Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

επειδή ακριβώς είναι δύσβατα τα μονοπάτια, αναφερόμαστε σε κάποια παραλειπόμενα αλλά ευτράπελα του ΔΣ, δια στόματος του δημάρχου, που φροντίζει για την ευθυμία μας με τα  λεγόμενά του.

Το βιονικό αυτί του δημάρχου.

Απαντώντας λοιπόν, για τα ηλ.πατίνια και αφού αποποιήθηκε πάσης ευθύνης, προσποιήθηκε πως δεν άκουσε τη δική μας παρέμβαση, ότι το λογισμικό (για την λειτουργία τους) είναι του δήμου, λόγω του ότι φορούσαμε μάσκα…Τότε, σχολιάσαμε περί “εξαιρετικής ακοής” ότι “πάει κi αυτή μαζί με την όραση…” και τότε απήντησε ο επηρμένος δήμαρχος, πως έχει βιονικό αυτί! Αντε με το  καλό και μάτι… Εξάλλου, πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία: Βιονικό αυτί με επιλεκτική ακοή!

Από την άλλη τα δικά μας αυτιά ενοχλήθηκαν σφόδρα, ομοίως εθίγη  το κοινό αισθητήριο περί γλωσσικής ορθότητας αλλά και κοσμιότητας, όταν ο δήμαρχος ανέφερε τα περί βρώμικης, κακεκτικής αγελάδας, σχετικά με τις ακτές της περιοχής μας [στο ίδιο θέμα απαντώντας, χρησιμοποίησε και το “άνθρωποι-σκουπίδια” απαράδεκτο!]. Επειδή, ωστόσο, ζούμε σε περίοδο ισχνών αγελάδων, του προτείνουμε να μην δημιουργεί τέτοιους συνειρμούς σε εμάς τους ταλαίπωρους κατοίκους. Επίσης, αυτά τα μαργαριτάρια του δημάρχου είναι στα πλαίσια άλλης παγκόσμιας πρωτοτυπίας: Να μιλά ατελείωτα,  χωρίς να απαντά στην ουσία και πάντα-μα κάθε φορά- οι απαντήσεις κατά το δοκούν. Εμείς πάντως, το χαρακτηρίζουμε ένδεια πολιτικού λόγου και κυρίως, αλαζονική προσέγγιση των ζωτικών προβλημάτων.

Εξώδικη διαμαρτυρία.

Κλείνοντας, πριν τη συνεδρίαση του ΔΣ, δικαστικός επιμελητής επέδοσε σε όσους αρχηγούς παρατάξεων παρίσταντο (για να λάβουν γνώση) και εναντίον του δημάρχου, εξώδικη διαμαρτυρία για την τοποθέτηση σιδερένιου φράκτη και σιδερένιας πόρτας με λουκέτο από συνεργείο στο τέλος της οδού Φρίξου (Βουλιαγμένη) παρεμποδίζοντας την πρόσβαση στην παραλία-αποκλείοντας την πρόσβαση πολιτών σε κοινόχρηστο χώρο- και δημιουργώντας κίνδυνο εγκλωβισμού πολιτών/κατοίκων/επισκεπτών σε περίπτωση πυρκαγιάς. Στη συνέχεια,  η διαμαρτυρία ανέφερε την τοποθέτηση κάμερας. Κατέληγε ο διαμαρτυρόμενος, προφανώς και για λογαριασμό άλλων: “Επειδή οι παραπάνω ενέργειές σας (απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή) είναι παράνομες ΣΑΣ ΚΑΛΩ να αφαιρέσετε άμεσα τον σιδερένιο φράκτη και την πόρτα καθώς και την κάμερα που αυθαιρέτως εγκαταστήσατε και ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι, αν, εντός 10 ημερών δεν έχετε προβεί στην αποξήλωσή τους, θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου εναντίον σας”. Στο θέμα αναφέρθηκε και η συντάκτρια της Εβδόμης, Αννα Βενετσάνου, καθώς, είναι οφθαλμοφανές και αυταπόδεικτο ότι παρεμποδίζεται η έξοδος των κατοίκων προς την θάλασσα. Αντίκειται δε, στο πνεύμα του επικαιροποιημένου και από το παρόν ΔΣ, επιχειρησιακού σχεδίου για την εκκένωση των περιοχών σε περίπτωση πυρκαγιάς. Η σαθρή αιτιολογία που ακούστηκε από τον δήμαρχο, ότι μπήκε ο φράκτης για να μην μπλοκάρουν τα οχήματα τον δρόμο, ανήκει και αυτή στη σφαίρα της επιδερμικής ουτοπικής αντιμετώπισης, μας συγχωρείτε για τον νεολογισμό.

