Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

επανερχόμενοι στα των οικ. επιτροπών σταχυολογούμε θέματα ειδικού ενδιαφέροντος.

2η οικ.επ.17-1

Πρόσληψη 10 εργατών καθαριότητας λόγω κατεπειγουσών αναγκών, ήταν ο τίτλος και αφορούσε εντέλει και 2 οδηγούς, ήτοι 12 με δίμηνη απασχόληση. Πέραν όλων των άλλων προσλήψεων, που έχουν πραγματοποιηθεί αυτό το διάστημα,  αορίστου χρόνου, διάφορες άλλες κατηγορίες κ.ο.κ. εν προκειμένω, έγιναν και αυτές με δίμηνη (ίσως) ισχύ. Ο λόγος όμως, που αναφερόμαστε σε αυτή την ομολογουμένως, γλαφυρή εισήγηση, συνίσταται στο αξιοπερίεργο ορισμένων σημείων αυτής:  ” …η περιοχή μας …συγκεντρώνει και ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα οικογένειες…με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ανάγκες καθαριότητας” Καίτοι, αυτό ισχύει για την θερινή πρωτίστως περίοδο, ας πούμε,  καλώς.

Παρακάτω διαβάσαμε: “Το γεγονός ότι, εντός των ορίων του Δήμου μας, βρίσκονται μεγάλες μονάδες, που αντίστοιχες δεν υπάρχουν σε άλλους Δήμους, όπως:

  • Ενα από τα μεγαλύτερα Περιφερειακά Νοσοκομεία…
  • Το κέντρο Υγείας…
  • Το ΠΙΚΠΑ
  • Τα Παιδικά Χωριά
  • Το Ορφανοτροφείο
  • Το Ερευνητικό Κέντρο Βουλιαγμένης ΦΛΕΜΙΓΚ….
  • Μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες….που λόγω του μεγάλου αριθμού…καθώς και της ιδιαιτερότητας που υπάρχουν στα απορρίμματά τους (ιατρικά-χειρουργικά υπολείμματα, απόβλητα επιστημονικών ερευνών…)

Τα ειδικά απορρίμματα/ απόβλητα ΔΕΝ συλλέγονται από την υπηρεσία καθαριότητας, όπως τα οικιακά σκουπίδια και ΔΕΝ πρέπει να συμβαίνει αυτό. Υπάρχουν συμφωνίες με ειδικούς φορείς, που τα συλλέγουν, λόγω ακριβώς της ιδιαιτερότητας/επικινδυνότητας! Τέτοιες ειδικές συμφωνίες, με εξαίρεση τα οικιακά χρησιμοποιημένα λάδια -απευθείας ανάθεση- δεν έχουμε υπόψιν μας…

 Κατά καιρούς εμφανίζονται χρηματικά εντάλματα προπληρωμής εκ μέρους του, κατά τα λοιπά, δικηγόρου του δήμου (όχι, εκείνου, με πάγια αντιμισθία) που αφορούν φωτοτυπίες, εκτυπώσεις ύψους 1.300€, όπως συνέβη και στην 3η οικ. επιτροπή, 25-1-2023, για απόδοση λογαριασμού. Καταψηφίσαμε αιτιολογώντας:

 

 

4η οικ.επιτροπή, 1-2-2023

Αυτή η επιτροπή είχε και εκτός ημερησίας, τα οποία, κατά τα ειωθότα, κατέφτασαν την τελευταία στιγμή. Το ένα αφορούσε προσφιλές στη διοίκηση θέμα, Υποβολή Μήνυσης-Έγκλησης, αυτή την φορά υπήρχε τουλάχιστον, προφανής αιτιολογία, παρ’ όλο που υπεβλήθη κατά παντός υπευθύνου… Απόσπασμα της εισήγησης: “Διαπιστώθηκε από τον φύλακα του δημοτικού σταδίου “Κ. Μπαγλατζής” ότι είχαν κοπεί 10 σιδερόβεργες από την περίφραξή του συνολικής αξίας 1000€ και είχε αφαιρεθεί ένας ηλιακός θερμοσίφωνας αξίας 2.000€ εκ του συνόλου των τεσσάρων, που υπήρχαν εγκατεστημένοι στην ταράτσα του γυμναστηρίου.” 

Ακολουθούσε το τυπικό, ως ορίζεται στην περίπτωση. Εμείς συμφωνήσαμε μεν, στα πλαίσια της περιφρούρησης της δημοτικής περιουσίας αλλά αναφέραμε τα εξής:

Με μια κουβέντα, σε δουλειά να βρισκόμαστε…

Το κόστος του αγάλματος του Μαυρομιχάλη ορίσθηκε στις 46.500€ για το οποίο συμφωνήσαμε αναφέροντας κάποιες ασάφειες της τεχνικής έκθεσης.

 Για τα μέσα ατομικής προστασίας, έγκριση πρακτικού, ομοίως συμφωνήσαμε ζητώντας όμως, ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ. Την δε, αναγκαιότητα των μέσων αυτών την είχαμε αναδείξει στο τελευταίο ΔΣ. Στην μεγάλη λίστα αναπάντητων ερωτήσεων/αιτημάτων, αγαπητοί αναγνώστες, προστέθηκε και η απογραφή…

 Η μελέτη για την “Αποψίλωση κονόχρηστων χώρων και οικοπέδων για πυροπροστασία” ύψους 129.927,20€ ( 97.687€ για τους κοινόχρηστους χώρους) εμφανίστηκε στην ώρα της. Συμφωνήσαμε με την απαραίτητη συνθήκη ότι: 

 Για τον προσδιορισμό των μειώσεων/απαλλαγών σας έχουμε ήδη ενημερώσει. Απορούμε μόνο για το εξής: Τα πάσης φύσεως δικαιολογητικά στις αιτήσεις είναι κατά το δοκούν; Δηλαδή, κατά το πόσο “αξιαγάπητος” είναι ο αιτών; Εκκρεμεί “ασφαλώς” και η απάντηση για τα χρηματικά υπόλοιπα τακτικών εσόδων, 2.326.096,52€, που παρουσιάζεται ως πλεόνασμα στην 1η αναμόρφωση. Ποσό που θα μπορούσε να απομειώσει, εν το συνόλω, τα δημοτικά τέλη και δημ. φόρους. Εν τω μεταξύ, η απομείωση έχει πραγματοποιηθεί σε αρκετούς δήμους, όπως και στον όμορο! Ακούει κάποιος;

 Σε αυτή την επιτροπή υπήρχαν και δύο θέματα, ένα εκτός και ένα στην ημερησία, “δανειστικού τύπου” για τα οποία, θα αναφερθούμε προσεχώς καθώς, χρήζουν ειδικής ανάλυσης. Έως τότε…

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Ν. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης.