Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

συνεχίζουμε  την ενημέρωσή σας σχετικά με το ΔΣ, 24-10-2022.

• Αφού λοιπόν, η διοίκηση του δήμου μας “καθησύχασε” σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών – με τις 2 υπαλλήλους, που επέστρεψαν από τις 7 (5 και 2 βοηθοί) και κατά την άποψη της δημοτικής αρχής, καλύπτονται μόνο(!;) με 2 υπαλλήλους οι ανάγκες των 145 αιτήσεων, που αφορούν νήπια – και αφού μας διαβεβαίωσε ότι τα θέματα ασφαλείας των μαθητών θα επιλυθούν δια των “προληπτών”(;;) στα σχολικά συμβούλια… Επίσης, μας εξήγησε διεξοδικά, πώς ένας μαθητής γυμνασίου αναπτύσσει ταχύτητα v, προκειμένου να προσκρούσει σε σχεδόν ακινητοποιημένο όχημα και αφού δήλωσε απερίφραστα, ότι οι καθυστερήσεις στα σχολικά έργα, ιδίως σε σχέση με τις υποδομές για ΑμεΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ παρά, κατά το σύνηθες, φταίει η νομοθεσία, κάτι “μυαλοπώληδες” και “ψεκασμένοι”!!! Επιπλέον, μετά την βεβαιότητά του, πως η χρήση της λίμνης Βουλιαγμένης είναι απολύτως σύννομη με το διάταγμα προστασίας αυτής, ως και των αποφάσεων των δικαστηρίων, έτσι λοιπόν, αγαπητοί αναγνώστες, όλα βαίνουν καλώς,  εμείς δε, προφανέστατα αγωνιούμε αδίκως, ίσως και παράλογα για την τύχη της περιοχής μας…

         Ημερήσια

• Τα θέματα, κυρίως διαδικαστικά, αν και ακόμη και στα εκ πρώτης όψεως απλά, τίποτε δεν μας διασφαλίζει ότι δεν υποκρύπτονται “σκοτεινά” σημεία… Στεκόμαστε όμως, στην ανακήρυξη της κ. Ν. Μούσχουρη, ως επιτίμου δημότη και στην απονομή του Χρυσού Μεταλλίου της Πόλης, την οποία υπερψηφίσαμε.  Παραστήκαμε και στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημαρχείου, την 1η Νοεμβρίου, ως οφείλαμε κατά την έννοια ότι, κατέχουμε την θέση της μείζονος αντιπολίτευσης και θα έπρεπε να υποστηρίξουμε την ομόφωνη απόφαση της ανακήρυξής της σε επίτιμο δημότη.

Η αίθουσα έσφυζε από κάμερες, σε υπερβολικό βαθμό ίσως, κάπως ασφυκτική κατάσταση για την κ. Μούσχουρη. Παρ’ όλα αυτά, ανταποκρίθηκε περίφημα στη δοκιμασία, μαθημένη άλλωστε, στα έντονα φώτα της δημοσιότητας.

Παρέστησαν σπουδαίοι συνθέτες και τραγουδιστές και όλα κύλησαν ομαλά.

• Για το άλλο θέμα βέβαια που την αφορούσε, ευτυχώς, δεν έγινε μνεία κατά την τελετή αυτή, καθώς είναι ιδιαιτέρως άκομψο να λαμβάνεις απόφαση για δωρεάν παραχώρηση τάφου στο κοιμητήριο Βουλιαγμένης, το 5ο θέμα του ΔΣ, όταν το άτομο βρίσκεται εν ζωή.

Ετσι ξεκίνησε και ο επικεφαλής μας, Δ. Δαβάκης, την τοποθέτησή του επί του θέματος στο ΔΣ και ρώτησε για το καθεστώς των δωρεάν παραχωρήσεων με τη διαδικασία “τιμής ένεκεν” (η αιτία της ερώτησης ήταν βαθύτερη, μα θα αναφερθούμε εν καιρώ). Συνέχισε λέγοντας πως και αυτό το κοιμητήριο εμφανίζει “συνωστισμό” και πως υπάρχουν πολλές αιτήσεις δημοτών σε εκκρεμότητα για αρκετές δεκαετίες.

