Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

σταχυολογώντας τα σημαντικά των οικ. επιτροπών, σας ενημερώνουμε πάντα στοχευμένα και έγκυρα.

  Ηλεκτρικά ποδήλατα-ηλεκτρικά πατίνια και άλλα διάφορα ηλεκτρικά…

Θέσαμε το ερώτημα και στο ΔΣ, με αφορμή τα ηλεκτρικά ποδήλατα, ερώτημα που αφορούσε τα κλεμμένα ηλ. πατίνια και την περσινή ανάθεση για την ενοικίαση τριών ηλ. αυτοκινήτων, άνω των 100.000€.

Δυστυχώς, στα ξεκάθαρα ερωτήματα πήραμε θολές απαντήσεις. Εν προκειμένω όμως, σας παραθέτουμε τα της μελέτης των ηλ. ποδηλάτων, προμήθεια άνω των 300.000€! όπως παρουσιάστηκε στην 5η οικ. επιτροπή, 8-2 και τα ανακύπτοντα προβλήματα.

Η μία και μοναδική χρηστικότητα των ηλ. ποδηλάτων είναι για τη χρήση από άτομα με κινητικά προβλήματα. Και όμως, στην προμήθεια αυτή υπάρχει ένα και μόνο ειδικό ηλ. ποδήλατο έναντι 35 “απλών” ηλεκτρικών: Πρώτο λάθος.

Στη δε, συνολική δαπάνη οι υπηρεσίες καταλαμβάνουν 32.371€. Και από το υπόλοιπο ποσό, το ύψος προμήθειας των 36 αντικειμένων/τεμαχίων είναι κάτω από το 1/3 του συνόλου. Δηλαδή, περί τις 200.000€ κοστίζουν τα διάφορα συστήματα, τα οποία χρειάζονται και συντήρηση, άλλο κονδύλι αυτό: Δεύτερο λάθος.

Πολλά επιμέρους προβλήματα εντοπίσαμε στα λογισμικά, στις υπηρεσίες, στους πίνακες κ.ο.κ. θέτοντας πέραν της αρχικής τοποθέτησης πως, με τα ηλεκτρικά καταλύεται η έννοια της άθλησης αλλά και πρακτικά ζητήματα όπως: Για μια οικογένεια που θέλει να πάει βόλτα, είναι απαγορευτική η ενοικίαση γιατί δεν υπάρχουν παιδικά ηλ. ποδήλατα! Θυμόσαστε μήπως, τί απέγιναν τα δημοτικά συμβατικά ποδήλατα…

Αναφέραμε στην τοποθέτησή μας και το πρόβλημα των ηλ. πατινιών, πρόβλημα γιατί: Παρατηρήθηκαν κλοπές, των ηλ. πατινιών αυτούσιων ή των ηλ. συστημάτων τους, βρίσκονται παρατημένα παντού και για την κυκλοφορία τους, όπως και όλων των άλλων τροχοφόρων υπάρχει συγκεκριμένο καθεστώς (ΚΟΚ). Δεν πρέπει να κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια, κακώς δε και παραπλανητικά, αναφέρθηκε περί επιτρεπόμενης ταχύτητας επί πεζοδρομίου!

Για τα ηλ. αυτοκίνητα σας έχουμε ήδη αναφέρει πως κατέληξαν να χρησιμοποιούνται από τις υπηρεσίες!

Εντέλει, όλα λάθος…

 Τα drones ξανάρχονται…

Στην 7η οικ.επιτροπή (23-2) διαβάσαμε σχετικά με τη μελέτη:

Η προμήθεια αυτής της υπηρεσίας θα κοστίσει 265.857€ εκτείνεται σε 3 χρόνια και το κόστος της ώρας φτάνει τα 18,25€ για την περίοδο από 15/4 έως 15/10. Για το έτος 2023 η δαπάνη προσδιορίζεται στις 111.235€

Για το έτος 2024, 133.650€

Τα υπόλοιπα πέφτουν τον τρίτο χρόνο.

Δεν ξέρω, πόσοι από εσάς είχατε παρακολουθήσει σχετικές δηλώσεις της δημοτικής αρχής, πάντως ο δήμαρχος είχε κάνει λόγο για υπηρεσία σχεδόν τζάμπα… Προφανώς το “τζάμπα” του δημάρχου είναι πολύ διαφορετικό από το δικό μας.

Ξέχωρα από αυτό, η αδειοδότηση για τη χρήση συστήματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών (μέρος του τίτλου της υπηρεσίας αυτής) είναι πολύ σαφής και συγκεκριμένη. Εχει σκεφτεί κάποιος το γιατί η αστυνομία που καλείται να διαφυλλάτει την κάθε περιοχή, δεν χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα; Μήπως επειδή δεν διαθέτει το κονδύλι ή μήπως δεν έχει ικανούς χειριστές; Μάλλον, δεν υπάρχουν στα κλιμάκια ούτε και της ανώτερης βαθμίδας, μυαλά τέτοια, για να σκεφτούν μια τόσο υψηλού επιπέδου και διανόησης υπηρεσία…

 Κλείνουμε με το IRONMAN VOULIAGMENI, αθλητική διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί λογικά το καλοκαίρι αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο η διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση, ήρθε προς έγκριση νωρίς-νωρίς, 8η οικ.επ. 1-3.

Καταρχάς διαφωνούμε με τη διαδικασία και θεωρούμε ότι γίνεται κατάχρηση αυτής.

Συμφωνούμε όμως, με τη διεξαγωγή της διοργάνωσης γιατί προσδίδει “κάτι” στην περιοχή. Θα προσέδιδε όμως, παραπάνω, εάν ελάμβανε η διοίκηση υπόψιν τις παρατηρήσεις μας:

Δεν τρέφουμε αυταπάτες αγαπητοί αναγνώστες, ότι αυτή η διοίκηση διαθέτει ώτα για να ακούσει… μα δυστυχώς ούτε και μάτια, για να δει… Μόνο στόμα διαθέτει που μιλά ακαταπαύστως, μήπως και επικαλύψει τους “βροντερούς ψιθύρους” που πολλαπλασιάζονται, απλώνοντας παντού την κραυγή: 

Αγαπάμε τον τόπο μας, μην τον καταστρέφετε…

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Ν. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης.