Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

σε αυτό το δεύτερο μέρος του ΔΣ αναφερόμαστε στην ημερησία και πιο συγκεκριμένα:

 Η 1η αναμόρφωση παρουσίασε κάποια προβλήματα. Οι πίνακες είχαν αναντιστοιχίες και λάθη αθροιστικά. Κατέφταναν δε, μέχρι την τελευταία στιγμή συμπληρωματικοί πίνακες επομένως, η απόφαση της οικ. επιτροπής, που εισηγείται προς το ΔΣ ήταν ανακόλουθη.

Στεκόμαστε όμως, στο χρηματικό υπόλοιπο από τακτικά έσοδα των 2.326.096,52€ που προέρχεται από τα δημοτικά τέλη/δημοτικούς φόρους και σε μία ενδεχόμενη βούληση της δημοτικής αρχής να τα/τους μειώσει, θα έπρεπε να γίνει οριζόντια μείωσή τους. Προφανώς και δεν υπάρχει αυτή η βούληση. Έτι χειρότερο…

 Περιμέναμε στωικά να έρθει το θέμα του προσδιορισμού μείωσης ή και απαλλαγής για τις ευπαθείς ομάδες, ΑμεΑ, απόρους, πολύτεκνους κ.ο.κ. Το πολυαναμενόμενο θέμα ήρθε 3 μήνες αργότερα, στην 4η οικ.επ.1-2-2023, ενώ ο αρχικός καθορισμός είχε γίνει σε ΔΣ του 2022 (και όπου είχαμε δηλώσει παρόντες αναμένοντας τον ορισμό για τις ομάδες δικαιούχων). Έχοντας λοιπόν διανύσει ήδη τον πρώτο μήνα του νέου έτους, η εισήγηση της οικ. επ. -1/2/2023- μας ενημέρωσε ότι, οι αιτούντες, που πρέπει να αποδείξουν με σωρεία αποδεικτικών ότι είναι δικαιούχοι των μειώσεων/απαλλαγών, οφείλουν να προσκομίζουν κάθε χρόνο και υπεύθυνες δηλώσεις περί μη μεταβολής, πότε; Από 1η έως 30η Νοεμβρίου! Αρα, συνάγουμε το συμπέρασμα ότι, οι δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 10 μήνες για να αιτηθούν! Εν προκειμένω λοιπόν, όλα λανθασμένα ή μιλάμε για κάτι άλλο, το οποίο εμείς αδυνατούμε να κατανοήσουμε;

 Για τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην περιοχή μας, συμφωνήσαμε με την πρόταση του κ. Ματόπουλου και δηλώσαμε ότι, συνηγορούμε με την πρόταση της διοίκησης για μεσοσταθμική μείωση των αντικειμενικών αξιών, εφόσον υπάρξει κοινωνικό πρόσημο.

 Η αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου λυμάτων στην οδό Απόλλωνος, Βουλιαγμένη, ήταν απαραίτητη και πριν το τεράστιο έργο της μαμούθ – όπως μετατρέπεται- μαρίνας. Βάλτε με τον νου σας, πόσο περισσότερο αναγκαίο είναι πλέον.

Ως είχε εισηγηθεί όμως, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο κ. Πέτροβιτς και σχετικά με την κυκλοφοριακή μελέτη για την εκπόνηση αυτού του έργου, υπήρχαν πολλά σημεία, τουλάχιστον ασαφή και απροσδιόριστα: Το χρονοδιάγραμμα εκπόνησης του έργου, η πιθανή ημερομηνία έναρξης και αποπεράτωσης, απόρησε μάλιστα ο κ. Πέτροβιτς για την έλλειψη τεχνικών προδιαγραφών, ως αδιάφορων;…

Το αίτημα κοπής 40 δέντρων εκ μέρους της κατασκευάστριας εταιρείας στην έκταση που περικλείεται από τις οδούς Μπουμπουλίνας, Βασ. Γεωργίου και Βουλγαροκτόνου (το β’ συνθετικό της ονομασίας, καθόλου τυχαίο) μας προκάλεσε θυμό! Σας θυμίζουμε ότι πρόκειται για έκταση-τμήμα των εκτάσεων πρώην Κόνιαρη/Μπενακείου, τις οποίες στο κοντινό παρελθόν, η δημοτική αρχή “είχε προσπαθήσει να σώσει” και το πέτυχε με πλήρη αποτυχία! Εκ του αποτελέσματος δε, των ενεργειών αυτών αποδείχθηκε ο εμπαιγμός στους περιοίκους αλλά και σε όλους εμάς!

 Και αφού οι εκτάσεις καταλήγουν στην ανοικοδόμηση, βλέπουμε τέτοια “θρασύτατα” αιτήματα… Τα 6 δέντρα εντός περιγράμματος, αδειοδοτούνται αυτομάτως βάσει ηλεκτρονικής αδείας, όπως σας έχουμε εξηγήσει, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ως ΔΣ. Η εισήγηση της υπηρεσίας πάντως, πρότεινε την κοπή 12 αγριελιών γιατί δεν μπορούν να μεταφυτευτούν. Και όμως…κάθε δέντρο έχει την αξία του, ακόμη περισσότερο, όταν είναι αυτοφυές γιατί τα αυτοφυή έχουν πλήρη προσαρμογή στο μικροκλίμα.

Κατά τα λοιπά, προτάθηκαν για καρατόμηση συνολικά 32 δέντρα εκ των οποίων τα 20 πεύκα, 10 κουκουναριές, 1 ευκάλυπτος και 1 καζουαρίνα. Κάποια σώθηκαν, κάποια άλλα όμως, κατέληξαν καυσόξυλα έχοντας ήδη ξεραθεί ή “απλώς” είχαν υποστεί δολιοφθορά και έτσι χάθηκαν… Τα αναπάντητα στο διηνεκές ερωτήματα είναι:

  • Γιατί δεν γίνεται πάραυτα η αντικατάστασή τους;
  • Πόσες φορές πρέπει να πλημμυρίσουμε μέχρι να αντιληφθούμε την απόλυτη χρηστικότητά τους; Δεν πρόκειται για μία αφηρημένη φυσιολατρεία αλλά για απόλυτη ανάγκη!

Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι διαρκώς εντονότερα, επομένως, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ. Δεν φτάνει να το λέμε/γράφουμε εμείς…Πρέπει να αποκτήσουμε ΟΛΟΙ συλλογική συνείδηση επί του προβλήματος! Παλαιότερα, λέγαμε ότι, η μεγαλύτερη επένδυση μιας χώρας γίνεται με την εκπαίδευση των νέων αυτής. Πλέον, η μέγιστη συνίσταται στην προστασία του περιβάλλοντος, άμεσα ή έμμεσα και πάντως ΑΜΕΣΩΣ!

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Ν. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης.