Στα δύσβατα μονοπάτια του δήμου ΒΒΒ (της Ι. Δόγκα) – 4/12/2021

  Αγαπητοί αναγνώστες,

το πολύωρο ΔΣ έλαβε χώρα στις 29-11 και αποτέλεσε μνημείο ανακρίβειας εκ μέρους του γνωστού υπέρ- φλύαρου, πολύξερου δημάρχου με τα πολλά πτυχία, μεταξύ αυτών και το γνωστό τοις πάσι, πτυχίο ηγεσίας…

   Οι ανακρίβειες ήταν πολλές, το κυριότερο χαρακτηριστικό όμως αυτής της συνεδρίασης ήταν ότι, ο παντογνώστης δήμαρχος εξαπέλυσε και πάλι την μήνιν του εναντίον των δημοτών, δηλαδή όλων ημών, που υπερασπιζόμαστε το καλό του τόπου μας.

  Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στις ερωτήσεις που έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης μας, Δ. Δαβάκης, ήταν σχετικά με την μη ανάγνωση του mail, που είχε στείλει η τοπική σύμβουλος Βουλιαγμένης, κ. Λιγούρα (ενόψει της συνεδρίασης) για την κατατεθείσα προσφυγή των κατοίκων και τα ασφαλιστικά μέτρα των κατοίκων-αιρετών κατά της ανακατασκευής της μαρίνας, ζητώντας να λάβουμε γνώση αυτών. Οχι μόνο δεν το ανέγνωσε ο πρόεδρος ΔΣ δικαιολογούμενος πως δεν το έλαβε αλλά ο δήμαρχος, όταν αργότερα και μετά την σχετική ανάρτηση της τοπικής συμβούλου περί του αντιθέτου, αναγκάστηκε να παραδεχτεί την αποστολή του εγγράφου, δήλωσε απροκάλυπτα ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον των κατοίκων, που τόλμησαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη προασπιζόμενοι το έννομο συμφέρον.

Πράγματι, δεν αποτελεί πλέον είδηση αυτή η συμπεριφορά του δημάρχου εναντίον των δημοτών, εκείνους τους οποίους, δια του αξιώματός του, θα έπρεπε να υπερασπίζεται και να προστατεύει…

Να σημειώσουμε επίσης (και πάλι!) ότι, με την σκανδαλώδη ανοχή του προέδρου ΔΣ, ο δήμαρχος μιλά ατέρμονα, διακόπτει τους πάντες, “πετάγεται” συνεχώς επικαλύπτοντας όσα δεν θέλει ν’ ακουστούν και ουσιαστικά, του επιτρέπεται να απαξιώνει τον θεσμό. Γιατί κύριε πρόεδρε του ΔΣ;

   Ο επικεφαλής της παράταξής μας, Δ. Δαβάκης, έθεσε και άλλα σοβαρά ζητήματα στην κατ’ ευφημισμό “συζήτηση προ ημερησίας”. Ο όρος χρησιμοποιείται μόνο τυπικά καθώς, εμείς δεν έχουμε δικαίωμα δευτερολογίας στις ερωτήσεις-επερωτήσεις. Θέτουμε τα ερωτήματα και περιμένουμε στωικά τις άνευ ορίων απαντήσεις του δημάρχου, που εντέλει καταλήγουν να εξυπηρετούν τον μόνο στόχο του, δηλαδή την αυτοδιαφήμισή του. Υπό αυτές τις ιδιάζουσες συνθήκες, εξαπολύει κατηγορίες κατά πάντων, επί το ειδικότερο, εναντίον ημών, του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων (“τελειωμένοι τύποι”), μέχρι που κατηγόρησε τον νομικό σύμβουλο της δεκαετίας του ’70 για την άσχημη έκβαση του θέματος της ΜΕΕΚΒ. Οταν ρωτήθηκε σχετικά από τον Δ. Δαβάκη, καθώς, κατά την πρόσφατη συνέντευξη-αυτοδιαφήμιση αναφέρθηκε στο θέμα, επανέλαβε την άνω ανακρίβεια, η οποία, εκτός των άλλων, αποτελεί δυσφήμιση για εκλιπόντα… Αντιθέτως, ο αρχηγός μας κατέδειξε την πραγματική αιτία, που δεν ήταν άλλη από την αποχή του νομικού συμβούλου του δήμου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, επί διοίκησης Μάντεση. Η αναμενόμενη και χιλιοειπωμένη σαθρή απάντηση του δημάρχου; Δεν την χάσαμε (την έκταση) γιατί δεν την είχαμε ποτέ!

   Για το θέμα της λίμνης Βουλιαγμένης και για τη διαφαινόμενη διαμάχη με τον κ. Διονυσόπουλο, ερωτηθείς από τον αρχηγό μας, αρνήθηκε ότι υπάρχει τέτοια, για να αυτοαναιρεθεί λίγο αργότερα λέγοντας:” η συνθετότητα της λίμνης… διαστρεβλώθηκε από τον Διονυσόπουλο, γι’ αυτό κινήθηκε κατά της υπ. δόμησης”. Του συμβαίνει συχνά του δημάρχου να πέφτει σε σφάλματα, όχι μόνο λεκτικά, καίτοι κόμπασε για τα ελληνικά του (ταλαίπωρα ελληνικά…) αλλά και να  διαπράττει σφάλματα του κώδικα ευπρέπειας (αν μη, τι άλλο) λέγοντας: “τους τσουβάλιασε όλους ο κ. Διονυσόπουλος” (ευτυχώς δηλαδή, που τον απεκάλεσε κύριο…).Να μην ξεχάσουμε από το υψηλό επίπεδο των ελληνικών του δημάρχου τις λέξεις:”μπαλαφαρίες”, “ανακαλέστηκε” αντί του ανακλήθηκε, τα “3,5 παιδιά του ορφανοτροφείου”, ως άλλος Σολομώντας… και άλλα πολλά σε κάθε συνεδρίαση, ων ουκ έστιν τελειωμός!

