Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

το τελευταίο, ελπίζουμε και εκτός απροόπτου ΔΣ για το έτος 2021, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20-12. Με την ευκαιρία δε, της λήξης του έτους απονέμουμε το βραβείο απρέπειας στο δήμαρχο, το οποίο δικαιωματικά του ανήκει και το κερδίζει παμψηφεί.

Στην προ ημερησίας “συζήτηση” (σε ” ” διότι καταντά μέρος του μονολόγου του συνήθους υπόπτου) και πριν τις ερωτήσεις/τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης (την οποία χρονομέτρησε ο απερχόμενος, ως όλα δεικνύουν, πρόεδρος ΔΣ και ήταν 28 λεπτά) τοποθετήθηκε η διοίκηση φλυαρώντας πάντα για να δικαιολογήσει την πολυλογία της. Εχουμε ξαναγράψει σχετικώς, πως όταν παίρνει 10′ χρόνου, με το σιγοντάρισμα του απερχόμενου προέδρου, για να αιτιολογήσει την φλυαρία του… Η γνωστή παροιμία “και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο” ταιριάζει στην περίπτωση, καθώς και μιλάει ατέρμονα και δεν θέλει να κρίνεται… Κάπως αλλιώς ονομάζεται αυτή του η αμετροέπεια αλλά λόγω της ημέρας, το αντιπαρερχόμεθα.
Ο επικεφαλής της παράταξης μας, Δ. Δαβάκης, ορμώμενος από το “πινγκ-πονγκ” μεταξύ προέδρου-δημάρχου, στηλίτευσε την μεροληπτική στάση του προέδρου έναντι του ιδίου και της παράταξής μας. Αλλωστε, αν αντέξει κανείς να παρακολουθήσει και αυτό το ΔΣ, θα διαπιστώσει του λόγου το αληθές.

Οι ερωτήσεις/ τοποθετήσεις του Δ, Δαβάκη.

Σχετικά με την πλαζ Βουλιαγμένης και την καταστροφή των πλωτών φραγμάτων των έργων της μαρίνας, ρώτησε, ποιος έχει την ευθύνη και ποιος ελέγχει. Διαμαρτυρήθηκε επίσης για την λάσπη (όχι μόνο του κόλπου) αλλά και αυτή στο πρόσωπό του, σε σχέση με προηγούμενο ΔΣ και στην αντιμετώπισή του, όταν ρώτησε για τα λύματα που εκβάλλουν στην πλαζ Βουλιαγμένης. Σημειώνουμε δε, ότι πέντε ημέρες αργότερα περίτρανα δικαιώθηκε ο αρχηγός μας καθώς, το συνεργείο της ΕΥΔΑΠ επενέβη στο σημείο αποφράσσοντας τον αγωγό της οδού Απόλλωνος προς την πλαζ.

Ο δήμαρχος με το καταλυτικό επιχείρημα “μπούρδες” απάντησε ότι, φταίει ο κακός νοτιάς και δεν υπάρχει φράγμα που ν’ αντέχει αυτή την ένταση των ανέμων. Να τον πληροφορήσουμε όμως, ότι τα καιρικά φαινόμενα είναι και θα γίνουν ακόμη εντονότερα. Επομένως, η πρόληψη αυτών και λόγω της υπερκατασκευής της μαρίνας, για την οποία κατέβαλε υπερπροσπάθεια προκειμένου ν’ αδειοδοτηθεί, θα πρέπει να είναι με αυτά τα νέα, έτι χειρότερα δεδομένα. Να θυμίσουμε επίσης, αναπόφευκτος ο συνειρμός, το δεύτερο πλωτό φράγμα, που τοποθέτησε ο ίδιος στην παραλία της Βούλας μετά το περιστατικό βύθισης του Αγία Ζώνη, το οποίο όμως ήταν αχρείαστο. Και δεν ήταν μόνο αχρείαστο, γι’ αυτό άλλωστε δεν αποζημιώθηκε, όπως το πρώτο αλλά το πληρώσαμε ακριβά και αυτό οφειλόταν αποκλειστικά στην επιμονή του. Όλα με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Και επειδή μίλησε για “μη διάχυση της θολερότητας”, θα επιχειρήσουμε μία προσέγγιση αυτού του θέματος στην περιοχή σε σχέση με την λίμνη Βουλιαγμένης, μόλις συλλέξουμε κάποια επιστημονικά δεδομένα.

Για την λίμνη Βουλιαγμένης λοιπόν, τοποθετήθηκε ο αρχηγός μας, Δ. Δαβάκης, σχετικά με τις ανακρίβειες του δημάρχου και την οφειλόμενη συγγνώμη στον κ. Διονυσόπουλο. Ως ευκόλως αντιληπτό και απολύτως αναμενόμενο, όχι μόνο συγγνώμη δεν είπε ο δήμαρχος, αλλά επαναλαμβάνοντας με τον αγενή τρόπο του ό,τι είχε ξεστομίσει εναντίον του κ. Διονυσόπουλου, του απέδωσε και δόλο… Για την πραγματική-αληθή διάσταση του θέματος: Ο καθηγητής Διονυσόπουλος κατέβαλε αλλεπάλληλες προσπάθειες και έτι περαιτέρω, επέφερε σημαντικά αποτελέσματα προς όφελος του τόπου μας. Το να του αποδίδει υστεροβουλία – “για να το πάρει όλο πάνω του, τσουβάλιασε όλους τους άλλους”- είναι απαράδεκτο και θα κριθεί ο δήμαρχος και γι’ αυτή του την στάση.

