Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

το ΔΣ, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 27-4, θα το χαρακτήριζε κάποιος με ευκολία αχταρμά! Και αυτό καθώς, εκτός του ότι απεστάλησαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή θέματα προ ημερησίας, πολλά και σημαντικά, τα οποία εξάλλου δεν ήταν δυνατό, ούτε να τα διαβάσουμε (π.χ. 147 σελίδες η τιμολόγηση του ΕΔΣΝΑ) ούτε και άνοιγαν τα αρχεία (λόγω του όγκου και του είδους των) ήρθε και η ανακόλουθη διαδικασία εκ του προέδρου να καταλύσει τον θεσμό του ΔΣ.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος ξεκίνησε την συζήτηση του θέματος εκτός ημερησίας, που αφορούσε την τιμολόγηση του ΕΔΣΝΑ (Ενιαίου Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής)- δηλαδή του φορέα που διαχειρίζεται όλα τα απόβλητα του νομού μας- πριν τις ερωτήσεις που τίθενται προ ημερησίας. Δεν επρόκειτο για λάθος εκ παραδρομής ή γιατί επελέγη αυτή η διαδικασία για λόγους ανωτέρας βίας επί παραδείγματι…  Επρόκειτο πασιφανώς για εξυπηρέτηση του θολερού σκοπού του δημάρχου. Και καλά, ας πούμε ότι ο πρόεδρος δεν αντιλαμβάνεται, παρουσιάζει δυσκολίες ακόμα και στην ανάγνωση των ονομάτων ή στην ορθή προσφώνηση των δημοτικών συμβούλων και διάφορα άλλα γραφικά… Ο αγενής, αμετροεπής, προσβλητικός δήμαρχος όμως, πώς τον αφήνει να εκτίθεται κατ’ αυτό τον τρόπο; Ισως και να το κάνει επίτηδες… Εμείς πάντως, καταψηφίσαμε όλα τα θέματα προ ημερησίας και επί της αρχής (την εισαγωγή τους στο ΔΣ) και επί της ουσίας.

  Ο επικεφαλής της παράταξης μας, Δ. Δαβάκης, κατήγγειλε ότι, η τιμολόγηση του φορέα ήταν έγγραφο που έπρεπε να μας κοινοποιηθεί στις 21-3, όταν και εστάλη στους ΟΤΑ (δήμους) και όχι λίγη ώρα πριν το ΔΣ. Ο απρεπής συνήθης ύποπτος αφού το αντέκρουσε λέγοντας τα “γνωστά του”, στη συνέχεια αυτοδιαψεύστηκε  πολλάκις, παραδεχόμενος δηλαδή, ότι είχε σταλεί στις 21-3. Εξάλλου, “έβγαλε τόση χολή” εναντίον του ΕΔΣΝΑ, του Περιφερειάρχη, του αντιπεριφερειάρχη και όλων όσοι “δεν του κάνουν τα χατίρια” ως φαίνεται, που μέχρι και η προσβλητική συμπεριφορά απέναντί μας έφτασε να μοιάζει “καλή”…!

          Προ ημερησίας ερωτήσεις.

  Οταν “επανήλθε” η διαδικασία ο επικεφαλής μας, Δ. Δαβάκης, έθεσε μεταξύ άλλων, τα εξής:

– Τί συμβαίνει και εάν κάτι γίνεται με το τερατούργημα της Greenhill στα Πηγαδάκια. Πρόκειται για κτιριακό συγκρότημα παρατημένο στις παρυφές του λόφου Τάσσιανη από πολλού χρόνου, για το οποίο η άδεια είχε ανακληθεί και μάλιστα είχε κριθεί καταδεφιστέο.

Η “θολερή”  απάντηση ήταν πως είχε διαπιστωθεί μεν υπέρβαση καθ’ ύψος, είχε γίνει υπαγωγή σε ρύθμιση, η ιδιοκτήτρια εταιρεία τότε, είχε πτωχεύσει, η άδεια εξακολουθεί να είναι σε αναστολή αλλά δεν γνωρίζει κάτι…

– Σχετικά με τα δημοσιεύματα αναφερόμενα στην οικοπεδοποίηση εκ μέρους του ταμείου- ΤΑΙΠΕΔ μεγάλου μέρους της παράκτιας ζώνης, ρώτησε ο Δ. Δαβάκης.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος μίλησε για οριακή νομιμότητα εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ…  Σε ό,τι αφορά μάλιστα τον ποδηλατόδρομο κόμπασε, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως με δικές του ενέργειες αποσύρθηκε η σχετική τροπολογία “νύχτα” και πως, αν δεν υπάρχει συναίνεση των δήμων, δεν θα προχωρήσει ΤΙΠΟΤΑ…

Δηλαδή, ενίοτε απορούμε πώς κινείται η γη χωρίς την άδειά του! Τελικά, ποιός νομίζει ότι είναι, ο αυτοκράτωρ ήλιος; Βλ. L’etat c’est moi.

– Ενα άλλο σημαντικό θέμα της περιοχής μας έθιξε ο επικεφαλής μας προτείνοντας την αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου κτιρίου, όπου παλαιά στεγαζόταν το ΑΤ Βούλας, για να εξυπηρετήσει κάποια υπηρεσία κοινωνικής μορφής, όπως η προστασία του πολίτη και να πάρει ζωή αντί να στέκεται θλιβερό απομεινάρι. Κατά αυτό τον τρόπο θα μειωθεί η παραβατικότητα, όπως οι αλλεπάλληλες διαρρήξεις που διαπιστώνονται μετά την εγκατάλειψή του.

Να σημειώσουμε ότι με απόφαση αυτής της διοίκησης, δεν υπάρχει Συνήγορος του δημότη/πολίτη στον κατά τα λοιπά Καλλικρατικό δήμο μας.

Η απάντηση ήταν πως κάνει εντατικές προσπάθειες να στεγαστεί εκεί, μετά την επισκευή, η δημοτική αστυνομία ή κάποια άλλη δημ. υπηρεσία.

Να του θυμίσουμε μόνο ότι, η δημοτική αστυνομία πρέπει επειγόντως να στελεχωθεί και να πληρωθούν ΑΜΕΣΑ όλες οι κενές θέσεις γιατί αλλιώς οι λιγοστοί υπηρετούντες αυτή την στιγμή καλούνται να φέρουν εις πέρας αναρίθμητα καθήκοντα, δυσανάλογα με την αριθμητική τους υπόσταση.

  Ο κ. Πέτροβιτς παρενέβη αρκετές φορές με καίριες και εύστοχες παρατηρήσεις και υποδείξεις, όπως και για το θέμα των αθρόων κοπών δέντρων σε οικοδομικές άδειες που δεν παρακολουθείται από την υπηρεσία δόμησης. Εξάλλου, τα 4 θέματα εκτός ημερησίας αφορούσαν ακριβώς αυτό και δυστυχώς επρόκειτο για ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. Απαντούμε δε, στον ανάλγητο, ως προς και αυτό το θέμα, δήμαρχο, ο οποίος αποδεδειγμένα αντιμετωπίζει υποκριτικά το ζήτημα, ότι:  Διαμαρτυρόμαστε όχι για τα δέντρα που κόβονται εντός περιγράμματος της οικοδομής αλλά για όσα μπορούν να σωθούν, εκτός περιγράμματος, για τα οποία όμως δεν λαμβάνεται ΚΑΜΙΑ μέριμνα, να μην ενοχληθεί το ριζικό τους σύστημα, να μην μπαζωθούν, να γίνουν γενικώς σεβαστά.

  Στο πέραν των 6 ωρών διάρκειας ΔΣ αγανακτήσαμε και πάλι με την αμετροέπεια του δημάρχου (ευγενής χαρακτηρισμός) καθώς, αφού, όπως πάντα άλλωστε, είχε αναλώσει ο ίδιος τον χρόνο ομιλίας για λογαριασμό ακόμα και των εδράνων της αίθουσας, παρατήρησε άλλον ομιλητή να μην μιλήσει άλλο γιατί την επομένη είχε “να πάρει στους ώμους του” όλους τους δήμους απέναντι στον “κακό ΕΔΣΝΑ”… Και όπως επεσήμανε σκωπτικά ο Δ. Δαβάκης  “ξεκινώντας μια σταυροφορία”…

  Τέλος, ύστερα από την επιχειρούμενη και εκ μέρους του προέδρου αλλά και του δημάρχου άσκησης “μπούλινγκ” στην γράφουσα, τον συμβουλεύουμε να εύχεται, να μην του ξημερώσει αυτή η ημέρα που θα πάρει η γράφουσα τον λόγο στο ΔΣ, σύμφωνα με τις νουθεσίες αμφότερων (δημάρχου-προέδρου). Διότι κάποιοι άνθρωποι έχουν το όραμα έτυμον…

Ενδεχομένως, επανέλθουμε σε ορισμένα θέματα του ΔΣ, τα οποία έχουν και αυτά το ενδιαφέρον τους, έως τότε…

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι.Δόγκα, δημ.σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης.

Top Related Post

Leave A Comment