Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

το 1ο, επί της ουσίας, ΔΣ του έτους έλαβε χώρα στις 19-1 και η πρώτη του νέου προέδρου δεν επέφερε κάποια βελτίωση, ως αναμενόμενο και ως προς τον υπερφλύαρο δήμαρχο.

 Ο επικεφαλής της παράταξής μας, Δ. Δαβάκης έθεσε προ ημερησίας τα εξής ζητήματα:

  • Με αφορμή το δυστύχημα στην είσοδο του λαιμού Βουλιαγμένης και επί της οδού Απόλλωνος, όταν φορτηγό που εκτελούσε εργασίες για τον Αστέρα, “τσάκισε” διερχόμενη γυναίκα, η οποία δυστυχώς κατέληξε, ο αρχηγός μας τόνισε ότι, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ασφαλείας, καθώς, ούτε το συγκεκριμένο δυστύχημα έπρεπε να συμβεί αλλά οπωσδήποτε να μην σημειωθεί άλλο παρόμοιο. Συμπλήρωσε ότι, στατιστικά όσα περισσότερα οχήματα βαρέος τύπου διέρχονται, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες ατυχήματος. Να σημειώσουμε επίσης ότι, ο δρόμος είναι ιδιαίτερα στενός μέχρι την απόληξή του στο άκρο της χερσονήσου γιατί ο εξαρχής σχεδιασμός θα εξυπηρετούσε περιορισμένη χρήση και όχι τις ορδές λουομένων  για την είσοδο στην ιδιωτική παραλία με τον εγκιβωτισμένο και αποκλεισμένο από εμάς ναό του Απόλλωνος. Πόσο δε μάλλον, όταν πρόκειται για την βαριά χρήση του έργου-μαμούθ, το οποίο με κάθε τρόπο διευκολύνει η παρούσα διοίκηση. Σας θυμίζουμε επιπλέον ότι, κατά την περασμένη θερινή περίοδο η διοίκηση του δήμου επέτρεψε την συνεχόμενη διέλευση φορτηγών υποβαθμίζοντας έτι περαιτέρω την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Η Βουλιαγμένη έχει καταντήσει ένα απέραντο εργοτάξιο.

    Η απάντηση που λάβαμε ήταν πως: “το φορτηγό ήταν σταθμευμένο και ξεκίνησε την ώρα που ξεκινούσε η γυναίκα”. Δηλαδή, φταίει το κακό κάρμα της γυναίκας; Είπε στη συνέχεια ότι, στη δεξιά πλευρά του δρόμου θα καταργηθεί η στάθμευση. Δηλαδή, έτσι θα δημιουργηθεί χώρος; Τ’ ότι η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται όπως θα έπρεπε από το δήμαρχο, το γνωρίζαμε και το επιβεβαιώσαμε και με αφορμή αυτό το δυσάρεστο. Τ’ ότι δεν υπάρχει όμως πλέον ελεύθερος χώρος στάθμευσης λόγω των μισθώσεων αυτών σε επιχειρήσεις, το επισημάναμε εξαρχής γι’ αυτό και τις καταψηφίσαμε. Η Βουλιαγμένη πλήττεται βάναυσα από την παρούσα διοίκηση, γεγονός που καταφαίνεται και στην ακόλουθη τοποθέτηση του αρχηγού μας:
  • Οι ενέργειες του κ. Διονυσόπουλου έσωσαν τη λίμνη Βουλιαγμένης και η διοίκηση οφείλει τουλάχιστον να τον ευχαριστήσει, δήλωσε απερίφραστα ο Δ. Δαβάκης.

    Ακούσαμε από το δήμαρχο ότι, τον είχε ευχαριστήσει τότε αλλά μετά ο κ.Διονυσόπουλος επετέθη στις υπηρεσίες του δήμου (υπηρ. δόμησης) και κατόπιν υπήρξε “δυσεπικοινωνία” με τον κ. Διονυσόπουλο και άλλα παρεμφερή… Για την ακρίβεια των γεγονότων: Εάν δεν είχε επέμβει εγκαίρως ο κ. Διονυσόπουλος, θα είχε και η λίμνη Βουλιαγμένης μία παρόμοια τύχη με αυτή της ταλαίπωρης χερσονήσου σήμερα._

   Αλιεύσαμε και ορισμένα ατυχώς λεχθέντα από τον συνήθη ύποπτο λόγω πολυλογίας, όπως:

  • “Η Περιφέρεια κάνει μία σειρά unfair προς εμάς, χρεώνεται ολιγωρία και περιμένει τον Θεό να κατέβει επί γης”. Η επίκληση στα Θεία ενέχει μεγάλο κίνδυνο για εκείνον.
  • “Το λυχνάρι του Διογένη”. Το λυχνάρι ανήκει δικαιωματικά στον Αλαντίν.
  • “Η οικονομική επιτροπή έβγαλε δεξιά και αριστερά…” Ποια οικ. επ. εννοεί, τα μέλη της πλειοψηφίας ή μήπως το μοναδικό μέλος της αντιπολίτευσης, δηλαδή την γράφουσα;
  • “Ο αναγραμματισμός της μελέτης”. Δεν θέλησε να παραδεχτεί την εσφαλμένη εγγραφή στον πίνακα της τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος, την οποία εντόπισε και ανέφερε στο ΔΣ ο κ. Πέτροβιτς, καθ’ ύλην αρμόδιος ως πολιτικός μηχανικός. Η μελέτη στον πίνακα αναγραφόταν 1.000.000€, ενώ το έργο 150.000€!

   Στη δε περίεργη υπόθεση της κοπής μεγάλου αριθμού αλμυρικιών εντός της πλαζ Βουλιαγμένης, υποστήριξε ο “υπεράνω όλων” δήμαρχος ότι, η έφεση που υπέβαλε ο μηνυθείς από τον ίδιο (το δήμαρχο) κάτοικος για το πρόστιμο των 14.700€, “δύσκολα θ’ αναιρεθεί”. Εχει κάποια ενημέρωση άραγε και από πού;

  Ο απολογισμός των κοπών δέντρων ήταν πάλι θλιβερός καθώς, 13 πεύκα και μία κουκουναριά ξεράθηκαν ή κοντεύουν, το 1 έχει “ανεπίτρεπτη  κλίση”, κάποια άλλα είναι χλωρά αλλά ήταν εγκιβωτισμένα σε προσεχώς ρυμοτομούμενη μάντρα(;)! μερικά υπέργηρα έως και 70 ετών κ.λ.π.

Η ξυλεία πάντως, για όσα γνωμοδότησε ο δασάρχης φτάνει τα 380 κιλά αλλά δεν γνωρίζουμε, τί θα απογίνει η ξυλεία των υπολοίπων γιατί το βάρος του ενός ισοδυναμεί με 80-100 κιλά ξυλείας. Απομένουν δε, του απολογισμού επιπλέον 9 δέντρα.

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης.

Top Related Post

Leave A Comment