Στα δύσβατα μονοπάτια του δήμου ΒΒΒ (της Ι. Δόγκα) – 6/5//2023

Στα δύσβατα μονοπάτια του δήμου ΒΒΒ (της Ι. Δόγκα) – 6/5//2023

Αγαπητοί αναγνώστες,

σας ενημερώνουμε, ως είμαστε υποχρεωμένοι αλλά και για να βοηθήσουμε ουσιαστικά στα δημοτικά κακώς καθούμενα, ούτως ώστε να γίνουν καλώς πεπραγμένα αλλά για την επόμενη θητεία της νέας δημοτικής αρχής πλέον.

Σχετικά με την ημερησία του ΔΣ, 24/4, η οποία σημειωτέον, διήρκησε απελπιστικά πολύ, λόγω της φλυαρίας του γνωστού, παρουσίασε  μεγάλο ενδιαφέρον στα πρώτα θέματα.

ΦΕΥ, η συζήτηση του 4ου θέματος ολοκληρώθηκε πολύ αργότερα από τα μεσάνυκτα… (είχαν βγει και όλα τα νυκτόβια πλάσματα) Το αποτέλεσμα;  Η πλήρης απαξίωση αυτού του δημοκρατικού θεσμού, του δημοτικού συμβουλίου καθώς οι δημότες/κάτοικοι αδυνατούν να παρακολουθήσουν – άλλωστε, επίτηδες γίνεται – κρίμα…

 Η παραλία της Βάρκιζας.

  Ο επικεφαλής της παράταξης, Δ. Δαβάκης, άστραψε και βρόντηξε στην πρωτολογία αλλά και στην δευτερολογία του για το θέμα:  Αποδοχή πρότασης μίσθωσης οργανωμένης και ελεύθερης Ακτής Βάρκιζας από την ΕΤΑΔ.

Είπε μεταξύ άλλων (δημοσιεύθηκε σχετικό δελτίο τύπου): Στο ίδιο έργο θεατές, θυμίζοντας την πρότερη απόφαση ΔΣ από 25-7-2022, που αφορούσε το ίδιο θέμα αλλά με την προηγούμενη διοίκηση της ΕΤΑΔ. Τόνισε πως, αν και για την τότε απόφαση, η ΕΤΑΔ ήταν αρνητική, ο ίδιος δεν πανηγύρισε. Ομοίως, δεν χάρηκε για την απόρριψη του πρώτου κλιμακίου, που επιλήφθηκε της καταγγελίας μας, του ελεγκτικού συνεδρίου για το κάμπινγκ Βούλας και που τέθηκε ενάντιο στην τροποποίηση των συμβατικών όρων. Αυτή η επιλογή δε, της καταγγελίας, εκ μέρους μας, καίτοι δικαίωσε την προσπάθειά στην κατεύθυνση της νομιμότητας, δεν χρήζει ευθυμίας, τουναντίον… είναι στενάχωρο να βλέπεις τον τόπο σου να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο… Εξάλλου και εξ ορισμού, αυτή είναι η δράση της αντιπολίτευσης, οι καταγγελίες, οι αναφορές και οι προσφυγές.

 ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για την   ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ.

Για τις καταγγελίες μας και για τις προσφυγές που έχουμε κάνει, για τις οποίες μας “κατηγόρησε” ο δήμαρχος, άθελά του, ασφαλώς, μας διαφήμισε. Εμείς επιλέγουμε τη μέθοδο της δράσης χωρίς τυμπανοκρουσίες, παράδειγμα και η σχετικά πρόσφατη καταγγελία για το μπάζωμα του χώρου πέριξ του κοιμητηρίου Βούλας από τη διοίκηση του δήμου. Αυτή είναι και η απάντηση στους απανταχού κακόβουλους σε σχέση με τη δράση του Κύματος Ενωμένων Πολιτών, Δ. Δαβάκης. Η δε, παραίνεση του δημάρχου προς εμάς να επιδεικνύουμε σεμνότητα, μόνο γέλιο προκαλεί κυρίως, προερχόμενη από στόματος του συγκεκριμένου δημάρχου…

Η δράση της νέας διοίκησης της ΕΤΑΔ και η περίεργη στάση της δημοτικής αρχής.

