Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

  Αγαπητοί αναγνώστες,

κάποια θέματα ειδικού ενδιαφέροντος από την “πολιτισμένη” 19η, πρώτη δια ζώσης στις 11-5, οικ. επιτροπή έχουν ως εξής:

– Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικών Κτιρίων.

Η ανάδοχος εταιρεία προσέφερε συνολικά 1.203.048€ επί αρχικής 1.227.600€. Αφού δε, μας αναλύθηκε στο πρακτικό το ποσό ανά τμήματα, στο 5ο τμήμα αναγραφόταν Υπηρεσία Παρακολούθησης-Ελέγχου 203.725,58€ με ΦΠΑ.

Ως ευνόητο διατυπώσαμε ενστάσεις για τη συγκεκριμένη δαπάνη θεωρώντας ότι, ύστερα από μία τέτοια προμήθεια-μαμούθ, θα έπρεπε να παράσχεται δωρεάν η παρακολούθηση-έλεγχος! Επίσης, η ανάξια λόγου έκπτωση που δόθηκε, σε σύγκριση με το ύψος της δαπάνης, μας απέτρεψε από την υπερψήφιση του θέματος.

– Αποδοχή Απορριπτόμενων Αποβλήτων, τύπου μπάζα.

Πρόκειται για άλλη μία απευθείας ανάθεση, μικρού ποσού, 12.031€ με ΦΠΑ, για την οποία ο ανάδοχος αιτήθηκε 2η παράταση προκειμένου να ολοκληρωθεί το συμβατικό αντικείμενο. Επομένως, ήταν μάλλον αχρείαστη εξαρχής!

– Άλλη μία παράταση για την υπηρεσία Διαχείριση Νεκρών Ζώων…

Οπως αντιλαμβάνεστε διαμαρτυρηθήκαμε εντόνως, όχι γι’ αυτή καθαυτή την υπηρεσία αλλά για τους λόγους ύπαρξής της… Πιο συγκεκριμένα στο έγγραφο που καταθέσαμε αναφέραμε:

“Αναλγησία δια της απραξίας εκ μέρους της διοίκησης. Δεν είμαστε αντίθετοι στο να υπάρχει η δυνατότητα καύσης ΑΛΛΑ η σωστή και έγκαιρη πρόληψη σε ότι αφορά τα αδέσποτα, θα έκανε και αυτή την υπηρεσία αχρείαστη. Καταψηφίζουμε”.

Το γεγονός επίσης ότι δεν έχει εξαντληθεί το συμβατικό αντικείμενο, εξού και ζητήθηκε 2η παράταση από τη μια μας χαροποιεί κάπως αλλά από την άλλη το να διαβάζουμε: “…μέχρις στιγμής έχουμε παραλάβει 2.521kg σε σύνολο 5.000kg “ προσβάλλει το κοινό αίσθημα των πραγματικών φίλων των τετράποδων.

– Στην παράταση για την “Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού συντήρησης κτιρίων, δημοτικού φωτισμού και εγκαταστάσεων κοινοχρήστων χώρων 2020-2021” αναγκαστικά υπερψηφίσαμε παρόλο που, η παράταση ζητήθηκε από τον ανάδοχο μέχρι τις 16/10/2022, με το σκεπτικό ότι, υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο της προμήθειας. Τονίσαμε βέβαια, με την ευκαιρία ότι, στα πλαίσια της λελογισμένης χρήσης θα έπρεπε να γίνεται σχολαστική επιμέτρηση/καταμέτρηση για να ικανοποιούνται οι πραγματικές ανάγκες με το μικρότερο δυνατό κόστος.

           20η οικονομική επιτροπή 18-5-2022

  Σε αυτή την επιτροπή προήδρευσε ο δήμαρχος και έτσι χάθηκε το πολιτισμένο κλίμα, καθώς δείχνει με κάθε ευκαιρία την αντιπάθεια προς το πρόσωπό μου, όπως εξάλλου φρόντισε να καταστήσει σαφές από την πρώτη κιόλας οικ. επιτροπή τον 9ο του 2019.

