Στα δύσβατα μονοπάτια του δήμου ΒΒΒ (της Ι. Δόγκα) – 15/1/2022

Αγαπητοί αναγνώστες,

ενώ το σωτήριο (το ελπίζουμε και το ευχόμαστε) έτος 2022 ενέσκυψε κάθε άλλο παρά… με την μεταλλαξη “Ο”, ομού μετά άλλων “υβριδικών” να παρελαύνουν, σας ενημερώνουμε, κατά το υποσχεθέν, για την τελευταία οικονομική επιτροπή της χρονιάς.

                       66η οικ.επ. 29-12

  Φαινομενικά διαδικαστικά τα μόλις τρία θέματα αυτής της επιτροπής στην ημερήσια. Τα εκτός όμως, πέντε τον αριθμό, που κατέφταναν έως την ώρα της συνεδρίασης, ήταν σχεδόν όλα σημαντικά.

Το γιατί μπαίνουν εκτός ημερησίας, ως και γιατί καθυστερούν τόσο, πραγματικά ανεξήγητο… Σταχυολογούμε από τα εκτός ημερησίας:

Εισήγηση για τη συμμετοχή στην πράξη “Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της χώρας”.

Πρόκειται για πρόσκληση ενδιαφέροντος προς χρηματοδότηση των εξής “ενδεικτικών”:

  • Προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης σε ΟΤΑ Α’ Βαθμού της χώρας.
  • Δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο.
  • Ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές)…
  • Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών…
  • Δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης…

Η προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων και λοιπών συστημάτων θα κοστίσει 309.826€ , ενώ η παρακολούθηση του έργου “Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου” 8.000€

                  Σύνολο: 317.826€ με ΦΠΑ.

Αφού διαβάσαμε το Σύμφωνο Συνεργασίας με κενά στην ημερομηνία και αλλού, ως και στο τεχνικό παράρτημα με κενά στην τιμή μονάδας, ποσότητες κ.λπ. καταλήξαμε στ’ ότι:

Η δαπάνη είναι υπέρμετρη.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα αναιρούν την έννοια της άθλησης.  ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ.
Μικρό σχόλιο: Αυτή η κατά την γνώμη μας αχρείαστη αλλά μεγάλη δαπάνη των 320.000€ περίπου έχει προτεραιότητα έναντι της δαπάνης για τ’ αδέσποτα, η οποία κυμαίνεται πολύ κάτω από το μισό αυτού του ποσού;;;

  Αλλο σημαντικό θέμα αλλά της τελευταίας στιγμής: “Παράταση του έργου Κατασκευές για υλοποίηση κυκλοφοριακών παρεμβάσεων”. Πρόκειται για την 4η παράταση και η ανάδοχος εταιρεία ζήτησε παράταση 30 ημερών, έως 13/12/22, για να ολοκληρώσει τις εργασίες μετά την εορταστική περίοδο, με αίτημα από 27/12!!!

Παράταση συμβάσεων Ι.Δ.Ο.Χ προσωπικού ΟΤΑ για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω πανδημίας έως 31-3-2022 (το 5ο θέμα εκτός ημερησίας και το μόνο που υπερψηφίσαμε). Παραθέτουμε την τοποθέτησή  μας:

” Καταψηφίζουμε την εισαγωγή όλων των θεμάτων εκτός ημερησίας (πέντε τον αριθμό), διότι στη μία περίπτωση δεν προκύπτει το κατεπείγον. Στην άλλη, ο ανάδοχος απαράδεκτα αιτείται παράτασης. Στα δε άλλα, από τις τόσες οικονομικές που διεξήχθησαν το προηγούμενο διάστημα, η τελευταία μόλις την Δευτέρα 27-12-2021, προ δύο μόλις ημερών, δεν ήταν δυνατό να εισαχθούν στην τακτική;

Η μόνη εξαίρεση, υπερψηφίζουμε την παράταση έως τέλος Μαρτίου λόγω πανδημίας γιατί πράγματι οι συνθήκες είναι εξαιρετικά επείγουσες, γι’ αυτό άλλωστε το Υπουργείο έστειλε καθυστερημένα το έγγραφο και η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στην διαρκώς μεταβαλλόμενη κατάσταση. Πέμπτο θέμα”.

