Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

προσπαθώντας να ολοκληρώσουμε την ενημέρωσή σας σχετικά με τις “περσινές” οικ. επιτροπές, αναφερόμαστε σε κάποια σημαντικά θέματα της 59ης:

Σε ότι αφορά την διαμόρφωση της πλατείας “Φώφη Γεννηματά” στα Πηγαδάκια, το κόστος εκτιμάται στις 420.000€ με ΦΠΑ.

Στο θέμα, συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού για το έργο: “Ανάπλαση δημοτικού κοιμητηρίου Βουλιαγμένης” παρατηρήσαμε το εξής παράδοξο: Αναφερόταν στον τίτλο της πρόσκλησης η Βουλιαγμένη αλλά πουθενά στην εισήγηση. Επομένως, τοποθετηθήκαμε ως εξής:

   Τόσο ο καθορισμός συνδρομών στα πολιτιστικά τμήματα/χρήση εγκαταστάσεων από φορείς-ιδιώτες, όσο και ο καθορισμός συνδρομών στις αθλητικές εγκαταστάσεις από τα σωματεία, δημότες κ.ο.κ. παρουσίασαν σειρά ασαφειών και επιμέρους αδιευκρίνιστων, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να ζητήσουμε απόσυρση των θεμάτων προκειμένου να αποσαφηνιστούν:

  1. Δεν αναφερόταν από πότε θα ισχύουν τα αναγραφόμενα κόστη
  2. Εάν η κάρτα δραστηριοτήτων εκδίδεται άπαξ ή άπαξ του έτους
  3. Δεν επισυνάπτετο ο κανονισμός λειτουργίας των αθλ. τμημάτων, τον οποίο επικαλείτο η εισήγηση
  4. Ποιά τα ενεργά παραχωρητήρια συλλόγων/σωματείων με τις ανάλογες υποχρεώσεις.

Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα σημεία. Μην νομίσετε βέβαια, ότι απεσύρθησαν τα θέματα, ότι υπήρξε κάποια ενημέρωση ή οτιδήποτε άλλο…

Παντελώς ακατανόητο το γιατί ζητήθηκε παράταση για την Προμήθεια & Εφαρμογή Συστήματος Εξυπνων Κάδων Αποκομιδής Απορριμμάτων, με αίτημα από 8/12/2022 και με σαθρές αιτιάσεις, για σύμβαση που θα έληγε στις 3/8/2023, δηλαδή 8 ολόκληρους μήνες αργότερα αλλά αφενός μεν, ζητήθηκε (και προφανώς πήρε) παράταση έως 3/2/2024! αφετέρου, άκαιρα αιτήθηκε η εταιρεία παράταση τόσο νωρίς, λίγο πριν την εκπνοή του έτους ’22. Μα τί φοβήθηκαν, πως δεν θα υπάρξει “αύριο”;

Ομοίως καταψηφίσαμε, Επισκευή-Διασκευή Χώρων Γραφείων και Αποθήκευσης και πιο συγκεκριμένα την παράταση καθώς, δεν προσδιοριζόταν πού βρίσκεται ο χώρος, σε ποιά δημοτική ενότητα, ενώ στην αίτηση παράτασης διαβάσαμε: “διότι οι χώροι προς επισκευή δεν μας παραδόθηκαν έγκαιρα λόγω χρήσης τους”!!! Για το πότε έπρεπε να παραδοθούν, υποτίθεται, κανένας λόγος ενημέρωσής μας ούτε γι’ αυτό, ούτε για οτιδήποτε άλλο…

Καταψηφίσαμε και την παράταση της προμήθειας σωληνώσεων θέρμανσης προς αντικατάσταση στο 2ο γυμνάσιο Βούλας ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΚΑ καθώς, ζητήθηκε παράταση 6 μηνών, έως 1/6/2023, με απευθείας σύμβαση που υπεγράφη στις 17-12-2021!!! με την ανυπόστατη αιτίαση της καθυστέρησης παράδοσης των υλικών (μιλάμε για απλές σωληνώσεις…) και στην τοποθέτησή μας αναφέραμε μεταξύ άλλων:

Ο τρόπος διαχείρισης των προβλημάτων που άπτονται των σχολικών μονάδων μας βρίσκει εντελώς αντίθετους, την στιγμή μάλιστα κατά την οποία, η δημοτική αρχή δίνει προτεραιότητα και δαπανά χρήματα για αγάλματα/γλυπτά/έξυπνα συστήματα υποτιμώντας την νοημοσύνη των δημοτών-κατοίκων και περιφρονώντας τις πραγματικές ανάγκες μας, εν προκειμένω δε, των μαθητών… κρίμα!

Το τελευταίο, ειδικού ενδιαφέροντος: “Λήψη απόφασης για αποδοχή δωρεάς”, ήρθε καθυστερημένα και αφορούσε “δωρεά… για την διαμόρφωση των Αθλητικών χώρων στο Γυμνάσιο Βουλιαγμένης” Η δωρεά μεταφράζεται σε εργασίες ύψους 33.000€. Συμφωνήσαμε μεν για την αποδοχή της δωρεάς, διαφωνήσαμε όμως και εντέλει τοποθετηθήκαμε με ΛΕΥΚΟ, καθώς, δεν υπήρχαν συνοδευτικά όπως:

  1. Τεχνική Έκθεση, συνεπώς οι επιμέρους εργασίες
  2. Σχέδιο διαμόρφωσης
  3. Προμέτρηση.

Γενικότερα οι δωρεές είναι καλοδεχούμενες, φτάνει να γνωρίζουμε, τί και πώς θα πραγματοποιηθεί. Επί παραδείγματι, παλαιότερα, είχε υπάρξει δωρεά βαλσαμωμένων εκθεμάτων. Βρίσκουμε το αντικείμενο αυτής της δωρεάς άσκοπο έως και αποκρουστικό, αν όχι αντιπεριβαλλοντικό, σίγουρα αφύσικο! Επιπλέον, δεν μάθαμε ποτέ τί απέγινε.

Οι δημοπρασίες για την μίσθωση των δύο ακινήτων, πλ. Άγγελου Αποστολάτου και πλ. Γεωργακοπούλου πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες του έτους, με μία κα μόνη συμμετοχή στο καθένα! Μεγάλη εντύπωση μας προκάλεσε όλη η διαδικασία, ξεκίνησε αρχές καλοκαιριού, κηρύχθηκε δύο φορές άγονη, η δημοτική αρχή δήλωσε ότι θα γίνει με απευθείας ανάθεση, στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και ύστερα από “μεγάλη σκέψη” προκήρυξε εκ νέου δημοπρασία. Ευχόμαστε να υπάρξει σωστή χρήση των δύο ακινήτων από τους μισθωτές προς όφελος των κατοίκων.

Για την 1η συνεδρίαση του ΔΣ έτους ’23 θα σας ενημερώσουμε την προσεχή εβδομάδα καθώς, πραγματοποιείται ημέρα Πέμπτη,19-1 και ώρα 18:00. Στην ημερήσια υπάρχουν 38 θέματα εκ των οποίων, τα 14 αφορούν και ΠΑΛΙ κοπές δέντρων…

Θα επανέλθουμε στην ίδια επιτροπή καθώς, αυτή η διοίκηση δεν σταματά να μας εκπλήσσει δυσάρεστα κάθε, μα κάθε φορά…

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν
Ι. Ν. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης.