Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

αναφερόμενοι στο δεύτερο μέρος του ΔΣ, 28-11, αρχίζουμε την ενημέρωσή σας με άλλη μία “πικρή” διαπίστωση. 

 Δεν είναι άλλη από αυτή της αχαρακτήριστης αντιμετώπισης σχετικά με τα τετράποδα. Δήλωσε λοιπόν, βαρύγδουπα ο δήμαρχος το επιτυχές του προγράμματος στειρώσεων των γατιών, πως έφτασε στις 680 επί 700, ότι η “πόλη”- ποιά απ’όλες δεν μας είπε, η Βούλα, η Βουλιαγμένη, η Βάρη ή μήπως η Βάρκιζα;;; – ολοκλήρωσε τον στόχο της, πως συνεργάζονται 10 κτηνίατροι στην περιοχή, ότι δαπανήθηκαν 100.000€ κ.ο.κ.

Με μεγάλη λύπη, λόγω του ευαίσθητου για εμάς θέματος, τον αντικρούουμε ενημερώνοντας για τα εξής: 

  • Το κόστος στειρώσεων για 680 γατιά δεν μπορεί να ξεπερνά τις 34.000€ αλλά και με την υψηλότερη δυνατή τιμή, τις 48.000€ και δεν είναι αυτό το μείζον θέμα. Προφανώς τα υπόλοιπα δίνονται στη σίτισή τους, που και αυτό χρήζει διερεύνησης για το πού και πώς σιτίζονται.
  • Οι συνεργαζόμενοι κτηνίατροι της περιοχής δεν είναι περισσότεροι από 3, πάλι υπερβολές και ανακρίβειες…
  • Η χρηματοδότηση για τη σχετική δαπάνη προέρχεται από το αρμόδιο υπουργείο και κατ’ επιταγήν του νόμου. Δεν αποτελεί πρωτοτυπία ή κάποια ευρεσιτεχνία της εδώ διοίκησης…
  • Χωρίς καμία υπερβολή όμως, πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό, την στιγμή κατά την οποία, θα έπρεπε να τρέχουν διαρκώς προγράμματα στειρώσεων, για να μην έχουμε φτάσει τον δυσθεώρητο αριθμό των άνω των 100.000 γατοπληθυσμού. Και για να μην πείτε ότι πρόκειται για αυθαίρετο συμπέρασμα, σας παραπέμπουμε στο ΔΣ του Οκτωβρίου του 2019, όταν κατά παραδοχή του τότε αντιδημάρχου καθαριότητας, ο γατοπληθυσμός ήταν 65.000. Σήμερα, με δεδομένο ότι οι γάτες γεννάνε 2-4 φορές/χρόνο και από 3-4 γατιά, αντιλαμβάνεστε τους αριθμούς…

Κλείνοντας το θλιβερό ζήτημα καλούμε και πάλι (για να κατηγορηθούμε για πολλοστή φορά, ότι “όλο για γάτες μιλάμε”) στην εφαρμογή των διατάξεων, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπονται και χρηματοδοτούνται: δημοτικό κτηνιατρείο, δημοτικό καταφύγιο, ακόμη και δημοτικό όχημα μεταφοράς τετράποδων.

 Από την ημερησία των 59 θεμάτων, εκ των οποίων τα 18 αφορούσαν κοπές δέντρων και μάλιστα 36, τον αριθμό, στεκόμαστε εν πρώτοις, στο όγδοο, που φευ, ζητείτο έγκριση για κοπή επιπλέον 8 στο κάμπινγκ Βούλας εκ μέρους του αναδόχου. Μετρώντας και τα 5 στο ΔΑΚ Βούλας το σύνολο των δέντρων προς λαιμητόμο 49 και μόλις σε ένα και μόνο ΔΣ…

Ως προς τα 8 μην νομίσετε, ούτε για μια στιγμή πως σώθηκαν, όπως άλλωστε και τα άλλα 5. Εντέλει και δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία αυτών οδεύει προς καυσόξυλα και τίθενται τα εύλογα ερωτήματα: 

  • Η μελέτη για την καταπολέμηση ασθενειών, ύψους  74.000€, δεν ενεργοποιήθηκε;
  • Ποιός παρακολουθεί, εάν, πότε και πού τηρείται το αντιστάθμισμα για το ισοζύγιο πρασίνου; 

Σημείωση: τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικής φύσεως, χρήζουν άμεσων  απαντήσεων!

