Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

τα προ ημερησίας θέματα του ΔΣ-το οποίο χαρακτηρίστηκε, ως συνήθως, από την απρέπεια του δημάρχου- ολοκληρώθηκαν με την εναγώνια προσπάθεια τριών εκπροσώπων του συλλόγου γονέων του πολύπαθου νηπιαγωγείου (λόγω έργων) να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

“Θα γίνει ατύχημα…”

Με αυτή την προειδοποίηση κατάφεραν τελικά να μιλήσουν οι γονείς των νηπίων-η δημοτική αρχή δεν ήθελε να ακουστούν- επισημαίνοντας πως, με την ταυτόχρονη επισκευή αμφότερων των πεζοδρομίων, το νηπιαγωγείο έγινε απροσπέλαστο, εξαναγκαζόμενοι δε, να χρησιμοποιήσουν το οδόστρωμα διατρέχουν κίνδυνο οι ίδιοι και τα μικρά.

Ιδιαιτέρως κακή εντύπωση άφησε η δημοτική αρχή διότι, αφενός μεν, ισχυρίστηκε ότι δεν έλαβε την επιστολή τους, από 13-1, αφετέρου, αμφισβήτησε τον υπαρκτό κίνδυνο, τους και μας διαβεβαίωσε ότι όλα θα γίνουν καλά και γρήγορα αλλά το πώς, δεν το εξήγησε…

Ολα προκαθορισμένα

Στην ημερησία, ακολουθήθηκε η  πεπατημένη, υπερψηφίστηκαν όλα τα θέματα από τους άφωνους συμβούλους της πλειοψηφίας (δια της σιωπής τους)…

  Ο κ. Πέτροβιτς αντιθέτως, επεσήμανε το σαθρό του τεχνικού προγράμματος ως προς τα ποσά που προοικονομούνται για έργα υπερπολλαπλάσιου κόστους και το επιστημονικό υπόβαθρο αυτών.

   Για την εφαρμογή κυκλοφοριακών παρεμβάσεων (τα επόμενα στάδια) – που ήταν και το έναυσμα ανησυχίας των γονέων και όχι μόνο – τοποθετηθήκαμε με επιφύλαξη καθώς, χρονοδιάγραμμα δεν υπήρχε και όπως τόνισε ο κ. Πέτροβιτς, η στροφή προς το Ασκληπιείο θα απαγορευτεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μια μελέτη ήρθε απ’ τα παλιά…

Πρόκειται για μελέτη του 2018! την οριστική παραλαβή! και με τίτλο: “Μελέτη αποκατάστασης εμφραγμένου αγωγού ομβρίων υδάτων”. Αφορά δε, την παραλία Καβουρίου, οδούς Ιφιγενείας και Ακτής, κόστους 373.488 με ΦΠΑ. Το έργο θα εκπονηθεί από την Περιφέρεια. Στην ερώτησή μας γιατί καθυστέρησε τόσο, μαντέψτε την απάντηση… φταίει η Περιφέρεια, με μια κουβέντα.

Ο κ. Πέτροβιτς κατέδειξε το “άτοπον του πράγματος” λέγοντας ότι, δεν υπάρχει σχέδιο διαχείρισης, δεν έχουμε εικόνα για την ποσότητα σκυροδέματος που θα αφαιρεθεί προκειμένου να γίνουν οι τομές και εντέλει, μεγάλο μέρος του ύψους της δαπάνης θα “φαγωθεί” στα απρόβλεπτα. Κρατήσαμε επιφύλαξη καθώς, το έργο είναι αναγκαίο αλλά ο τρόπος εκπόνησης μας δημιουργεί αμφιβολίες.

Απαγορευμένες οι παραλίες, απροσπέλαστες και “αλμυρές”

Αναφανδόν και χωρίς δεύτερη σκέψη καταψηφίσαμε τις παραχωρήσεις των παραλιών-αιγιαλών προς όφελος επιχειρήσεων και εις βάρος ημών, των δημοτών στον Αγ. Νικόλαο και στον όρμο Μαλτσινιώτη. Ως αναμενόμενο, η δημοτική αρχή αντέδρασε θέλοντας να κρίνει την ψήφο μας, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ.

Εχουμε ελάχιστες ελεύθερες παραλίες, αν και παραθαλάσσια περιοχή.

Οι περισσότερες είναι μισθωμένες και πρέπει να πληρώσουμε αρκετά για να τις επισκεφθούμε.

Ανησυχούμε και για την ποιότητα των υδάτων ύστερα από την έρευνα του ΠΑΚΟΕ αλλά…

Η δημοτική αρχή δεν ακούει, δεν βλέπει, μόνο μιλά και “τιμωρεί” εκείνους που έχουν άλλη άποψη, όπως συνέβη και με αυτό το θέμα γιατί: Στην οικ. επιτροπή που ακολούθησε το ΔΣ (23-3) έφερε ως εκτός ημερησίας και το εξής: “ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΝΥΣΗΣ-ΕΓΚΛΗΣΗΣ κατά του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών(ΠΑΚΟΕ), στο εξής ΠΑΚΟΕ”. Ακολούθησε δε, στην 13η, 29-3, “Κατάθεση Αγωγής και οποιουδήποτε άλλου ένδικου μέσου ή βοηθήματος κρίνεται απαραίτητο κατά του ΠΑΚΟΕ”.

Και όμως, εμείς ευθύς εξαρχής, ζητήσαμε ενημέρωση τονίζοντας ότι, δεν μας αφορά η διελκυστίνδα μεταξύ των, παρά μόνο η ποιότητα των θαλασσίων υδάτων και παραλιών. Σε τί ωφελείται ο δημότης/κάτοικος από τη διένεξη αυτή;

Για ποιό λόγο η δημοτική αρχή “φορτώνει” την νομική υπηρεσία με υποθέσεις προβαίνοντας σε κατάχρηση εξουσίας χρησιμοποιώντας δωρεάν τα ένδικα μέσα;

Ως προς την ουσία, τίποτε το ουσιώδες καθώς, η υποτιθέμενη δυσφήμιση της περιοχής δεν προέρχεται από μία “κακή” έρευνα την οποία θα μπορούσε κάλλιστα να αντικρούσει και μάλιστα επιστημονικά αλλά από την αποδεδειγμένη ανεπιτυχή και επιζήμια διαχείριση εκ μέρους της διοίκησης του δήμου ΟΛΩΝ των επίμαχων ζητημάτων, τα οποία κλήθηκε να διαχειριστεί για λογαριασμό δικό σας και δικό μας! ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ της ΑΝΗΚΕΙ και ΟΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ.

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Ν. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης.