Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

  Αγαπητοί αναγνώστες,

τα θέματα της ημερησίας του 9ου ΔΣ, 6/7/2022, ήταν σημαντικά αλλά όταν καταλήγει ν’ αρχίζει η συζήτησή τους 3 ώρες και πλέον μετά την έναρξη της συνεδρίασης, αναμενόμενο να μην τύχουν της δέουσας προσοχής… μεταξύ μας, πόσοι αντέχουν να παρακολουθήσουν την πολύωρη, κουραστική και ανιαρή συνεδρίαση με τον αμετροεπή, φλύαρο, διαρκώς αυτοδιαφημιζόμενο δήμαρχο;… Γι’ αυτό άλλωστε, κάναμε την παρέμβαση επικαλούμενοι τον κανονισμό, κατά τον οποίο, η προ ημερησίας συζήτηση (τουλάχιστον αυτή) προβλέπεται να διαρκεί συνολικά μία ώρα! Το δε φαιδρό της υπόθεσης, ο δήμαρχος αντέτεινε ότι ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ο κανονισμός υποδεικνύει μία ώρα!!! Μόνο που, αυτός ο κανονισμός ψηφίστηκε στις 31-8-2015, δηλαδή, επί της δικής του προηγούμενης θητείας, έκτοτε όμως, “κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι” και πλέον ασφυκτιά ο Λουδοβίκος μέσα σε τόσα “στενά” πλαίσια…

   Σε ό,τι αφορά το τεχνικό πρόγραμμα ο κ. Πέτροβιτς επανέλαβε ότι, οι από πολλού χρόνου επισημάνσεις του δεν έχουν αποτυπωθεί και ότι το τεχνικό πρόγραμμα είναι ουτοπικό καθώς το 98%  δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί. Η γράφουσα, εκτός μικροφώνου, συμπλήρωσε, “ευχολόγιο”. Εξανέστη τότε ο αμετροεπής δήμαρχος αποδεικνύοντας το μέγεθος της απρέπειας του και χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως:” Ζείτε σε ένα παράλληλο σύμπαν, δεν θέλετε να πάει τίποτα μπροστά”,  μας κατηγόρησε, κυρίως την γράφουσα για πολιτικαντισμούς και πολιτική ανυπαρξία προφανώς κρίνοντας εξ ιδίων, κατέληξε δε λέγοντας το απαράμιλλο, “αντί να πείτε αντρίκεια ότι δεν ψηφίζω” απευθυνόμενος στην γράφουσα… Η δική μου διαμαρτυρία συνίστατο στο τουλάχιστον ρατσιστικό σχόλιο – δεν είναι η πρώτη φορά – αλλά και ο κ. Πέτροβιτς προσπάθησε να τον επαναφέρει στην τάξη λέγοντας του ότι, θα έπρεπε να ντρέπεται μιλώντας έτσι σε μια γυναίκα, κατόπιν τούτων επήλθε σύρραξις…  Συμπληρώνοντας δε, το περιστατικό κατέληξε όταν, στην απέλπιδα απόπειρα του ο δήμαρχος να πλήξει την μείζονα αντιπολίτευση, πρωτίστως την γράφουσα είπε ενοχλημένος ότι, οι καφέ κάδοι για τους οποίους γράψαμε σχετικά και πως έπρεπε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια, είναι ακατάλληλοι! Δηλαδή, σε τί συνίστατο το ακατάλληλο, δεν ήταν επιτυχής η απόχρωση του καφέ σε εκείνους που έδωσε η Περιφέρεια;

Ηταν επίσης, τόση η ταραχή του γενικότερα που νωρίτερα στη συνεδρίαση είχε πει “για τον κ. Μαλτσινιώτη” εννοώντας τον όρμο και τον ΟΑΠΠΑ τον απεκάλεσε μόρφωμα…  Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ακατάσχετης φλυαρίας.

    Έγκριση μελέτης διαμόρφωσης έκτασης Ακτής Β’ Βούλας.

  Ενα “ξερό” σχέδιο πήραμε προ της συνεδρίασης για το οποίο ο κ. Πέτροβιτς, ως καθ’ ύλην αρμόδιος, ρώτησε για τα υπάρχοντα δέντρα που δεν απεικονίζονται και για τις εισόδους για τις οποίες δεν υπάρχει σαφής χωροθέτηση ως προς συγκεκριμένη όδευση, όλες πάνε παντού.

