα επιμέρους ποσοστά εκπτώσεων των ομάδων εργασιών, χωρίς περαιτέρω ενημέρωση των μεταβολών. Τοποθετηθήκαμε με ΛΕΥΚΟ. Χαρακτηριστική περίπτωση θέματος, για το οποίο συμφωνούμε επί της αρχής αλλά όχι στα επιμέρους.

Τα νέα καύσιμα έως το 2025!

Πρόκειται για τη μελέτη προμήθειας καυσίμων, 2.911.000€, την οποία “σπεύδει” το τμήμα προμηθειών (γιατί;) να προωθήσει και στην οποία και από το υπερμεγέθες ποσό των 3 εκατ. μόλις 6.000€ προορίζονται για τον κοινωνικό ξενώνα, πετρέλαιο θέρμανσης και 85.000€ για τα σχολεία. ΟΛΟ το υπόλοιπο ΠΟΣΟ κατευθύνεται στο πετρέλαιο κίνησης, βενζίνη και λιπαντικά οχημάτων. Να σας θυμίσουμε ότι, μέχρι το τέλος της προηγούμενης σύμβασης η προμήθεια της βενζίνης εξακολουθεί να πραγματοποιείται  από πρατήριο εκτός δήμου, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων μακριά και η νέα προμήθεια αυτής, ανέρχεται στις 218.500€. Διαφωνούμε παγίως με αυτή την πρακτική, δηλαδή, το να διασχίζουν τα βενζινοκίνητα οχήματα τόσο μεγάλη απόσταση πήγαινε-έλα προκειμένου να “γεμίσουν” τα ρεζερβουάρ αλλά χωρίς να αφαιρείται η κατανάλωση της απόστασης που διανύουν. Επίσης, να συνυπολογίσουμε και τις εργατοώρες που δαπανώνται, χάνουν τις ώρες τους οι υπάλληλοι σε άσκοπες και περιττές διαδρομές.

 Από τον Ιούλιο η δαπάνη για τον φωτεινό διάκοσμο των Χριστουγέννων!

Ομοίως, καταψηφίζουμε την ανά έτος νέα δαπάνη. Κατά την περσινή περίοδο, μάλιστα, είχε πραγματοποιηθεί μεγάλη νέα προμήθεια με το πρόσχημα των 3d εορταστικών διακοσμητικών και με την δικαιολογία ότι, αυτά τα νέα δεν υπήρχαν στην “πλούσια συλλογή” του φωτεινού εορταστικού διάκοσμου. Εμείς διαφωνήσαμε και πέρσι, όπως κάθε χρονιά γιατί θεωρούμε ότι δεν έχουν καλυφθεί τα αναγκαία/απαραίτητα των βασικών υποδομών και στα πλαίσια της λελογισμένης χρήσης, όλοι οι πόροι θα πρέπει να κατευθύνονται ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ στην κάλυψη των βασικών αναγκών.

Φέτος, τα νέα φωτιστικά-διακοσμητικά “καταβροχθίζουν” 66.000€ ενώ, στο σύνολο η δαπάνη 132.000€ και το κερασάκι; 4.300€ παρακολούθηση! Διατυπώσαμε την έντονη δυσφορία μας και γι’ αυτό το “κερασάκι” καθώς αφενός μεν, θα έπρεπε να περιλαμβάνεται στην προμήθεια αφετέρου, το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο χρησιμοποιείται ο φωτεινός διάκοσμος, είναι ελάχιστο και δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόσθετη χρέωση. Οχι, αγαπητοί αναγνώστες, δεν θα σωθούμε με τις 4.300€ αλλά στα πλαίσια, επαναλαμβάνουμε της λελογισμένης χρήσης, δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ…

Το τοπίο “ξεκαθάρισε” σε σχέση με την “άσχετη” πρόσκληση του υπουργείου για τις πεζοπορικές διαδρομές. Σχεδόν ένα μήνα αργότερα και αφού θέσαμε το θέμα στην 28η οικ. επ. όταν και εμφανίστηκε ως εκτός ημερησίας, ξαναρωτήσαμε στο ΔΣ, γράψαμε και ξαναγράψαμε, πήραμε τελικά την απάντηση ότι επρόκειτο περί λάθους… Αυτό που συνέβη: Οταν έρχονται εκτός ημερ. θέματα (αν δεν εμφανιστούν την ώρα της συνεδρίασης) αποστέλλονται την προηγουμένη αλλά καθυστερημένα. Οταν λοιπόν, το ή τα θέματα αυτά, έχουν επισυναπτόμενα αρχεία ή πολυσέλιδες μελέτες κ.ο.κ. εύκολα λόγω πίεσης χρόνου γίνονται λάθη. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται εκεί αλλά στο ότι, ρώτησα και καταψήφισα στην 28η οικ. επ. λέγοντας, πέραν των άλλων, ότι δεν έχει σχέση το περιεχόμενο της πρόσκλησης του υπουργείου αλλά δεν πήρα καμία απάντηση… Και για να υπάρχει απτή απόδειξη, αποστέλλω προ της συνεδρίασης (όπου φυσικά παρίσταμαι) και εγγράφως (αν έχω όλα τα θέματα) την τοποθέτηση, εν προκειμένω:

 Ποιό το νόημα λοιπόν, της δια ζώσης συνεδρίασης; Μάλλον, δεν υπάρχει ενδιαφέρον στην τοποθέτηση/ψήφο του ενός και μοναδικού μέλους της αντιπολίτευσης (μείζονος) γιατί το αποτέλεσμα είναι πάντα προκαθορισμένο…

Ενα τέτοιο προκαθορισμένο θα ζήσουμε πάλι! την Δευτέρα 24-7 στις 7:30 το απόγευμα, όταν θα διεξαχθεί νέο ΔΣ

Θα σας ενημερώσουμε σχετικά την ερχόμενη εβδομάδα, ως οφείλουμε.

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν,

Ι. Ν. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης
Κύμα Ενωμένων Πολιτών, Δ. Δαβάκης.