Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

η μικτή συνεδρίαση του ΔΣ πραγματοποιήθηκε στις 24-10, άρχισε στις 6 το απόγευμα και διήρκεσε 5 ώρες περίπου, ενώ ακολουθούσε 2η που αφορούσε την κατάρτιση σχεδίου, δαπανών/εσόδων, για το επόμενο έτος.

  Στις ερωτήσεις προ ημερησίας ο επικεφαλής της παράταξης μας, Δ. Δαβάκης, έθεσε τα εξής ερωτήματα:

– Από πού έρχονται και πού καταλήγουν τα μπάζα που μεταφέρονται από φορτηγά προς το Πανόραμα Βούλας; Τόνισε ότι πρόκειται για καθημερινώς επαναλαμβανόμενη διαδικασία και για τουλάχιστον τρεις μήνες. Εξέφρασε δε, την ανησυχία όλων ημών ότι, σε έντονη βροχόπτωση θα πνιγούμε στη λάσπη. Εν τω μεταξύ, ο ίδιος διαπίστωσε, όταν παρίστατο σε τελετή στο Κοιμητήριο Βούλας ότι, κατά την εναπόθεση μεγάλων ποσοτήτων χώματος παραπλεύρως του χώρου, κουρνιαχτός σκόνης σκέπασε τους παρισταμένους.

Γι’ αυτό το τελευταίο, αντί ο δήμαρχος ν’ απαντήσει για το “άκομψο”, για να μην πούμε ασεβές, της κατάστασης, σχολίασε ότι αρεσκόμεθα σε αυτές τις τελετές!; Ατυχέστατο…

Συνέχισε στις απαντήσεις του (ως συνήθως, είχαν τον ατελείωτο) πως το χώμα είναι “κηπαίο” -κατά το “αγοραίο”;

 Οτι ρίχνουν τόνους χώματος, για να καλυφθούν μπάζα, που ασυνείδητοι είχαν ρίξει! Ύστερα δε, από την εντολή της Περιφέρειας να ανοίξουν οι μπάρες, είχαν γεμίσει τα πρανή από μπάζα…  Και πως το μόνο που κάνουν και θα ξανακάνουν είναι, μιας και δεν έχουν άλλα μέσα, να καλύψουν με “πρώτης ποιότητας χώμα” και τέλος, δήλωσε ότι, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.

Πάντως, δεν υπάρχει έγκριση δασαρχείου γιατί δεν απαιτείται, πρόσθεσε.

Ανταπαντούμε ότι, ξέχωρα από τις απαιτούμενες εγκρίσεις (που κατά την γνώμη του, δεν χρειάζονται) κανείς δεν μπορεί να μαντέψει ή να προοιωνίσει την ένταση των καιρικών φαινόμενων, τί θα επιφέρουν, πώς θα εξελιχθεί το μικροκλίμα, ύστερα μάλιστα από την πύρινη καταστροφή του Ιουνίου φέτος. Εντέλει, ας σεβαστούμε το περιβάλλον!

 – Ο επικεφαλής μας ρώτησε για την ΕΤΑΔ, αν εισπράττουμε τα μισθώματα για την Β πλαζ Βούλας, αν καταβάλλουμε αντιστοίχως στην ΕΤΑΔ και εάν έχει ξεκινήσει η νέα σύμβαση για την παραλία της Βάρκιζας, όπως γράφτηκε.

Απάντησε ότι εισπράττουμε κανονικά και πως η ΕΤΑΔ οφείλει σε εμάς;! Η δε νέα σύμβαση δεν έχει οριστικοποιηθεί(!;) και περιμένουμε την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Οι απαντήσεις είναι πάντα κατά το “καλά και συμφέροντα” αλλά όχι λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα και κυρίως τις ανάγκες των δημοτών/κατοίκων, παρά μόνο και πάντα σύμφωνα με την αυτοπροβολή/ αυτοδιαφήμιση του ιδίου. Γι’ αυτό, μην περιμένετε να ειπωθούν από τη διοίκηση δημοσίως όσα, δεν συνάδουν με την ως άνω πρακτική.

 – Σχετικά με την πεζοδρόμηση της οδού Μυριβήλη, ρώτησε ο Δ. Δαβάκης, εάν είναι σύμφωνη με την υφιστάμενη εγκεκριμένη και ισχύουσα μελέτη και τόνισε τα προβλήματα που δημιουργούνται εξ αυτής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο έγινε λόγω του πλάτους της οδού(!;) και αντί για ασφαλτικό, μπήκαν κυβόλιθοι… απλά πράγματα…

 – Στην καταγγελία του Δ. Δαβάκη για τον ασυνεπή καθαρισμό των φρεατίων χωρίς προγραμματισμό και τακτικό έλεγχο η απάντηση ήταν… η καθ’ όλα αναμενόμενη. Πως ο καθαρισμός τους έγινε προ 20 ημερών αλλά η τεχνική υπηρεσία δεν μπορεί να ελέγχει (συνέχεια) γι’ αυτό υπάρχουν οι εργολάβοι.

 – Ο επικεφαλής μας τον προκάλεσε να αποσαφηνίσει το είδος και το περιεχόμενο της συνάντησης με τους περιοίκους των εκτάσεων Κόνιαρη, όπως και για το θέμα που ανέδειξε ο κ. Ματόπουλος σχετικά με την περίφραξη της παραλιακής εκτάσεως στη Βούλα.