                 Δημαιρεσίες 9-1-2022

  Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση που αφορούσε την εκλογή του νέου προεδρείου και των μελών στις επιτροπές. Απαιτήθηκε η δια ζώσης συμμετοχή μας, προφανώς δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς η ψηφοφορία. Τα αποτελέσματα, λίγο ως πολύ γνωστά. Το Κύμα Ενωμένων Πολιτών, Δ. Δαβάκης διασφάλισε την συμμετοχή της παράταξης στις δύο επιτροπές, οικονομική και ΕΠοιΖω, στις οποίες τα μοναδικά μέλη της αντιπολίτευσης προέρχονται από την παράταξή μας βάσει εκλογιμότητας.

Η παρέμβαση του δημάρχου σε διαδικαστικό θέμα επί του ψηφοδελτίου της παράταξής μας έπεσε στο κενό καθώς, τα δύο ονόματα που αναγράφοντο σε αυτό αποτελούσαν a priori προτίμηση και οτιδήποτε επιπλέον ήταν περιττό.

Ο κ. Πέτροβιτς αναδείχτηκε με ευρύτατη αποδοχή και πάλι αντιπρόεδρος ΔΣ, γεγονός που δεν στηρίχθηκε στην “μεγαλοψυχία” της πλειοψηφίας αλλά στο ικανό και αξιόλογο της προσωπικότητας και της προσφοράς του.

                               Για το τέλος…

  Με αφορμή άλλο ένα συκοφαντικό δημοσίευμα με τη μορφή ανάρτησης και στην κατ’ εξακολούθηση προσπάθεια σπίλωσης της παράταξής μας (εμού δε, ιδιαιτέρως!) αλλά χωρίς να μπούμε στην ουσία της υπόθεσης, αφού έχει πάρει τη δικαστική οδό, διαμαρτυρόμαστε για τη συνεχιζόμενη “λάσπη” προς εμάς σε αθρόες ποσότητες μάλιστα!

    Επιγραμματικά σχετικά με την Β. Παύλου.

  • Το “# παραβατικότητα” της ανάρτησης είναι μηνύσιμο, ως και η αναφορά στ’ όνομά μου με τους υπαινιγμούς ότι ευθύνομαι για την φθορά της πινακίδας.
  • Η προσπάθεια δημιουργίας περιρρέουσας ατμόσφαιρας ότι, τόσον εγώ, όσο και οι υπόλοιποι κάτοικοι τελούμε σε καθεστώς παρανομίας ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ καθώς, το ρυμοτομικό του ’62 ουδέποτε εφαρμόσθηκε με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
  • Στο δια ταύτα. Με την πρότερη κατάσταση περιφρουρώντας τα έως τότε πράγματι ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ υπήρχε τάξη και απόλυτος έλεγχος. Από την αυθαίρετη (τουλάχιστον) επέμβαση του δημάρχου και μετά στις 12-8-2021, τα πεζοδρόμια χρησιμοποιούνται ως χώρος στάθμευσης και χώρος ελιγμών των  φορτηγών με αποτέλεσμα να καταστρέφονται, ως και ο υπόλοιπος χώρος, λόγω κακής χρήσης. Αυτό κατάφερε η επέμβαση!

  Επειδή, εμείς ως παράταξη δεν καταφεύγουμε σε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση, ούτε θα πράξουμε εν προκειμένω, μα ούτε έχουμε κινηθεί εναντίον άλλων δημοσιευμάτων στο παρελθόν γιατί θεωρούμε ότι, η θέση μας είναι η ουσιαστική συνδρομή των δημοτών/κατοίκων. Αλλωστε, για όσες ενέργειες έχουμε κάνει στα πλαίσια της αυτοδιοικητικής ιδιότητας και εγώ επιπροσθέτως, για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων μου, ουδέποτε δημοσιεύσαμε σχετικώς, ούτε καν αναφερθήκαμε. Αναγκαζόμαστε δε, για πρώτη φορά να ενημερώσουμε (ελπίζουμε να μην επανέλθουμε) σχετικώς, λόγω των επαναλαμβανόμενων λεκτικών κατηγοριών και της δόλιας μεθόδευσης δημιουργίας ψευδών και συκοφαντικών εντυπώσεων εις βάρος μας.

Στη συνεχιζόμενη όμως, εκ μέρους της διοίκησης και των φερέφωνων παρόμοιας προσπάθειας, θα εξαναγκαστούμε να προβούμε σε ένδικα μέσα.

Μην μας εξωθήσετε…

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης.

Leave a Comment

Scroll to Top