Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

“πράματα και θάματα” σημειώθηκαν στις οικονομικές επιτροπές που μεσολάβησαν… Σας ενημερώνουμε λοιπόν, ξεκινώντας από την:

               51η οικ.επ. 16-11-22

  Το “θάμα” το είδαμε στο εκτός ημερησίας με τίτλο:“Ανάκληση ή μη υποβληθείσας έγκλησης”. Καταρχάς διαμαρτυρηθήκαμε γιατί αυτό το θέμα που αφορά τη δικαστική διαμάχη με την εταιρεία που διαχειρίζεται το PROJECT VOULA, ήτοι, την ανοικοδόμηση των εκτάσεων Κόνιαρη/Μπενακείου, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μπαίνει την τελευταία στιγμή ως έκτακτο. Έπειτα, παρουσιάστηκαν αποσπασματικά κάποια στοιχεία για την υπόθεση, γεγονός που δεν μας επιτρέπει να σχηματίσουμε άποψη κατά την έννοια ότι, όταν δεν γνωρίζουμε όλες τις ενέργειες εμφανείς ή όχι, πώς θα έχουμε γνώμη επί του θέματος;

Θα επαναλάβουμε και πάλι ότι, η οικ. επιτροπή χρησιμοποιείται και πάντως ως προς εμάς, κατά το δοκούν. Η τοποθέτησή μας:

“Καταρχάς, το γεγονός της εισαγωγής του θέματος ως εκτός ημερησίας, μας βρίσκει πλήρως αντίθετους και θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι άκρως σοβαρό για να αντιμετωπίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Άλλωστε, ως αναφέρεται στην εισήγηση, η αίτηση του εκπροσώπου της εταιρείας υποβλήθηκε στις 18.8.2022 και μάλιστα επικαλείστε την έγκριση επί του περιεχομένου της από το ΔΣ 5/9. Επομένως, ως προς την εισαγωγή του θέματος ως εκτός ημερησίας, και διαφωνούμε και αδυνατούμε να κατανοήσουμε τί ακριβώς μεσολάβησε, ούτως ώστε να μεταβληθεί η “συμφωνία”, μεταβολή που προκάλεσε την ανάγκη εκ νέου λήψεως απόφασης για την 《Ανάκληση ή μη υποβληθείσας έγκλησης》, κατά του …τάδε”.

Σας παραθέτουμε ενδεικτικά ένα σημείο της εισήγησης που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και εσείς, θα κρίνετε.

 “Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν καλύπτει ούτε κατ’ ελάχιστον την υποχρέωση ουσιαστικής πληροφόρησης του κοινού για σχέδια και έργα που ενδέχεται να έχουν συνέπειες σημαντικές για μια ολόκληρη δημοτική ενότητα του Δήμου Βούλας”.

Ας αρχίσουμε απ’ το ότι, ο δήμος Βούλας ανήκει στη λήθη του χρόνου καθώς ο δήμος τώρα είναι ΒΒΒ.

Επιπλέον, γιατί και πώς επικαλείται η διοίκηση την πλημμελή ενημέρωση και την έλλειψη ουσιαστικής πληροφόρησης, την στιγμή κατά την οποία, πράττει ακριβώς το ίδιο;!

  Ακανθώδες ήταν και το θέμα:

“Αντικατάσταση εγγυητή στις συμβάσεις για την υπομίσθωση των Ζωνών 1, 2 και 3 του ακινήτου της έκτασης Ακτή Β’ Βούλας”. Δεν επρόκειτο όμως για την Β’ ακτή Βούλας αλλά για την Α’, μα ποιός άνεμος σφοδρός, πνέει στη διοίκηση, που τα ανακατεύει όλα;

Ζητήσαμε την αρχική σύμβαση, που μας εστάλη αργότερα. Πάντως, έχοντας διαφωνήσει εξαρχής με την τροποποίηση των όρων, τοποθετηθήκαμε αιτιολογώντας, εν προκειμένω, ως εξής:

“ΟΧΙ, θεωρούμε ότι οι όροι αποβαίνουν εις βάρος των δημοτών/κατοίκων. Ως εκ τούτου, η αντικατάσταση εγγυητή αποτελεί μέρος και επακόλουθο της αυτής σύμβασης με την οποία εξακολουθούμε να διαφωνούμε”.

  Σχετικά με την 12η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (23-11) ενημερωθήκαμε από το τακτικό μέλος μας, κ. Πέτροβιτς, ο οποίος καταψήφισε το θέμα: “Έγκριση της μελέτης Διαμόρφωσης Δυτικής Παραλίας Αγίου Νικολάου Πάλλων Βουλιαγμένης και υποβολή της μελέτης στο Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού”.

Η αιτιολόγησή του συνίστατο στο ότι, τα σχέδια απεικονίζουν περιοχή που δεν είναι ιδιοκτησία του δήμου και δεν ανταποκρίνονται στην εισήγηση που παρουσιάστηκε. Ζήτησε μάλιστα την απόσυρση του θέματος και επανυποβολή μελέτης που θα αφορά επεμβάσεις μόνο στο χώρο της ΕΤΑΔ,  αφήνοντας εκτός το όμορο οικόπεδο. Τόνισε επίσης, ότι η επέμβαση στον παραχωρηθέντα χώρο της ΕΤΑΔ είναι ελάχιστη.

                 52η οικ.επ. 23-11

  Το παράδοξο αυτής ήταν πως ήρθε εκτός ημερησίας θέμα, το οποίο όμως βρισκόταν και στην τακτική της 53ης, 25-11. Και δεν ήταν άλλο από την ανάκληση απόφασης της οικονομικής που αφορούσε την ματαίωση του διαγωνισμού οδοποιίας… Οταν κάνουμε λόγο για τερτίπια, αυτές τις περιπτώσεις έχουμε υπόψη…

Αντιθέτως, αφού υποδείξαμε τα σχετικά και το θέμα απεσύρθη, ήρθε άλλο εκτός, που αφορούσε την εξουσιοδότηση σε άτομο της νομικής υπηρεσίας για την εργασιακή σχέση υπαλλήλων. Τονίζουμε βέβαια, πως είχε σταλεί, λίγες ημέρες πριν, υπόδειξη της Αποκεντρωμένης βάσει της οποίας, η οικ. επιτροπή πρέπει να αποφασίζει επί αυτών των θεμάτων και έτσι κακώς είχε αποσυρθεί το θέμα των υπαλλήλων, που και απαραίτητοι είναι για την στελέχωση των βρεφονηπιακών και σαφώς πολύ ολιγότεροι αριθμητικά από τους περίπου 30 αυτού του θέματος. ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΜΕ.

Κατόπιν τούτων, αναμένουμε την επαναφορά του θέματος για την στελέχωση των βρεφονηπιακών σταθμών σε προσεχή επιτροπή.

Το ΔΣ θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα.

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης.

Top Related Post

Leave A Comment