Σχετικά με την Α’ πλαζ Βούλας, ρώτησε ο Δ. Δαβάκης, ποια είναι η πρόοδος των έργων και ποιο το καθεστώς του κτιρίου με την υπέρβαση κατά 800 τ.μ. Να θυμίσουμε επίσης, την υπαγωγή του κτιρίου Ακτή Βουλιαγμένη με ομοίως μεγάλη υπέρβαση, κτίρια και τα δύο επί αιγιαλού. Η παγκόσμια πρωτοτυπία; Η υπαγωγή αυθαιρέτων επί αιγιαλού…

Η απάντηση ήταν πάλι λασπώδης, καθώς μίλησε για ψευδές αφήγημα επιτηδείων που ενδιαφέρονται για την εκμετάλλευση του κτιρίου. Κρίμα, για τον τόπο μας αυτή η αντιμετώπιση.

Τέλος, ο επικεφαλής μας αναφέρθηκε στη σύγχυση που επικράτησε στις οικονομικές επιτροπές λόγω των έκτακτων, η μία εκ των οποίων έγινε αποκλειστικά εξαιτίας της μη δημοσίευσης στον τοπικό τύπο, δηλαδή την Εβδόμη που έχει αυτό το δικαίωμα. Επίσης, για τη δέσμευση που είχαμε λάβει, ότι θα απαντώνται οι ερωτήσεις μας, εννοείται… ποτέ.

Και ενώ ο δήμαρχος είχε μια ευκαιρία να αποκαταστήσει το κύρος του έναντι του ΔΣ και των δημοτών, τί έκανε; Εξαπέλυσε λεκτική αήθη επίθεση εναντίον του τοπικού τύπου, προχωρώντας μάλιστα σε ανακρίβειες, ότι ο υπηρεσιακός επιστρέφοντας από άδεια διαβεβαίωσε ότι είχε δημοσιεύσει την προκήρυξη του διαγωνισμού κανονικά. Αλήθεια; Μα τότε, η 61η έκτακτη οικ. επιτροπή γι’ αυτό μόνο το θέμα, θα έπρεπε να ακυρωθεί.

Ο κ. Πέτροβιτς διαμαρτυρήθηκε και εκείνος με τη σειρά του, όχι μόνο για την απρεπή αντιμετώπισή του (εννοείται από τον δήμαρχο) αλλά και γιατί το γεγονός παραμένει: Δεν έχει λάβει εδώ και 6 μήνες ούτε ηλεκτρονική απάντηση στις ερωτήσεις που έθεσε. Η απάντηση που έλαβε ήταν ανακριβής και ανυπόστατη.

Ημερησία

Απο την ημερήσια περιοριζόμαστε στην αναφορά μόνο του πρώτου θέματος: “Συμπλήρωση της Β φάσης κυκλοφοριακής μελέτης του Δήμου”. Επιγραμματικά, προς το παρόν, αναφερόμαστε:

  • Ούτε συμπλήρωση αποτελούσε αυτό το θέμα
  • Ούτε ορθός ήταν ο τίτλος
  • Ούτε το περιεχόμενο ακριβές.

Με δυο κουβέντες, η διοίκηση αποπειράται να εκτελέσει ένα έργο άκρως δαπανηρό, εντελώς αχρείαστο, παράτυπο και τελικά καταστροφικό. Το δε προφανές είναι ότι, η πλατεία της Βούλας νεκρώνεται, καθώς καταργώντας τις υφιστάμενες θέσεις στάθμευσης, θέλοντας παράλληλα, να δημιουργήσει εκτός πλατείας σε απόσταση πλέον των 500 μέτρων μακριά και καταργώντας την στάθμευση στους παράπλευρους δρόμους ΕΝΩ επίσης, θέλει να χωροθετήσει ελεγχόμενη στάθμευση, ΤΟ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ της ΒΟΥΛΑΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ, η δε ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΜΙΩΝ ΕΡΗΜΩΝΕΙ. Και γι’ αυτό το θέμα, θα επανέλθουμε εν ευθέτω χρόνω.

Κλείνοντας, αναφερόμαστε στα ευτράπελα της συνεδρίασης. Στη συζήτηση του πρώτου θέματος, λόγω του ότι έχω έννομο συμφέρον, δεν μετείχα. Παρ’ όλο που βρισκόμουν σε άλλο χώρο και κρατώντας τα προσχήματα δεν μετείχα, παρά μόνο μετά το δεύτερο θέμα, πληροφορήθηκα εκ των υστέρων ότι, ο δήμαρχος επέμενε πως με άκουγε…

  1. το γεγονός ότι “ακούει φωνές” είναι ανησυχητικό για τον ίδιο αλλά ενδεχομένως, πρόκειται για τις Ερινύες που πλέον έρχονται και στο ξύπνιο του
  2. ανάμεσα στα πολλά που μου είχε πει σ’ εκείνη την πρώτη οικονομική, για το “καλωσόρισμα” ήταν και το: “να πάτε στον πνευματικό σας” ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ

Με αυτό το διασκεδαστικό, ως χαρούμενη νότα, σας ευχόμαστε

Καλά Χριστούγεννα!

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν.

Ι. Δόγκα. δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης

Top Related Post

Leave A Comment