Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

  Αγαπητοί αναγνώστες,

σταχυολογώντας θέματα ειδικού ενδιαφέροντος για εσάς και με γνώμονα πάντα την ενημέρωσή σας, παραθέτουμε ορισμένα ζητήματα από τις οικονομικές επιτροπές.

                 13η οικ.επ. 4-4-2022

  Ξέχωρα από τα άλλα διαδικαστικού τύπου μεν, δαπανηρά δε (θα επανέλθουμε καθώς τα στάδια των διαγωνισμών προχωρούν) υπήρχε μία εισήγηση μάλλον ακατανόητη. Αφορούσε τον ορισμό επιτροπής διερεύνησης τιμών για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης του προγράμματος Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του Δημόσιου Χώρου.

Καταρχάς ο τίτλος του θέματος ήταν πιο μεγάλος από την εισήγηση! Ηταν δε αυτή, μία επανάληψη του τίτλου…Τί εννοούσε;…Η τριμελής επιτροπή απαρτιζόταν από δύο υπαλλήλους της υπηρεσίας πρασίνου και έναν της τεχνικής. Λαμβάνοντας υπόψη την σύνθεση της επιτροπής να συμπεράνουμε ότι πρόκειται για εκτενές φύτεμα (επιτέλους) των χώρων πρασίνου, ιδίως των αποδεκατισμένων; Μήπως αφορούσε τα πεζοδρόμια με τα κοντοκουρεμένα “σε στρατιωτικό στυλ” δεντράκια; Η μήπως τα “ημιφαλακρά” πάρκα; Εντέλει, πόση φαντασία πρέπει να επιστρατεύουμε κάθε φορά, μήπως και  καταλάβουμε τί θέλει να πει ο ποιητής;

                     15η οικ.επ.13-4-2022

  Για την διοργάνωση IRONMAN VOULΙAGMENI  σας έχουμε ενημερώσει αλλά εν προκειμένω, το κόστος έκλεισε στις 186.000€ χωρίς, εννοείται, να απαντηθούν οι ερωτήσεις που είχαμε θέσει.

  Και άλλη προμήθεια υλικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μάσκες, αντισηπτικά, τεστ συνολικά ύψους 16.700€ και με τιμή του PCR στα 40€ μας έκανε μεν εντύπωση αλλά υπερψηφίσαμε για να μην λένε οι “κακές γλώσσες” ότι εναντιωνόμαστε στο αγαθό της δημόσιας υγείας…

   Η μελέτη που λάβαμε καθυστερημένα για τη διαμόρφωση εκβολής αγωγού ομβρίων Κ1 στη Βουλιαγμένη, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα “ευχολόγιο” χωρίς τεχνικές προδιαγραφές. Μάλιστα, κατέφυγα στη συμβουλή του πολ. μηχανικού κ. Πέτροβιτς, μήπως με διαφωτίσει σε κάτι, αλλά ούτε εκείνος εντόπισε κάποιο τεχνικής φύσεως και άξιο λόγου σημείο. Για την ακρίβεια, δεν μπόρεσε να αποσαφηνίσει από την γενική περιγραφή του κειμένου, το πού και πώς θα διαμορφωθεί η εκβολή του αγωγού. Εξάλλου, η αναφορά είχε ως εξής: “Κατά τον σχεδιασμό θα διατηρηθεί το μετωπικό τοιχίο από οπλισμένο σκυρόδεμα και θα  καταργηθεί η προσπέλαση με τα σκαλοπάτια που διέρχονται μπροστά από το μέτωπο του οχετού”. Είπαμε, εξασκούμε τη φαντασία μας…

          16η οικ.επ.  20-4-2022(Μεγάλη Τετάρτη)

    Η συγκεκριμένη επιτροπή διεξήχθη την ίδια ημέρα με το ΔΣ και είχε οκτώ σημαντικά θέματα στην ημερησία. Ήρθαν όμως και δύο εκτός για τα οποία, αφενός μεν δεν προέκυπτε το κατεπείγον, αφετέρου θα μπορούσαν κάλλιστα να εισαχθούν στην ημερησία γιατί οι οικονομικές διεξάγονται εβδομαδιαίως. Και σαν να μην έφτανε η καθυστερημένη αναίτια αποστολή των εκτός, ελάχιστο χρόνο πριν την λήξη του χρόνου διεξαγωγής της επιτροπής, ενημερώθηκα ότι υπήρχε και τρίτο θέμα εκτός! Ηταν όμως αργά γιατί είχα αποστείλει την απάντηση/τοποθέτηση. Ας δούμε λοιπόν τα “κατεπείγοντα” : 1. Απόδοση χρηματικού εντάλματος εκ μέρους ενός εκ των δικηγόρων του δήμου για ποσό 1.000€. Λάβαμε φωτοτυπίες 104 αποδείξεων από καταστήματα φωτοτυπικών και ύψους 1.154€ μεταξύ αυτών δε, η ίδια η υπηρεσία είχε απορρίψει κάποια με την αιτιολόγηση ότι, είτε έφεραν πρότερη ημερομηνία, είτε δεν βρέθηκαν οι αποδείξεις, είτε αφορούσαν είσπραξη και όχι πληρωμή! Εντέλει, η υπηρεσία ενέκρινε 1.130€. Εμείς καταψηφίσαμε κρίνοντας τις αποδείξεις των φωτοτυπικών καταστημάτων ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ… 