Επιμελώς ακατανόητες αιτήσεις ακυρώσεως.

  Επανερχόμενοι στα των οικ. επιτροπών στεκόμαστε στην 17η συνεδρίαση, για την οποία έχουμε αναφερθεί μόνο ως προς το εκτός ημερησίας θέμα.

Στην ημερησία όμως, παρουσιάστηκε το εξής: “Παροχή εντολής και εξουσιοδότηση σε εξωτερικό δικηγόρο” και χαρακτηριζόταν από ιδιαίτερο μυστήριο. Η εισήγηση επιμελώς ακατανόητη. Διαβάσαμε μεταξύ άλλων: Στις 23/5 εκδικάζονται αιτήσεις ακυρώσεως της εταιρείας, χάριν συντομίας, Καβούρι ΑΕ κατά του δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης. 1. Η υπ’αρ. τάδε …της εταιρείας, περιγράφονται στο σχετικό δικόγραφο. 2. Η υπ’αρ τάδε…τα ίδια 3. Τα ίδια 4. Μια από τα ίδια 5. Το αυτόν. [Ρωτούσα και ξαναρωτούσα τον δικηγόρο του δήμου, αλλά…] Προφανώς, δεν μπορούσε να πει και πολλά. Ύστερα από την μεγάλη επιμονή μας, είπε, πως πρόκειται για υπόθεση αντιδικίας μεταξύ ιδιωτών και κατά της υπηρεσίας δόμησης του δήμου. Μάλλον, κάτι έλειπε από την εισήγηση διότι, κατέληγε χωρίς αντιστοιχία περιεχομένου και μόνο στο ότι, η επιβάρυνση θα είναι οι ανάλογες δικηγορικές αμοιβές, ήτοι, πέπλο μυστηρίου…

 Πρόσκληση και ένταξη στο πρόγραμμα “Οικονομική Υποστήριξη Εξωστρεφών Δράσεων” στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος “Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες δράσεις” 

Οι μεν εξωστρεφείς δράσεις αφορούσαν διήμερο φεστιβάλ για την ασφαλή κινητικότητα των μαθητών, δηλαδή, γενικά, αόριστα, φίρδην μίγδην. Ξεπατίκωμα, θα λέγαμε, “καλών διεθνών πρακτικών” (σε απευθείας μετάφραση) και σε αναγωγή της πόλης της Βαρκελώνης ή χωρών όπως η Ολλανδία, Δανία, Αυστρία και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με 15.000€ κόστος.

Η δε, χρηματοδότηση έως 50.000€ με ΦΠΑ.

Η τοποθέτησή μας: 

Και όμως, αγαπητοί αναγνώστες, παρ’ όλο που γίνονται δια ζώσης οι επιτροπές και εκ του περισσού στέλνουμε και εγγράφως τις απαντήσεις-τοποθετήσεις μας, δεν λαμβάνονται υπόψιν οι παρατηρήσεις μας. Η μόνη εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα σημειώθηκε για το θέμα του υπολογισμού των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς γιατί επιμείναμε πιεστικά να υπάρξει απαλλαγή για τις περιπτώσεις παιδιού, στου οποίου την οικογένεια υπάρχει άτομο ΑμεΑ. Μιλήσαμε έντονα προς τη διοίκηση είναι η αλήθεια, λέγοντας: “Μα πόσες είναι αυτές οι περιπτώσεις; Αυτό είναι αναλγησία!” Το ποσό των τροφείων, όλο-όλο είναι 50€/ μήνα στη χαμηλότερη κλίμακα, άρα για τις ελάχιστες αυτές περιπτώσεις, επιβεβλημένη η απαλλαγή. Φάνηκε, να το ενστερνίστηκαν, για να δούμε…

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Ν. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης
Κύμα Ενωμένων Πολιτών, Δ. Δαβάκης.