Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

η ημερήσια διάταξη του ΔΣ 5/9, ήταν “βαριά” ως προς το σημαντικό των θεμάτων. Στο παρόν κείμενο, περιοριζόμαστε στα δύο εξόχως σημαντικά. Ευνόητο βέβαια πως, εάν έλειπε η απεραντολογία του γνωστού, θα είχε ολοκληρωθεί το ΔΣ σε εύλογο χρόνο και εμείς,  θα μπορούσαμε να σας ενημερώνουνε έγκαιρα.

 -Δημοσιοποίηση Α φάσης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Πρόκειται (υποτίθεται) για την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης με μία μελέτη, που προέκυψε από σύμπραξη μελετητών, η οποία ήταν παράγωγο της δωρεάς από την εταιρεία Αιγέας.

Καταρχάς, είχαμε καταψηφίσει την αποδοχή της δωρεάς, ήδη από την 14η οικ. επ. το 2021.

Το δε, “υποτίθεται” συνίσταται στ’ ότι δεν καταγράφεται η πραγματική κατάσταση από αυτή την μελέτη και πάντως όχι σε όλα τα μήκη και πλάτη! Είναι και αυτή κατά το δοκούν, όπως και τόσα άλλα στην περιοχή μας…

Υπήρχε επίσης, διαφοροποίηση ανάμεσα στην καταγραφή της μελέτης των 177 σελίδων και στα σχέδια που απεικόνιζαν και αυτά τις ίδιες Δημοτικές Ενότητες αλλά με άλλες επισημάνσεις. Επί παραδείγματι, δεν αναφερόταν στην μελέτη το κοιμητήριο της Βάρης, ως να μην υπάρχει, παρά υπήρχε πρόταση για νέα χωροθέτηση στον λόφο Μπαράκο, επομένως, εύκολα αντιληπτό πως η μελέτη δεν περιοριζόταν στην “κατά το δοκούν” περιγραφή.

Αλλο ακανθώδες, οι χρήσεις γης.

Η οδός Βασ. Παύλου εμφανίζεται με καταστήματα έως την οδό Αυλώνος, σαν να μην υπάρχουν κατοικίες, αντίθετα στην οδό Σωκράτους τα υπάρχοντα καταστήματα εξαφανίστηκαν και ας βρίσκονται κάποια εκεί από πολλού χρόνου.

Ομοίως, ο παραλιακός χώρος όπου βρίσκεται αναψυκτήριο (Νότος) αναφέρεται ως “ασυμβατότητα” στην μελέτη, την στιγμή κατά την οποία ο δήμαρχος έχει δηλώσει μετ’ επιφάσεως, δεν την είχαμε (την έκταση), για να την χάσουμε… Ο χώρος έχει κριθεί ιδιωτικός (ΜΕΕΚΒ) και το μόνο διακύβευμα είναι το ποσό των 2 εκατ. και κάτι “ψωροχιλιάδων” συν τις προσαυξήσεις… Θυμίζουμε επίσης, ότι ποτέ δεν μας δόθηκαν τα σχετικά έγγραφα!

Και ενώ, περιμένουμε το νέο προεδρικό διάταγμα για την προστασία του Υμηττού, οι ενστάσεις των κατοίκων για την πράξη εφαρμογής στη Βάρη αποστέλλονται διαρκώς, το έτος καταγραφής του χειμέριου κύματος είναι το ’23 καθώς, αυτή η καταγραφή θα καθορίσει την ζώνη αιγιαλού ΓΙΑΤΙ αυτή η δημοσιοποίηση-καταγραφή- πρόθεση πραγματοποιήθηκε στις 5/9/2022; Τί φοβήθηκε η διοίκηση και τί θέλησε να προλάβει;

Καταψηφίσαμε.

Εξέταση πρότασης της εταιρείας “VHPH PROPERTIES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.” για την υπογραφή πρακτικού συμφωνίας για την κατάρτιση συμβολαιογραφικής σύμβασης.

Ύστερα από σειρά αποφάσεων του ΔΣ και ενεργειών της νομικής υπηρεσίας κατέληξε η διοίκηση σε μία συμφωνία για την εκμετάλλευση της έκτασης του Μπενακείου/Κόνιαρη από την εν λόγω εταιρεία που αγόρασε την έκταση. Και ποιός πίστεψε, έστω για μια στιγμή ότι, η έκταση θα απαλλοτριωνόταν από τον δήμο; Ποιός πείστηκε από τον δήμαρχο ότι, θα επέβαλε χαμηλό συντελεστή δόμησης στην έκταση; Μήπως κάποιος, ότι η επιβολή αναστολής οικοδομικών αδειών που διέταξε ο δήμαρχος θα κρατούσε επ’ άπειρο; Μήπως ότι, ο δήμος θα έκανε χώρους πρασίνου και αθλητικές εγκαταστάσεις; Τίποτε από όλα αυτά δεν ίσχυε ποτέ. Γιατί αν οι προθέσεις ήταν καλές, το θέμα δεν θα είχε πρωτοεισαχθεί μετά την έκδοση του ΤΑΠ (από τις υπηρεσίες του δήμου) προκειμένου για την πώληση της έκτασης.

Η δική μας υπερψήφιση ήταν επί της βάσεως ότι, ποτέ δεν πειστήκαμε από τη διοίκηση για το αγαθό των προθέσεων και ούτως ή άλλως, θα περιοριζόμασταν σε ένα “ξεροκόμματο”. Δυστυχώς, η πικρή αλήθεια…

-Ενα σύντομο σχόλιο για το θέμα, έναρξη διαδικασιών υλοποίησης του ολοκληρωμένου πράσινου σημείου. Παραμένουμε αντίθετοι υπενθυμίζοντας μόνο ότι, σας ενημερώσαμε όλους εγκαίρως κυρίως για το να μην παρασύρεστε από κίβδηλες υποσχέσεις. Το κέντρο σαβούρας, περί αυτού πρόκειται, θα γίνει σε αρχαιολογικού ενδιαφέροντος σημείο και στη θέση που βρίσκεται τώρα ένα φυτώριο, θα θαυμάζουμε ένα σύγχρονο μουσείο υπαίθριας μοντέρνας σαβουροποιημένης μάζας… Κατά τα λοιπά, οι οχλούσες επιχειρήσεις στην περιοχή χρήζουν απομάκρυνσης; Οι δε, δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΕ Βάρης, ανήκοντες στην πλειοψηφία, πώς θ’ αντιμετωπίσουν τους κατοίκους της περιοχής;

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης.

Top Related Post

Leave A Comment