   Αλλα ζητήματα που έθεσε ο επικεφαλής μας με αφορμή την συνέντευξη τύπου ήταν:

  • Τα 5 στρεμμ. του Ασκληπιείου, τα οποία ο δήμαρχος θέλει να τα μετατρέψει σε χώρο πάρκινγκ, προφανώς ελεγχόμενης στάθμευσης.
  • Η έκταση του Κόνιαρη/Μπενακείου, για την οποία δεν ενεγράφη από το 2014, επί διοικήσεώς του, κονδύλι για απαλλοτρίωση ούτε του ενός ευρώ! (έστω με 100.000€ ετησίως, επί παραδείγματι και για 7 συναπτά έτη, θα υπήρχε ποσό, στοιχειωδώς ικανό της τάξης των 700.000€)

Σε όλα όσα του ετέθησαν πρόταξε το άσχετο: δεν έχετε ψηφίσει ποτέ τίποτα. Για να τελειώνουμε λοιπόν και χωρίς αχρείαστες περιστροφές: δεν έχουμε ψηφίσει και δεν πρόκειται να ψηφίσουμε οτιδήποτε και οποιοδήποτε θέμα ενέχει την παραμικρή ασάφεια ή χρήζει περαιτέρω διευκρίνισης. Θεωρούμε πως αυτό επιβάλλεται. Μήπως ο παντογνώστης μέγας κριτής μας το απαγορεύει;

  Στην παρέμβαση του κ. Πέτροβιτς για την τομή στην οδό Ιπποκράτους, Βούλα, που παρ’ ολίγο να έχει τραγικό αποτέλεσμα, καθώς δεν υπήρχε σήμανση, η απάντηση ήταν: η εταιρεία έκανε αυθαίρετα μία τομή και κάποιος από το δήμο έβαλε στο σημείο έναν κάδο! Δεν μας είπε μόνο, από ποια από τις πολλές προμήθειες κάδων ήταν ο συγκεκριμένος γιατί εκεί που θα έπρεπε, κάδοι δεν υπάρχουν.

                  Ημερησία.

Από τα τακτικά θέματα σας ενημερώνουμε περιορισμένα, ενδεχομένως επανέλθουμε.

-Με αφορμή την αναμόρφωση δαπανών-εσόδων και από την διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών επιβεβαιώθηκε ότι, από τις οφειλές προηγουμένων ετών ύψους 30 εκατ. εισπράχθηκε φέτος μόλις το 1,2 εκατ. περίπου και ακόμη χειρότερο, οι οφειλές άνω των 5 ετών παραγράφονται.

– Για την μείωση ή απαλλαγή τελών, όπως σας είχαμε ήδη ενημερώσει σχετικά και από τα θέματα της οικ. επ. έριξε το φταίξιμο για το αδιέξοδο στην Αποκεντρωμένη. Είπε μάλιστα, προκειμένου ν’ αντιτείνει κάτι στον αρχηγό μας, ο οποίος του κατέδειξε όλα τα τρωτά σημεία της εισήγησης και το εξής: είναι υποχρεωτικό από τον νόμο να παίρνει ο ενοικιαστής στ’ όνομά του τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Μα, πώς φαίνεται ότι δεν έχει ασχοληθεί ο ίδιος ποτέ με το θέμα, δεν έχουν έτσι τα πράγματα….

Την ένταξη στο μνημόνιο συνεργασίας με την Unicef δεν την υπερψηφίσαμε γιατί πήραμε στα χέρια μας ένα ευχολόγιο, χωρίς σαφείς όρους, χωρίς αναγραφόμενα ποσά, χωρίς συγκεκριμένους τρόπους δράσης και κυρίως, χωρίς τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των παιδιών!

– Με αφορμή τις αθρόες κοπές δέντρων και πάλι ο κ. Πέτροβιτς, ως καθ’ ύλην αρμόδιος, επενέβη για να καταδείξει τα κενά του κανονισμού πρασίνου. Πρότεινε δε, να υπάρχουν διαγράμματα εκσκαφών στις άδειες οικοδομών και με παρακολούθηση να διασφαλίζεται ότι, δεν θα ενοχλούνται οι ρίζες των δέντρων, ούτε εκείνων εντός αλλά ούτε και των εκτός, όπως συνέβη στην περίπτωση του επί του πεζοδρομίου στην παραλιακή, Βάρκιζα.

Ο Δ. Δαβάκης διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτό το θέμα, καθώς τότε είχαμε αναρτήσει, όταν ακόμη η ξήρανση του πεύκου βρισκόταν σε αρχικό στάδιο, σχετικά και προκειμένου να επιληφθεί εγκαίρως η υπηρ. πρασίνου. Αντ’ αυτού όμως, ούτε η υπηρεσία επιλήφθηκε, ούτε το ίδιο δέντρο που “ήρθε”, ξερό πλέον, προς κοπή, σώθηκε… παρά μόνο λάβαμε εξώδικα από το δήμαρχο, ο οποίος πέραν του ότι χρησιμοποιεί ατελώς τη νομική υπηρεσία του δήμου, το πράττει για να φιμώσει την μείζονα αντιπολίτευση! Τουλάχιστον να είχε σωθεί το υπέροχο πεύκο…

Έτι χειρότερο, δεν είναι η μοναδική περίπτωση, ελπίζουμε όμως να είναι η τελευταία…

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν.

Ι. Δόγκα. δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης

Leave a Comment

Scroll to Top