Στα δύσβατα μονοπάτια του δήμου ΒΒΒ (της Ι. Δόγκα) – 22/10/2022

Αγαπητοί αναγνώστες,

ενώ τα “περίεργα” συνεχίζονται, η διοίκηση του δήμου φέρεται σαν να μην τρέχει κάτι… εξακολουθεί να διοργανώνει εκδηλώσεις, γιορτές και πανηγύρια, αγώνες και αγωνίσματα, κατά το “ξεροκόμματα” (αντί άρτου) και θεάματα…

Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει και το πρώτο θέμα της 44ης οικονομικής επιτροπής, 12-10, για τη διοργάνωση του XTERRA, στην Α πλαζ Βούλας και με την οποία διαφωνήσαμε και ως προς τους όρους της και γιατί δεν εμφανίστηκε, παρ’ όλο που τη ζητήσαμε, η σχετική παραχώρηση από την ΕΤΑΔ.

  Η έρευνα τιμών για τις πιλοτικές δράσεις χωριστής συλλογής αστικών αποβλήτων, κόστους 656.814€ με ΦΠΑ, μας άφησε “αδιάφορους” κατά την έννοια ότι, πρόκειται για υποβολή χρηματοδότησης αλλά “ανακατεύονται” κάποια χρήσιμα, όπως οι κάδοι και κάποια περιττά, όπως τα πιο “έξυπνα των εξυπνότερων”:

  • κάδοι/σάκοι, 202.000€
  • σακούλες χωριστής συλλογής, 119.575€
  • έξυπνα συστήματα κάδων, 66.460€
  • εξοπλισμός εφαρμογών, 51.489€
  • συστήματα ζύγισης, ταυτοποίησης κάδων & τηλεματικής, 90.038€

Οπως εύστοχα έχει διατυπώσει στο παρελθόν η αρχισυντάκτρια της Εβδόμης, καθρεπτάκια για ιθαγενείς…

Περιοριστήκαμε στο να δηλώσουμε την παρουσία μας.

Ακολούθως, το αίτημα παράτασης μελέτης: Μελέτη Σχεδιασμού Ελεγχόμενης Στάθμευσης, μας ενόχλησε ως προς τα κάτωθι:

  1. Η αιτούμενη παράταση έγινε για διάστημα 4 μηνών και 2 ημερών  (παρέλειψαν να μας πουν, πόσων ωρών)
  2. Η αιτίαση: “Δεν μπορούν να ολοκληρωθούν οι προτάσεις για το Καβούρι επειδή δεν έχει οριστικοποιηθεί και εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής η κυκλοφοριακή μελέτη που εκπονήθηκε στο πλαίσιο της ανάπλασης της οδού Ηλίου/Ακτής (αντιστροφή της υφιστάμενης μονοδρόμησης)  η οποία συμπαρασύρει ριζικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις”.!…

Καταψηφίσαμε την παράταση, ως είχαμε καταψηφίσει και το θέμα καθώς, δι’ αυτής, σημειώνεται συγκερασμός ζητημάτων, τα οποία αντίκεινται στην υφιστάμενη εγκεκριμένη μελέτη από όλους τους αρμόδιους φορείς, μα και η  επικαλούμενη αιτίαση περί αντιστροφής της κίνησης στη μέση της παραλιακής λεωφόρου, μας βρίσκει πλήρως αντίθετους κυρίως για λόγους οδικής ασφάλειας!

Επίσης καταψηφίσαμε τον ανακεφαλαιωτικό πίνακα εργασιών για το λεγόμενο “κόκκινο κτίριο”, αφού ο καθ’ ύλην αρμόδιος κ. Πέτροβιτς (του οποίου η γνώμη είναι απαραίτητη) διαφώνησε και με τις ποσότητες και με τις τιμές των υλικών. Αλλωστε, το κτίριο αυτό θα έπρεπε να είναι έτοιμο από καιρό, σίγουρα όμως, στην επέτειο του ενός έτους από την τελευτή του μεγάλου Μ. Θεοδωράκη και σύμφωνα με τα υποσχεθέντα αλλά εις μάτην…  Στέκει εκεί ένα ερείπιο να στοιχειώνει την μνήμη… ΚΡΙΜΑ

  Αποδοχή χορήγησης επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων(ΤΠ&Δ) για το έργο: Ενίσχυση του Συστήματος Αστικών Στερεών Αποβλήτων, ενταγμένο στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

 Ποσό: 1.000.000€. Επιτόκια: 1,9% για το 50% και 3,1% για το υπόλοιπο από το ΤΠ & Δ. Ασφάλεια δανείου: εκχώρηση εσόδων εκ μέρους του δικαιούχου…

Κατά βάση είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή δανεισμού που υπονομεύει το καλώς έχειν των οικονομικών μας δεδομένων. Να μην κρυβόμαστε, αγαπητοί αναγνώστες, όταν καταφεύγει κανείς σε δανεισμό, βάζει ουσιαστικά σε κίνδυνο την παρακαταθήκη που οφείλει να εκχωρήσει στα παιδιά του. Η εκάστοτε διοίκηση έχει μόνο το δικαίωμα της διαχείρισης για λογαριασμό των δημοτών/πολιτών και για την καλή ή κακή διαχείριση κρίνεται.

  Η αναμόρφωση αποσύρθηκε από την 44η οικ. επ. και επανήλθε στην 45η, λίγο πριν την συνεδρίαση, αφού “διανθίστηκε” για να παρουσιαστεί εντέλει, στο ΔΣ της 24ης Οκτωβρίου 2022, στην μικτή συνεδρίαση, που θ’ αρχίσει στις 18:00.

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης.

Leave a Comment

Scroll to Top