2. Παράταση για το έργο Κατασκευές για υλοποίηση κυκλοφοριακών παρεμβάσεων, με αίτηση του αναδόχου από 4-4…Η δε 5η παράταση έληγε στις 13-4 αλλά το “κατεπείγον” εισήχθη στην οικονομική που πραγματοποιήθηκε 20-4…Για όνομα!

3. Το θέμα που απεστάλη μετά την απάντησή μας, αφορούσε την Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικών Κτιρίων και παράταση του έργου λόγω του πολέμου…Η ημερομηνία που έφερε η αίτηση του αναδόχου 20-4!

Καταψηφίσαμε και τα τρία θέματα εκτός.

  Για να μην σας κουράζουμε, αναφερόμαστε σε ένα μόνο θέμα της τακτικής (θα επανέλθουμε για κάποια άλλα εν ευθέτω χρόνω) και δεν είναι άλλο από το μείζον ζήτημα της Μετοχικής Εταιρείας Εκμεταλλεύσεως του Κτήματος Βούλας, ΜΕΕΚΒ.

Εν προκειμένω, ζητήθηκε από την οικ. επ. η έγκριση δικαστικών ενεργειών για την αντιδικία. Μην φανταστείτε, αγαπητοί αναγνώστες, ότι η αντιδικία αυτή συνίσταται στο ιδιοκτησιακό γιατί όπως έχει επαναλάβει ο δήμαρχος, ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΟΥΜΕ…

Παρόλο που, επί του θέματος έχουν ειπωθεί δια στόματος του “αυτοκράτορος” πολλά ανυπόστατα που αφορούν και την ευρύτερη οικογένειά μου (…) σας θυμίζουμε μόνο και προς το παρόν, την άρνηση του “Λουδοβίκου” να παράσχει τα σχετικά με την υπόθεση έγγραφα στον αρχηγό μας, Δ. Δαβάκη!

Στην εισήγηση γινόταν επίκληση αποφάσεων, των οποίων το περιεχόμενο ούτε γνωρίζαμε, ούτε μας γνωστοποιείτο! Ως ευνόητο, δεν μπορούσαμε και δεν θα πάρουμε ποτέ θέση για κάτι που δεν γνωρίζουμε. Δεν καταψηφίζουμε δε, άρδην και συλλήβδην, όπως μας κατηγορούν κάποιοι όψιμοι υποστηρικτές της διοίκησης, παρά τηρούμε στάση σοβαρότητας, ως επιβάλλουν τα σημαντικά θέματα.

Για του λόγου το αληθές, ιδού αυτούσια η τοποθέτησή μας επ’ αυτού:

” Μας ζητάτε έγκριση δικαστικών ενεργειών σχετικά με το μείζον θέμα της ΜΕΕΚΒ. Κατά πρώτον, η οικονομική επιτροπή είναι παντελώς αναρμόδια καθ’ όσον μάλιστα δεν υπάρχει οικονομικό αντικείμενο στη συγκεκριμένη εισήγηση. Κατά δεύτερον, μας παραθέτετε μία σειρά αποφάσεων, τις οποίες όχι μόνο αγνοούμε αλλά εν προκειμένω, δεν κάνετε τον κόπο να μας τις παρουσιάσετε. Τέλος, το γεγονός ότι, ο επικεφαλής της παράταξης μας έχει ζητήσει μετ’ επιφάσεως τα αφορώντα έγγραφα, τα οποία τεχνηέντως αρνηθήκατε να του τα παράσχετε, έτι δε περαιτέρω τα παρείχατε σε όλους τους άλλους, οι οποίοι αιτήθηκαν σχετικώς και έτυχαν ενημερώσεως, δεν μας επιτρέπει να πάρουμε κάποια θέση επί του θέματος.”

  Οι καιροί απαιτούν αφύπνιση και προσοχή αλλά οι φύλακες γιγνώσκουσι…

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Δόγκα, δημ.σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης.

Top Related Post

Leave A Comment