 Η εμπάθεια του δεν αφορά τους δημότες. Φαντάζομαι πάντως, να έχει κατανοήσει πλέον ότι υπερασπίζομαι το δημόσιο όφελος και τις αρχές της παράταξής μου.

  Καίτοι τα θέματα δεν ήταν ακανθώδη (έχουν υπάρξει άλλα πολύ πιο σοβαρά) η κατάληξη ήταν σύρραξις. Να σημειώσουμε επίσης ότι, ήταν απροετοίμαστος σχετικά με τα θέματα της επιτροπής. Η αφορμή που έψαχνε από την αρχή δόθηκε με το θέμα που αφορούσε και πάλι τα αδέσποτα (όχι πως εν τω μεταξύ ήταν κόσμιος)…

Η δωρεά εκ μέρους της Let’s Be S.M.A.R.T. τριών  ξύλινων σπιτιών για τις αδέσποτες γάτες στην πλατεία της Βάρκιζας την στιγμή κατά την οποία η περιοχή μας έχει ΑΜΕΣΗ ανάγκη από στειρώσεις, ομολογουμένως μας δημιούργησε θυμό. Στο έγγραφο που παραδόθηκε στην επιτροπή η τοποθέτησή μας ήταν ότι αυτή η δωρεά δεν εξυπηρετεί τίποτε άλλο παρά μόνο τη διαφήμιση της εταιρείας και καταψηφίσαμε. Μόλις άκουσε τη λέξη “εταιρεία” εξανέστη, άλλο που η τοποθέτηση με το λογότυπο της εταιρείας στα σπιτάκια φανερώνει ξεκάθαρα την πρόθεση διαφήμισης… Όταν δε έγινε η ερώτηση, πού θα τοποθετηθούν ακριβώς, δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και άρχισε την αυτοδιαφήμιση, πόσα πολλά χρήματα δίνονται τώρα για τα αδέσποτα και τα γνωστά. Η απάντηση που πήρε ήταν πως είναι αντιστρόφως ανάλογα με το αποτέλεσμα που διαπιστώνουμε. Αντιλαμβάνεστε, αγαπητοί αναγνώστες, ότι έγινε απρεπής, ως συνήθως, αλλά μία τέτοια συμπεριφορά δεν γίνεται ποτέ αποδεκτή.

  Ύστερα από αυτή την επιτροπή έχουν μεσολαβήσει άλλη μία οικονομική και μία Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αλλά ενόψει του ΔΣ της ερχόμενης Δευτέρας διατυπώνουμε τη θέση μας σχετικά με τον κανονισμό περί ηχορύπανσης και οχλουσών δραστηριοτήτων, θέμα που πέρασε και από τα τοπικά συμβούλια. Καταψηφίσαμε στην Ε.Ποι.Ζω της Πέμπτης, 26-5-2022 (εκεί να δείτε συμπεριφορά καθώς αναπλήρωσα τον κ. Πέτροβιτς) γιατί:

  1. Ο κανονισμός αυτή την στιγμή είναι άκαιρος και άσκοπος γιατί ό,τι ισχύσει και πάντως σίγουρα σε ό,τι αφορά τα πυροτεχνήματα, θα ισχύσει την επόμενη ουσιαστικά θερινή περίοδο.
  2. Όλες τις παρατηρήσεις του κ. Πέτροβιτς που μετέφερα εγγράφως τις αντέκρουσε απαραδέκτως. Αφορούσαν δε, την φωτορύπανση και άλλες πηγές θορύβου, που ούτε καν άγγιζε ο προς ψήφιση κανονισμός.
  3. Σύμφωνα με την κοινή λογική η υποστελεχωμένη δημοτική αστυνομία είναι ανθρωπίνως αδύνατο να αντιμετωπίσει τις παραβάσεις και να βεβαιώσει πρόστιμα.

Και άλλα επιμέρους στα οποία θα επανέλθουμε…

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης.

Top Related Post

Leave A Comment