Σχεδόν εκβιαστικά η ΕΤΑΔ (στη σχετική συνοδευτική αλληλογραφία) έδινε στενότατο χρονικό ορίζοντα σε κάθε έγγραφό της, τύπου: “παρακαλούμε έως σήμερα και ώρα 7μμ, όπως μας απαντήσετε”… Αλλιώς τί;  Σε άλλη επισυναπτόμενη επιστολή: ” …έως αύριο και ώρα 1μμ” με μαύρα γράμματα και υπογράμμιση αμφότερα! Αποδεικνύεται η “νέα σχέση” μεταξύ δήμου-ΕΤΑΔ…

Εξάλλου, ο Δ. Δαβάκης τόνισε, ότι για τα μείζονα θέματα, όπως αυτό της πλαζ Βάρκιζας, θα έπρεπε να είχε γίνει τουλάχιστον πρότερη ενημέρωση των αρχηγών των παρατάξεων.

Κατηγόρησε ευθέως τη δημοτική αρχή για το ότι “γνωρίζει” εκ των προτέρων και προδιαγράφει την έκβαση κάθε καταγγελίας/προσφυγής που κάνουμε και δήλωσε ότι η μεθόδευση για την παραχώρηση όλης της παραλίας της Βάρκιζας είναι καταγγελτέα. Εμείς δε, ως αντιπολίτευση ασκούμε έλεγχο θεσμικά, τί δεν καταλαβαίνει… Κατέληξε ο επικεφαλής μας συμβουλεύοντας τον δήμαρχο, να μην υποτιμά την νοημοσύνη μας.

Αποχαιρέτα και την Βάρκιζα (παραλία)

Οι όροι παραχώρησης δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, οι οποίοι σημειωτέον, παρουσιάστηκαν με τη μορφή των επιστολών της ΕΤΑΔ. !

Στην επιστολή από 3-4-2023, προς τη διοίκηση του δήμου αναφέρετο: Η πρόταση που μας έχετε ήδη υποβάλει 03.05.2022, δεν έτυχε έγκρισης από το διοικητικό μας συμβούλιο… σας υποβάλουμε επικαιροποιημένη πρόταση ως προς το εγγυημένο πάγιο μίσθωμα.

  • Διάρκεια μίσθωσης 25 χρόνια.
  • Μίσθωμα 1.000.000€/έτος πλέον πρόσθετου 6% επί του κύκλου εργασιών και σε περίπτωση υπομίσθωσης το 6% επί του κύκλου εργασιών του υπομισθωτή.
  • Ετήσια αναπροσαρμογή, όχι μικρότερη του 1% και επένδυση 3.000.000€ κατ’ ελάχιστον.
  • Η ΕΤΑΔ θα πρέπει να συναινεί σε υπομίσθωση-μίσθωση υπό τον όρο ότι δεν θα υπάρχει διαφορά πάνω από το 25% του ετήσιου μισθώματος.

Ενώ, στην επιστολή από 4-4, προστέθηκαν τα εξής: Για την Ελεύθερη Ακτή Βάρκιζας.

  • Διάρκεια μίσθωσης 25 χρόνια,
  • Μίσθωμα 50% επί όλων των εσόδων, ελάχιστο εγγυημένο 165.000€/ έτος με αναπροσαρμογή όχι μικρότερη του 1%.
  • Με το πλαφόν ομοίως, του 25% και με την υποχρέωση μελέτης διαμόρφωσης ΒΑΣΕΙ της οποίας θα ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ το ελάχιστο εγγυημένο μίσθωμα.

 

Στην παρέμβασή του ο κ. Πέτροβιτς τόνισε, όπως και ο αρχηγός μας ότι, δεν μπορεί να μετρηθεί το ύψος της επένδυσης των 3 εκατ. γιατί απλώς, δεν υπάρχει τρόπος υπολογισμού και μέτρησης.

Επίσης, ανέφερε ότι, στην μικρή, επικίνδυνη παραλία, Κανάρια, που υπάρχει μελέτη της ΕΤΑΔ, δεν έχει εφαρμοστεί, αν και η επικινδυνότητα είναι μεγάλη, (κατεπείγον θέμα) και ρώτησε γιατί το υφιστάμενο αρχιτεκτονικό σχέδιο δεν τυγχάνει αποδοχής από το δήμο σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε άλλες.

Μάλλον όμως, αυτό που δεν παραδέχεται ο δήμαρχος – γι’ αυτό και δεν το ξεστομίζει γιατί τουλάχιστον, προς το παρόν “τρώει πόρτα” – είναι πως, όλη η αιγιαλίτιδα ζώνη πλην των ρητώς παραχωρηθέντων πλαζ, ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία, με την οποία βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη για επιμέρους θέματα π.χ. πρόσφατα, τα κατεδαφιστέα στην παραλία Βουλιαγμένης, παλαιότερα, στην παραλία παραδίπλα από τα Κανάρια κ.ο.κ.

Για να κλείσουμε το μείζον θέμα, το οποίο καταψηφίσαμε, γιατί δεν συμφωνούμε με τους όρους και γενικότερα, αντιτιθέμεθα στον τρόπο διαχείρισης του φυσικού πλούτου της περιοχής μας, αναφέρουμε ενδεικτικά αλλά χαρακτηριστικά, το πώς αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή τα πράγματα: Είπε ο δήμαρχος για τις παραλίες, οι ακτές σκουπιδαριό, σκουπιδιών και ανθρώπων- σκουπιδιών!!! Καταλάβατε ποιά αντίληψη έχει και πόσο επικίνδυνη είναι αυτή;;;

 Το ευφάνταστο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, σε ανύπαρκτο καμβά.

  Πράγματι, ανάμεσα στις πολλές προσφυγές, στις οποίες έχουμε προβεί, υπάρχουν και σχετικές με την πολύπαθη οδό Βασ. Παύλου. Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε φορά η διοίκηση του δήμου προβαίνει με διαφορετική μορφή και επιμέρους μελέτες σε αποφάσεις, κάνοντας κατάχρηση της πλειοψηφίας που διαθέτει, για θέμα όμως, για το οποίο υπάρχει εκκρεμοδικία. Σε σχετική τοποθέτηση του κ. Πέτροβιτς, απάντηση δεν υπήρξε.

Το ότι επιλέγουμε, (επαναλαμβάνουμε) να μην διαφημίζουμε τις ενέργειές μας, αποτελεί απόδειξη της σοβαρότητας, της σεμνότητας, αυταπόδεικτα, κύριε δήμαρχε, και πρωτίστως ΣΥΝΕΣΗΣ.

Σε αυτό το ΔΣ παρουσιάστηκε σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης με το οποίο διαφωνούμε αναφανδόν.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την πρώην βίλα Κατσουλάκου, όπου η διοίκηση πήρε δάνειο για να αγοράσει “φθηνά” ως ισχυρίστηκε, 1 εκατ. δηλαδή, το οικόπεδο, που θα το έφτιαχνε πολιτιστικό κέντρο. Στη συνέχεια αντίθετα, το διαμόρφωσε σε χώρο πάρκινγκ (και με λάθη), κόστισε επιπλέον και κάποιες χιλιαδούλες η διαμόρφωση. Να μην ξεχάσουμε και την παρακείμενη αντιαισθητική “πλατεία”, άλλες πολλές χιλιάδες ευρώ εκεί… Με μια κουβέντα το πάρκινγκ, όπως διαμορφώθηκε, είναι ό,τι πρέπει, για να εφαρμοστεί ελεγχόμενη στάθμευση! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

Οσο για την Βασ. Παύλου, πού ακριβώς θα γίνει το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης;;;

Καλό είναι να σεβόμαστε τους προγόνους μας και τους προκατόχους των διοικήσεω,ν γιατί χάρις των ενεργειών όλων των παλαιότερων, βρισκόμαστε εμείς σε όποια θέση, είμαστε σήμερα. Η αγνωμοσύνη μαζί με την έπαρση είναι από τους χειρότερους συμβούλους. 

Οταν όμως, βρίσκεται κάποιος σε θέση ευθύνης και διαθέτει τα επαίσχυντα αυτά χαρακτηριστικά, καταλήγει με βεβαιότητα, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Ν. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσηςΚύμα Ενωμένων Πολιτών, Δ. Δαβάκης.

Leave a Comment

Scroll to Top