Η απάντηση ήταν ότι, δεν υπάρχει κανένα θέμα συμφόρησης, κανένα πρόβλημα με τις αιτήσεις μετά την εκκαθάριση(!;) που έγινε και πως η ίδια η κ. Μούσχουρη ζήτησε τάφο στη Βουλιαγμένη. Και έτσι να είναι, το βρίσκουμε “άχαρο”…

• Η τροποποίηση τεχνικού προγράμματος, η πολύπαθη αναμόρφωση (έμπαινε κι έβγαινε στις οικ. επιτροπές, δημοσιεύθηκε σχετική ανακοίνωση της παράταξης μας) και η έγκριση του τεχνικού προγράμματος ’23, είναι θέματα που καταψηφίσαμε. Αλλωστε, έχουν πάντα προδιαγεγραμμένη πορεία ως προς το θετικό των αποφάσεων και προκαθορισμένο αποτέλεσμα λόγω πλειοψηφίας.

• Για τον καθορισμό τελών φωτισμού-καθαριότητας κρατήσαμε επιφύλαξη και δεν υπερψηφίσαμε περιμένοντας τον επιμερισμό των μειώσεων στις κοινωνικές ομάδες, που δικαιούνται μειώσεων και λογικά θα αποφασιστούν σε προσεχές ΔΣ.

• Την επιβολή προστίμων σε σχέση με τη διαχείριση αποβλήτων κατά την μονομερή όμως, επίκληση του νόμου, την καταψηφίσαμε (ως και στην οικ. επιτροπή) Για το θέμα και αφού ο Δ. Δαβάκης διατύπωσε την θέση μας – δεν είναι δυνατό να επιβάλλετε πρόστιμα χωρίς να έχετε τοποθετήσει τους ειδικούς κάδους και αφού ενημερώσετε σχετικώς να επιβάλλετε το πρόστιμο – ακούσαμε αντικρουόμενες απαντήσεις: οι κάδοι είναι εδώ… Για να αυτοαναιρεθεί: είναι στο τελωνείο και να συνεχίσει: βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη…

Ολα τα μαγικά συμβαίνουν εδώ, οι κάδοι διακτινίζονται και πηγαινοέρχονται… Σας θυμίζουμε ότι πρόκειται, μεταξύ άλλων, για επιβολή προστίμου, όταν εναποτίθενται κλαδέματα ή άλλα διάφορα επί πεζοδρομίου/οδοστρώματος ή εντός κάδων πράσινων ή μπλε.

• Ο επίλογος της ενημέρωσής σας και πάλι δυστυχώς τραγικός, 13 δέντρα χάθηκαν, το ένα πήρε περίοδο χάριτος, τα περισσότερα δε, ως ξερά. Τονίζουμε και πάλι τη σημασία της πρόληψης από την υπηρεσία πρασίνου για τα δέντρα της περιοχής μας και εντός αστικού ιστού. Είναι προτιμότερο να σώζουμε μεγάλα υγιή πεύκα, σήμα κατατεθέν του τόπου μας, παρά να φυτεύουμε θάμνους. Και οι θάμνοι επιθυμητοί είναι αλλά ας βάλουμε προτεραιότητες.

Σχετικά με τα θέματα αυτά ο επικεφαλής μας ανέφερε ότι σκεπάστηκαν οι λάκκοι στην οδό Ηρακλέους, Βουλιαγμένη, με την κατασκευή νέου πεζοδρομίου, επομένως δεν θα φυτευτούν εκεί ποτέ ξανά δέντρα και ρώτησε για την νησίδα της Πρ. Πέτρου, Βούλα, εάν πράγματι έχει αρμοδιότητα ο δήμος ΒΒΒ ή ο δήμος Γλυφάδας. Μην περιμένετε σαφείς, ξεκάθαρες απαντήσεις…

Εμείς καταψηφίσαμε όσα κατά την γνώμη μας μπορούν να σωθούν και απορήσαμε γιατί σε αρκετά δεν μας είχαν σταλεί φωτογραφίες ή εισηγήσεις. Ακούσαμε: “ο δάκτυλος του τυπογραφείου”, ασχολίαστο ως και το, “οι λεύκες από μέσα είναι βούτυρο”…

Προσμένουμε τις νέες φυτεύσεις, ιδίως μεγάλων δέντρων γιατί αυτά θα ισοφαρίσουν την απώλεια από την φετινή πυρκαγιά και ελπίζουμε στην ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης εκ μέρους ΟΛΩΝ.

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης.

Top Related Post

Leave A Comment