Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

επανερχόμενοι στα των επιτροπών, σας ενημερώνουμε.

Συνήθως κάθε Παρασκευή λαμβάνουμε την πρόσκληση της οικονομικής επιτροπής, που διεξάγεται, σύμφωνα με τη διαδικασία, την επόμενη εβδομάδα. Ενώ λοιπόν, αναμέναμε την πρόσκληση, ειδοποιηθήκαμε ότι, λόγω τεχνικού προβλήματος στο ηλεκτρονικό σύστημα, έπρεπε να διεξαχθεί έκτακτη οικ. επ. Ετσι και έγινε η έκτακτη με αύξοντα αριθμό 59, που αφορούσε την παράταση του ηλ. διαγωνισμού για το έργο “Βελτίωση και Λειτουργική Αναβάθμιση των υποδομών και της Προσβασιμότητας Δικτύου Χώρων Πρασίνου και Κοινόχρηστων Χώρων”. Επειδή δε, είχαμε τοποθετηθεί αρνητικά κατά την εισαγωγή του θέματος στην τακτική διαδικασία, δηλώσαμε το ΠΑΡΟΝ. Η ειδοποίηση όμως, για τη δυσλειτουργία του συστήματος είχε σταλεί ηλεκτρονικά ήδη από την Πέμπτη 2-12, δηλαδή, 24 ώρες πριν αλλά προφανώς κανείς δεν την πρόσεξε…

Πάντως η έκτακτη επιτροπή πρόλαβε την πρόσκληση της 60ης που εστάλη αργότερα την Παρασκευή. Μέχρις εδώ, καλώς.

Τη Δευτέρα, 6-12, είχαμε νέα ειδοποίηση για άλλη έκτακτη επιτροπή με αύξοντα αριθμό 61. Αφορούσε το ίδιο θέμα(!) της έκτακτης οικ. επ. της Παρασκευής αλλά εν προκειμένω, ο διαγωνισμός ακυρωνόταν λόγω του ότι δεν τηρήθηκε η διαδικασία. Δηλαδή, έπρεπε να έχει δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο, μόνο η Εβδόμη έχει αυτό το δικαίωμα αλλά δεν δημοσιεύθηκε, επομένως, η διαδικασία ήταν παράτυπη και ο διαγωνισμός άκυρος. Αξίζει να σας παραθέσουμε τμήμα της σχετικής εισήγησης: “Ακύρωση διαγωνισμού του έργου Βελτίωση και Λειτουργική Αναβάθμιση των υποδομών… παρακαλούμε όπως προβείτε στη  Ακύρωση του διαγωνισμού του έργου… λόγω μη ολοκληρωμένης διαδικασίας δημοσιότητας, αφού δεν υπήρξε δημοσίευση στις τοπικές εφημερίδες όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και τους όρους διακήρυξης…”

Ως ευνόητο, λόγω του θέματος, αυτού καθαυτού, δηλώσαμε το ΠΑΡΟΝ, δηλαδή απείχαμε. Αυτά τα “κωμικά” συμβαίνουν, όταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος δεν επιτηρεί επαρκώς τη διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά την 60η, η οποία όμως διεξήχθη μετά την 61η!!! (τίνι τρόπω;) σημειώνουμε το εξής:

–  Έγκριση μελέτης τεχνικών προδιαγραφών και όρων διακήρυξης για τη “Συντήρηση Παιδικών Χαρών”.

Ανασύραμε από το ογκώδες (πλέον) αρχείο μας την τοποθέτηση επί του θέματος, κατά την πρώτη εισαγωγή στις 3-6-2021 και την 30η οικ. επ. Ναι, είναι αλήθεια ότι “ξετινάζουμε” τις μελέτες και τα θέματα. Μήπως αυτή δεν είναι υποχρέωσή μας; Ναι, οι τοποθετήσεις μας συχνά, αλλά απολύτως δικαιολογημένα, είναι μακροσκελείς. Ενας λόγος επιπλέον για να λαμβάνουμε απαντήσεις, πράγμα που ποτέ δεν γίνεται, καίτοι η δημοτική αρχή είχε δεσμευθεί ότι θα έπραττε…

Στην πρώτη εισαγωγή είχαμε επτά ερωτήσεις/παρατηρήσεις, σας παραθέτουμε όμως την απάντηση/τοποθέτηση από τη συγκεκριμένη επιτροπή και αυτούσια:

“Οπως σας είχαμε επισημάνει στο απαντητικό mail της 30ης οικονομικής επιτροπής, 9-6-2021, όταν πρώτο εισήχθη το θέμα: Συντήρηση Παιδικών Χαρών, υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν ζητήματα, επί παραδείγματι (απόσπασμα απο την τότε τοποθέτηση). – Θεωρούμε την όλη προμήθεια υπέρογκη και μέχρι να ολοκληρωθεί το 2024, θα έχουν προκύψει νέες ανάγκες για το ίδιο αντικείμενο, συνεπώς θα πρέπει να πραγματοποιηθεί νέα δαπάνη;-  Το ερώτημα τίθεται και εν προκειμένω καθώς, ακόμη και στην περίπτωση που έχει πραγματοποιηθεί πλήρης περιγραφή των αναγκών, είναι αδύνατο να υπάρξει σε τέτοιο βαθμό ενδελεχής πρόβλεψη αυτών, οι οποίες εξάλλου, προοικονομούνται ως εργασία και όχι ως προμήθεια.

Επιπλέον, από τις υπηρεσίες ελέγχου και τακτικής συντήρησης, ως και τις απαραίτητες εργασίες διορθωτικής συντήρησης, επισκευής και αντικατάστασης προκύπτει ότι, γίνεται διπλή χρέωση για το ίδιο αντικείμενο. Χρεώνονται:

– Εργασίες οπτικών ελέγχων 37.400€

– Εργασίες τακτικής συντήρησης 93.600€

– Εργασίες διορθωτικής συντήρησης 87.000€

– για τον τεχνίτη 22.500€

– για τον βοηθό 20.250€

– για τον εργάτη 18.300€

– Γενικές εργασίες 488.700€

Εν ολίγοις, το μεγαλύτερο μέρος του 1.160.863€ κατευθύνεται σε εργασίες, αμφίβολο δε, εάν όλες θα καταστούν απαραίτητες ή ακόμη και χρειαζούμενες έως το 2024.

Τέλος, το γεγονός ότι προβλέπεται τροποποίηση/επέκταση 10% μας αποτρέπει άρδην από το να υπερψηφίσουμε, επομένως τοποθετούμαστε με ΛΕΥΚΟ”.

Εν κατακλείδι, αγαπητοί αναγνώστες και καθώς οδεύουμε ολοταχώς στη λήξη άλλης μίας πανδημικής χρονιάς, επιβάλλεται τώρα, περισσότερο από ποτέ, γενική αφύπνιση…

 Να βγούμε από το λυκόφως

 Να οδεύσουμε στο λυκαυγές

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν.

Ι. Δόγκα. δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης

Top Related Post

Leave A Comment