 Οι ερωτήσεις όμως σχετικά με αυτά τα ενοχλητικά για τον δήμαρχο θέματα, τον έκαναν να χάσει την λιγοστή ψυχραιμία που διαθέτει και έτσι ακούσαμε και τί δεν ακούσαμε…

Αυτή την φορά δε, την μερίδα του λέοντος ως προς τα βέλη, εισέπραξε η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας μας, την οποία, επειδή δεν ήθελε να την κατονομάσει, την αποκαλούσε “η συνταξιούχος εκδότρια- η αρθρογράφος- η κυρία πρώην εκδότης” και μάλιστα εκνευρίστηκε τόσο ο δήμαρχος που άρχισε να μιλά για δράκους, φίδια, “δρακουμελίστικα”

παραληρηματικός λόγος δηλαδή, ακατάληπτος. Χρησιμοποίησε και τον “όρο” ψιλογκεμπελίστικη διαδικασία, που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή… το δηλητήριο προήρχετο, ενδεχομένως, αν όχι από τους δράκους, μήπως από τα φίδια;…

Για το θέμα της ανάκλησης της μικρής κλίμακας άδειας για περίφραξη του παραλιακού χώρου, αρχικώς, αρνήθηκε και  μετά, παραδέχτηκε.

Οι εκφράσεις του, σε μία ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια αστείου, εικάζουμε, – το άλλο με τον Τοτό, καρέ του ψεύδους – (ακόμη και οι παριστάμενοι, πιστοί ακόλουθοί του, με κόπο μειδιούσαν) αφενός μεν, δεν ταιριάζουν στην σοβαρότητα των θεμάτων, αφετέρου, ευτελίζουν τον πολιτικό λόγο, αναντίρρητο γεγονός.

– Για το κόστος του νέου γλυπτού, ρώτησε ο Δ. Δαβάκης και η απάντηση (ήδη γνωστή, βέβαια) 50.000€ αλλά χωρίς τον ΦΠΑ. Πάντως, το εγκωμίασε, ως και τον “καλλιτέχνη” και το χαρακτήρισε “φθηνό”, όπως το πάρει κανείς…

 – Τόσο ο Δ. Δαβάκης, όσο και η γράφουσα θίξαμε το μείζον πρόβλημα του προσωπικού των βρεφονηπιακών σταθμών, ως και το σημαντικό θέμα της ασφάλειας των παιδιών στα σχολεία.

Παρουσιάστηκε δε, σε πρόσφατη οικ. επιτροπή: Αποδοχή αγωγής, με εισήγηση της νομικής υπηρεσίας, για λογαριασμό των υπαλλήλων- ανηκόντων μέχρι πρότινος στον ΟΑΠΠΑ- σχετικά με την αναγνώριση της εργασιακής τους σχέσης. Ενώ όμως, αναγνωρίζεται, βάσει της νομικής υπηρεσίας του δήμου, η αναγκαιότητά τους για την εύρυθμη  λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και ότι έχουν μεταφερθεί και οι 11 υπάλληλοι στην Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας, ξάφνου και ως δια μαγείας, το θέμα εξαφανίστηκε…  Σημειωτέον, πρόκειται για 5 βρεφονηπιοκόμους, 2 βοηθούς αυτών, 4 άτομα καθαριότητας και 1 μάγειρα.

Εμείς υπερψηφίσαμε στην τοποθέτησή μας, 44η οικ. επ. 12-10, θέτοντας το απαραίτητο πλαίσιο λειτουργίας, τη διασφάλιση δηλαδή της μισθοδοσίας, των ασφαλιστικών εισφορών τους και την αντιστοίχιση των θέσεων τους στον νέο οργανισμό, μετά την παύση του ΟΑΠΠΑ. Ως δια μαγείας όμως, όπως ήδη αναφέραμε,  το θέμα “χάθηκε”, ως να μην υπήρξε ποτέ.

Η απάντηση ήταν πως το θέμα ανακλήθηκε, η νομοθεσία άλλαξε, αλλά δεν υπάρχει ανάγκη(!) γιατί επέστρεψαν 2 βρεφονηπιοκόμοι.

Καταρχάς, οι θέσεις βρεφονηπιοκόμων ήταν 5 και 2 βοηθοί αυτών, επομένως, η αριθμητική, λανθασμένη και οι υπάλληλοι στον αέρα. Έπειτα, η αντιμετώπιση του ζητήματος της ασφάλειας των μαθητών, απαράδεκτη…  λίγο ακόμη και θα έφταιγε ο μαθητής που “έπεσε στο αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα” για όνομα…  Οι δε εκφράσεις “μυαλοπώληδες” ,”ψεκασμένοι” κ.ο.κ. δεν αποτελούν απάντηση ή τοποθέτηση στα σοβαρά αυτά ζητήματα.

Εχουμε τονίσει σχετικά με τις παρατάσεις επί παρατάσεων στις συμβάσεις του δήμου, ότι δεν επιτρέπεται και δεν θα έπρεπε πρωτίστως η διοίκηση σε έργα που αφορούν σχολικές υποδομές και ράμπες πρόσβασης/τουαλέτες ΑμεΑ στα σχολεία, να επιδεικνύει τέτοια αναλγησία, ενώ στον αντίποδα, να επισπεύδει προμήθειες, ήδη από την θερινή περίοδο, φωτεινού χριστουγεννιάτικου διάκοσμου!

Τέλος, η αντιμετώπιση της οποίας έτυχε η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων δεν ήταν μόνο απαράδεκτη αλλά και επιβλαβής διότι, αντί να χρησιμεύσει ως γέφυρα για την καλύτερη/αποτελεσματικότερη διευθέτηση των προβλημάτων, χρησιμοποιείται, μας συγχωρείτε για την έκφραση, ως σάκος του μποξ από αυτή τη διοίκηση… κρίμα.

 Την επόμενη φορά θα σταχυολογήσουμε σύντομα ορισμένα ενδιαφέροντα της ημερησίας, έως τότε …ΖΗΤΩ ΤΟ ΟΧΙ!

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης.

Top Related Post

Leave A Comment