Το σχέδιο παρουσιάστηκε από τρεις μελετητές, οι οποίοι μάλλον αιφνιδιάστηκαν από τον όγκο των ερωτήσεων που δέχτηκαν. Ισως γιατί στο συγκεκριμένο στάδιο πρόκειται για προμελέτη ουσιαστικά. Διαβεβαίωσαν πάντως ότι:

 • Θα παραμείνουν όλα τα υφιστάμενα δέντρα και θα υπάρξουν πολλές νέες φυτεύσεις. Σας θυμίζουμε ότι, έχουμε κάνει καταγραφή προ διετίας αντί τοπογραφικού (που δεν παρουσιάστηκε εν προκειμένω) και πρόκειται για 600 υφιστάμενα δέντρα και πολλές συστάδες καλλωπιστικών, αγγελικές, πικροδάφνες κ.ο.κ.
 • Ολα τα κτίσματα θα είναι ισόγεια
 • Η κολυμβητική δεξαμενή θα χρησιμοποιείται κατόπιν συνεννόησης και με συγκεκριμένο πρόγραμμα και από τους δημότες.
 • Δεν θα υπάρξει νέα δόμηση επί των υφιστάμενων τσιμεντένιων εξεδρών. Θα χρησιμοποιηθούν, αφού επισκευαστούν ως προς τον φέροντα οπλισμό/σκελετό, για ομπρελοξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ.
 • Τα γήπεδα, για τένις, beach volley, basket, paddle tennis, spinball, προφανώς και όλες οι δημιουργούμενες εγκαταστάσεις yoga, massage, meditation, όργανα γυμναστικής θα είναι με πληρωμή.
 • Στην αρχιτεκτονική προμελέτη που μας εστάλη εκ των υστέρων και ύστερα από παρέμβαση του κ. Ματόπουλου, είδαμε ότι οι θέσεις πάρκινγκ που χωροθετούνται είναι 385, εκ των οποίων 21 ΑμεΑ, 89 ηλεκτρ. φόρτισης, 20 δικύκλων και 3 φορτοεκφόρτωσης. Οι χώροι στάθμευσης καταλαμβάνουν σχεδόν το μισό της συνολικής έκτασης και πάντως σίγουρα τα 2/5.
 • Ως προς τους αγωγούς ομβρίων, μεγάλο πρόβλημα, του οποίου το μέγεθος φοβούμαστε πως δεν γνωρίζουν, απάντησαν οι μελετητές ότι θα διευθετηθούν με ανοικτού τύπου σχεδιασμό αλλά ο δήμαρχος παρενέβη και πάλι επιμένοντας σε κλειστού τύπου καθώς, είναι γνωστό ότι προτιμά τα τσιμέντα. Σας θυμίζουμε και την διευθέτηση του ρέματος του Χερώματος, όταν  ήρθε σε σύγκρουση με τον μελετητή για τα ανοικτού τύπου. Μόνο που, η μεν σύγχρονη αντίληψη είναι η όσο το δυνατό λιγότερη χρήση τσιμέντου και επί το πρακτικόν, πολύ ευκολότερα ελεγχόμενος και επισκέψιμος ο αγωγός ανοικτού τύπου. Εντέλει, ο μελετητής είπε πως θα είναι ανά διαστήματα ανοικτοί.

Το γενικό σχόλιο είναι ότι, προς το παρόν πρόκειται για μια έκταση που έχει αφεθεί στην ησυχία της, η φύση θριαμβεύει, παρ’ όλη την αδιαφορία για πολλά χρόνια και την εγκατάλειψη από τη δημοτική αρχή. Οι επισκέπτες όμως ΔΕΝ πληρώνουν αντίτιμο για να κάνουν το μπάνιο τους.

Στη συνέχεια, το μόνο βέβαιο, θα πληρώνουν, μένει να δούμε πόσο….

   Αλλα σημαντικά θέματα “επί τροχάδην”

 Την αναπροσαρμογή των τελών για κατάληψη-χρήση πλατειών κ.ο.κ. για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, την είχαμε καταψηφίσει ήδη στην οικ. επ. που προηγήθηκε, 21-6-2022. Καταρχάς, πρόκειται για διπλασιασμό των υφιστάμενων τελών για το έτος ’23 και επιπλέον διπλασιασμό για το έτος ’24. Παράδειγμα: Στη Βάρκιζα, παραλία ισχύει 33,64/τ.μ. θα γίνει

 • το ’23    47/ τ.μ. και
 • το ’24    60/τ.μ.

Στη Βούλα στην κεντρική πλατεία ισχύει 30,44/τ.μ. θα γίνει

 • το ’23    49/τ.μ. και
 • το ’24    65/ τ.μ.

Η δε Βουλιαγμένη θα φτάσει τα 90/ τ.μ.

Εμείς διαφωνούμε καταρχάς με την φοροεισπρακτική πολιτική της διοίκησης του δήμου. Έπειτα, οι αυξήσεις μοιραία, θα μετακυλήσουν σε όλους εμάς, επομένως είναι ένας έμμεσος φόρος για όλους μας. Τέλος, ύστερα από αυτή την ταλαιπωρία της πανδημίας, η οποία δεν λέει και να τελειώσει, θεωρούμε άδικη και παράλογη αυτή την αύξηση! Το δε επιχείρημα της επισκεψιμότητας από άλλους δήμους είναι σαθρό διότι, οι μεν ιδιοκτήτες των κτισμάτων όπου στεγάζονται οι επιχειρήσεις είναι κυρίως γηγενείς, επιπλέον δε, εμείς οι κάτοικοι/δημότες που πληρώνουμε επίσης υψηλά τέλη, θα κληθούμε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα… ή θα καταλήξουμε να μην επισκεπτόμαστε τις τοπικές επιχειρήσεις.

  Με το ίδιο περίπου σκεπτικό δεν υπερψηφίσαμε  την Τροποποίηση-Συμπλήρωση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου του τότε δήμου Βουλιαγμένης καθώς, αφενός μεν, είμαστε αντίθετοι στην αναφανδόν επιβολή προστίμων για εισπρακτικούς καθαρά λόγους, αφετέρου, η επίκληση στην απόφαση του τότε δημάρχου Κασιδόκωστα είχε έναν τελείως διαφορετικό προσανατολισμό με τον οποίο συμφωνούμε ως προς την ουσιαστική προστασία της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, ο οραματιστής Κασιδόκωστας είχε συμπεριλάβει στην κανονιστική και προέβλεπε πρόστιμα για τις οικοδομικές εργασίες κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο επί της βάσεως της αποτροπής όχλησης αλλά κυρίως για την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι, αν μη τι άλλο, υποκριτικό εκ μέρους της παρούσας διοίκησης να φέρνει τροποποίηση/συμπλήρωση του συγκεκριμένου κανονισμού για την επιβολή προστίμων την στιγμή κατά την οποία, επιτρέπει άρδην τις εργασίες στον Αστέρα. Σας θυμίζουμε επίσης το δυστύχημα που σημειώθηκε πέρσι στην οδό Απόλλωνος, Βουλιαγμένη, όπου μία γυναίκα κατέληξε αφού την πάτησε κυριολεκτικά το φορτηγό που εκτελούσε εργασίες για λογαριασμό της επιχείρησης. Επομένως, καμία προστασία όχι μόνο του περιβάλλοντος μα ούτε των ανθρώπων…

  Κλείνοντας, μια ενδιαφέρουσα πρόταση είχε να εισφέρει ο κ. Πέτροβιτς στο θέμα της διαχείρισης των καμένων δέντρων ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά της 4ης Ιουνίου: να μετατραπούν σε κορμοδέματα και να χρησιμοποιηθούν ως φράγματα για την από τούδε δυστυχώς ανενόχλητη διέλευση των ομβρίων και ως ανάσχεση στην διάβρωση του εδάφους, δηλαδή, όπως μπορούν πλέον, έτσι όπως κατήντησαν, να μας προστατεύσουν αποφεύγοντας τα χειρότερα με την πρώτη νεροποντή.

Επίσης, καταψήφισε την κοπή δύο πεύκων στη Βούλα καθώς, ο σχεδιασμός της εισόδου μπορούσε να γίνει στον άλλο δρόμο εξαρχής!

  Αγαπητοί αναγνώστες, οι καιροί απαιτούν προσοχή και όχι εφησυχασμό…

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης.

Top Related Post

Leave A Comment