ΜΕ ΟΛΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΕΧΗ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ “ΦΥΤΡΩΝΕΙ” ΣΤΑ ΑΔΟΜΗΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ και στις ΠΑΛΑΙΕΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΜΕΓΕΘΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ.
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΤΕ και ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ, ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ, ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ…
 

Θέματα της ημερησίας.

  Η εφαρμογή των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων και οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προς όφελος των σχολικών συγκροτημάτων επί της οδού Προόδου στη Βούλα.

Αρχικώς σημειώνουμε ξανά την παράλειψη ανάγνωσης της επιστολής της Ένωσης Γονέων με την ανυπόστατη δικαιολογία, ότι δεν την έλαβαν.

Ο δήμαρχος έριξε το βάρος της καθυστέρησης στην Αποκεντρωμένη, καθόλου πρωτότυπο… Οπως όμως, επεσήμανε ο επικεφαλής της παράταξης μας, Δ. Δαβάκης, ο τρόπος που επελέγη για την εκπόνηση του έργου θα επιφέρει κυκλοφοριακό κομφούζιο. Εντούτοις, επειδή πρόκειται για την ασφάλεια των μαθητών υπερψηφίσαμε καίτοι, δεν λήφθηκαν υπόψη ουσιαστικές παράμετροι όπως, η μεγάλη κλίση του οδοστρώματος και ο χρόνος, δηλαδή κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων.

Παρόλο που έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από το ΔΣ, το έργο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη!

  Καταψηφίσαμε τη μελέτη διαμόρφωσης στο Καβούρι. Δεν πρόκειται για δημοτική έκταση, θα γίνει όμως με δαπάνες των δημοτών, τόνισε ο Δ. Δαβάκης. Αμφίβολο δε, εάν θα τους αφορά τελικώς. Επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι, το έτος καταγραφής του χειμέριου κύματος είναι το 2023. Και αυτό δεν το αποφασίζουμε εμείς αλλά η Κτηματική Υπηρεσία. Η επαναχάραξη όμως, του αιγιαλού καθορίζει το επιτρεπτό και το παράνομο.

  Η δωρεά του θόλου για το ΔΑΚ Βούλας εμπίπτει στα πολλά ανακύπτοντα της περιοχής μας, “φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας”. Αλλωστε, πρέπει να κοπούν και 5 δέντρα…

  Αλλο ένα “έργο τέχνης” θα τοποθετηθεί στην περιοχή μας, αυτή την φορά άγαλμα στα Δικηγορικά της Βούλας προς τιμήν του Μαυρομιχάλη. Επιπροσθέτως, θα ονομαστεί και κοντινή πλατεία τιμητικά με το όνομα του ήρωα/οπλαρχηγού. Προς τί η τόση ζέση; Πάντως, θα κοστίσει περισσότερο από το σύνηθες των 50.000€ συν ΦΠΑ.

  Κλείνοντας, σας θυμίζουμε τον τραγικά υψηλό αριθμό  θεμάτων ως προς τις κοπές δέντρων. Απορίας άξιο γιατί εισάγονται κάθε φορά τόσα θέματα κοπών, εν προκειμένω, μόνο αυτά των πεύκων ήταν 16!

Και είναι πράγματι κρίμα, αυτά τα δύο στοιχεία, το πράσινο και οι παραλίες, που καθιστούν την περιοχή μας μοναδική, να πλήττονται…

 

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν,

Ι. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης.