Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

 υπό το βάρος της ανείπωτης εθνικής θλίψης λόγω του τραγικού δυστυχήματος στην κοιλάδα των Τεμπών- νεκρών, καλούμεθα να συνεχίσουμε το επιβεβλημένο έργο μας, της ενημέρωσης σας, ευχόμενοι να είναι η τελευταία τραγωδία για την χώρα μας.

ΔΣ 20-2-2023, θέμα 3ο.

Τροποποίηση διαδρομών δημοτικής συγκοινωνίας. 

Μας παρουσίασαν μελέτη τροποποίησης της δημοτικής συγκοινωνίας, που άρχισε να λειτουργεί ύστερα από διαγωνιστική διαδικασία το 2018. Το γεγονός ότι και επί της ουσίας, η ανάγκη τροποποίησης κρίθηκε απαραίτητη λόγω της επιθυμητής (διακαώς) από τη διοίκηση του δήμου “ανάπλασης” της Βασ. Παύλου, μας βρίσκει ούτως ή άλλως αντίθετους. Διαβάσαμε δε, τα εξής: “Κατά την μέχρι τώρα λειτουργία των γραμμών διατυπώθηκαν αιτήματα από κατοίκους… εξετάστηκαν και αξιολογήθηκαν”

Η τροποποίηση πάντως, δεν καλύπτει ακόμη πολλές περιοχές.

Στη συνέχεια: “Παράλληλα έχουν προταθεί από την κυκλοφοριακή μελέτη που εκπονήθηκε πρόσφατα… διάφορες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις-μονοδρομήσεις, αντιστροφή υφιστάμενων μονοδρομήσεων… που επηρεάζουν τις εγκεκριμένες διαδρομές”.

Εμείς όμως, έχουμε προσφύγει σχετικά με τις πάσης φύσεως κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, διότι αντίκεινται στη βασική εγκεκριμένη μελέτη που αφορά την περιοχή μας και είναι αυτή η μόνη μελέτη που χαίρει εγκρίσεων σειράς αρμοδίων φορέων. Όλες οι υπόλοιπες δε, επικαλύψεις.

Παρακάτω: “Επιπλέον… η ανάπλαση του τμήματος της οδού Βασ. Παύλου μεταξύ των οδών Λ. Βουλιαγμένης έως Δάφνης, που διασχίζει τον πυρήνα της κεντρικής περιοχής της Βούλας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ στο τμήμα μεταξύ των οδών ΑΥΛΩΝΟΣ και ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, στοιχείο που συμβάλλει στην ασφάλεια των πεζών αλλά που, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δεν επιτρέπεται η διέλευση όπου εγκαθίσταται μέσων μαζικής μεταφοράς” (ακριβής μεταφορά της εισήγησης).

Από εδώ το είχε, από εκεί το έφερε, πάλι για την διαβόητη ανάπλαση της Β. Παύλου γίνεται η τροποποίηση; Εναντίον της ανάπλασης αυτής, ομοίως, έχουμε προσφύγει! Δηλαδή, επιθυμεί η διοίκηση μία ανάπλαση που, εκτός της πληθώρας νομικών ζητημάτων, τα οποία εγείρει, πρέπει να τροποποιήσει και τη ρημάδα τη δημοτική συγκοινωνία…

  • Εχει, που έχει ελάχιστους επιβάτες…
  • Είναι, που είναι κοστοβόρος και ανεπαρκής…
  • Δεν συνδέεται ούτε με το μετρό του Ελληνικού…
  • Δεν έχει τον εξοπλισμό για ΑμεΑ…

Τί να λέμε… Σας θυμίζουμε την πρόταση που είχαμε καταθέσει από το 2020, προ πανδημίας, η οποία εμπεριείχε όλες τις απαιτούμενες συνθήκες για να γίνει χρήσιμη, ως επικουρικό μέσο μεταφοράς για όλους εμάς, τους κατοίκους.

Ο επικεφαλής μας, Δ. Δαβάκης, επανέλαβε την βασική μας πρόταση, τόνισε ότι δεν καλύπτονται όλες οι περιοχές, Ευρυάλη, Πηγαδάκια, Χέρωμα και πρόσθεσε πως, τα μικρά λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας θα εξακολουθούν να πηγαινοέρχονται άδεια…

Θέμα 5ο

Γνωμοδότηση επί Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας.

Αλλο ένα σημαντικό θέμα για το οποίο όμως, δεν κρίθηκε σκόπιμο να μας γνωστοποιήσουν όλα τα συνοδευτικά απαραίτητα έγγραφα, παρά μας απεστάλη αργότερα ο Φάκελος Τροποποίησης, όπου διαβάσαμε διάφορα “περίεργα”: – Ρυμοτομούμενη έκταση 5.421,91τ.μ..

Επ’ αυτού ο Δ. Δαβάκης τόνισε ότι καταντά εμμονή εκ μέρους της διοίκησης του δήμου να διεκδικεί αυτό το τμήμα του νοσοκομείου για να το μετατρέψει σε δημοτικό πάρκινγκ. Πρόσθεσε δε, ότι πρέπει να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του νοσοκομείου προς όφελος της εύρυθμης λειτουργίας αυτού. Ύστερα δε, από το πρόσφατο φιάσκο της διοίκησης στις εκτάσεις της περιοχής Μπενακείου/Κόνιαρη, οι “κεραίες μας είναι προτεταμένες”

-Στον χώρο επέμβασης/ανοικοδόμησης, ως ευνόητο θα κοπούν κάποια δέντρα. Στον φάκελο όμως, αναφέρετο: “Περιμετρικά της νέας πτέρυγας… προτείνεται η δημιουργία ζωνών πρασίνου, η έκταση των οποίων ΘΑ μελετηθεί”… Σημειωτέον, η νέα πτέρυγα θα είναι 4 ορόφων.

Το μεγάλο ερώτημα: Αφού θα χρειαστούν επιπλέον θέσεις, που δεν καλύπτονται από τους υφιστάμενους χώρους, μα ούτε από το νέο πάρκινγκ του κτιρίου, πώς θα εξυπηρετηθεί το πολυπληθές προσωπικό και οι επισκέπτες του νοσοκομείου, εάν ρυμοτομηθεί το τμήμα των 5,5 περίπου στρεμμάτων;;;

– Αναφέρετο επίσης, η κατεδάφιση 3 κτισμάτων, χωρίς να κατονομάζονται.

Όπως καταλαβαίνετε, επικράτησε σύγχυση στη διοίκηση, οι τόνοι ανέβηκαν αλλά η δήλωση του δημάρχου ότι, ισχύει το ρυμοτομικό του 1962, μας δημιούργησε άλλη μία εύλογη απορία: Ισχύει καθ’ όλο το μήκος της Βασ. Παύλου; Δηλαδή και για την πολυπόθητη  ανάπλαση της διοίκησης;

Θέμα 6ο

Μείωση δημοτικού φόρου ΔΦ – δημοτικού τέλους ΔΤ για απόρους, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους, τρίτεκνους και άλλες κατηγορίες δικαιούχων. Ομοιάζει δυστυχώς με ευχολόγιο…

Οπως θυμόσαστε (σας είχαμε ενημερώσει σχετικώς) η διαδικασία απαιτεί σειρά δικαιολογητικών, ενίοτε “δυσεύρετων” και για την ημερομηνία υποβολής, 1-30/11ου, η δημοτική αρχή δήλωσε ότι δεν χρειάζεται να περιμένετε, ισχύει αναδρομικά. Επομένως, οι δικαιούχοι ας σπεύσουν… Τέλος, σε δική μας παρέμβαση για κάθετη και οριζόντια μείωση των τελών/φόρων αφού, τα χρηματικά υπόλοιπα εμφανίστηκαν άνω των 2 εκατ. ευρώ, ο δήμαρχος δήλωσε ότι αυτό το ποσό ΔΕΝ προέρχεται από το κονδύλι των ανταποδοτικών.

 Κλείνουμε με το 35ο θέμα, πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων έτους 2023

Γίνεται επί της ουσίας συμμόρφωση σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου καθώς, μέχρι τώρα αρκετά δεν είχαν ληφθεί υπόψιν από την παρούσα δημοτική αρχή. Θα αναφερθούμε και πάλι αναλυτικά σε δεδομένη στιγμή. Στεκόμαστε όμως, στη θλιβερή διαπίστωση ότι ο δήμαρχος κάνοντας αχαρακτήριστη “σπέκουλα” στο θέμα, κατηγόρησε τον Δ. Δαβάκη πως, επί αντιδημαρχίας του, τότε, πάνε δέκα χρόνια, τα χρήματα που δινόντουσαν για τα αδέσποτα ήταν πενιχρά. Θλίψη και μόνο θλίψη για μια τέτοια αντιμετώπιση σε αυτό το τόσο ευαίσθητο ζήτημα. Μόνο που τότε, ξέχασε να πει, πως δεν υπήρχαν κονδύλια, όπως υπάρχουν τώρα!

Η οργή του Δ. Δαβάκη αναμενόμενη (της γράφουσας ομοίως). Κατήγγειλε λοιπόν, ο Δ. Δαβάκης ενώπιον του ΔΣ τα 4,5 εκατ. χρέος που παρέλαβε από τον πρώην δήμο Βούλας και επί αντιδημαρχίας τότε, του νυν δημάρχου σήμερα. Και ήταν η πρώτη φορά, αγαπητοί αναγνώστες, που ο φλύαρος δήμαρχος σίγησε…

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Ν. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης.