Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

η μικτή συνεδρίαση (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη) του ΔΣ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13-10 και ήταν μνημειώδης, ως προς την απρέπεια και την αγένεια του συνήθους υπόπτου… Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατέλαβε 15 λεπτά της συνεδρίασης, για να δικαιολογήσει, εκ των προτέρων, την φλυαρία του… για όνομα…

Καίτοι, ο δήμαρχος δήλωσε εξαρχής ότι, θα υπήρχαν τεχνικά προβλήματα, αυτό που αντιμετωπίσαμε στη συνέχεια, δεν είχε προηγούμενο! Παρ’ όλο που η συνεδρίαση ήταν πολύωρη, το μισό σχεδόν του χρόνου και ανά μακρά διαστήματα είμασταν εκτός σύνδεσης. Σημειωτέον, ο επικεφαλής της παράταξης μας, Δ. Δαβάκης, είχε εγκαταστήσει επιβαρυνόμενος, ως συνεπακόλουθο με το ανάλογο κόστος, νέα καλωδίωση στην οικία του, προκειμένου για την απρόσκοπτη σύνδεση. Ως αποδείχτηκε, εις μάτην. Πώς τύχαινε κάθε φορά και στα επίμαχα σημεία, όταν, είτε έπρεπε να μιλήσουμε, είτε να παρέμβουμε, να μην έχουμε σήμα;… Ανεξήγητο, συγκαταλέγεται και αυτό στα μυστήρια του δήμου…

 Κάποια από τα θέματα για τα οποία ζήτησε εξηγήσεις ο Δ. Δαβάκης προ ημερησίας.

-Τί συμβαίνει με την Β πλαζ;

Πράγματι, ο αρχηγός μας έχει ρωτήσει πλειστάκις, αλλά κάθε φορά παίρνει την ίδια στερεότυπη απάντηση: “Εισπράττουμε κανονικά το μίσθωμα” Τότε γιατί η πολυετής καθυστέρηση; Η σύμβαση υπεγράφη το 2017; Μήπως κάτι έχει τώρα αλλάξει; Το σχέδιο, που ήταν η αιτία της καθυστέρησης, όπως δικαιολογήθηκε, αλλά τώρα είναι έτοιμο γιατί δεν εμφανίζεται; Η μόνη διαφοροποίηση στην απάντηση ήταν:

“Δεν εισπράττουμε τα ποσά λειτουργίας” αλλά;;;

“Αυτά που προβλέπει η σύμβαση”, να τον πιστέψουμε;…

Στην ερώτηση του αρχηγού μας για το “Ακτή” στη Βουλιαγμένη, την περσινή επιστολή των κατοίκων, την απάντηση της διοίκησης, η οποία επί του πρακτέου αντιφατική, ακούσαμε, όπως και οι συνδημότες της Βουλιαγμένης: “Ηταν (πριν τη δημοπράτηση) η απόλυτη χαβούζα, τα 100τ.μ. επιπλέον της μίσθωσης δεν είναι στην παραλία”! Συμπλήρωσε, το θέμα το δημιούργησε ο “χειριστής της τοπικής σπέκουλας” Ποιόν εννοεί δηλαδή;

-Για το θέμα που έθεσε ο επικεφαλής μας σχετικά με τ’ ότι είναι ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ των θεμάτων της οικ. επ. (όχι αιτούσα, που της χορηγούνται τα έγγραφα μετά) μία κυρία, χωρίς θεσμική ιδιότητα αλλά προσφάτως ενταγμένη στην πλειοψηφία του δημάρχου, η απάντηση: “Βεβαίως και παίρνει τα θέματα η κυρία (τάδε). Οποιοσδήποτε μπορεί, δεν είναι εμπιστευτικά” Αλήθεια; Τότε και εγώ (η γράφουσα) κακώς κρατώ τους τύπους και δεν δημοσιεύω αυτούσια τα έγγραφα… Εξάλλου, σύμφωνα με την διάταξη, αποδέκτες της πρόσκλησης και των θεμάτων των επιτροπών είναι τα τακτικά-αναπληρωματικά μέλη και οι υπηρεσιακοί. Κανείς μη θεσμικός. Θα μου πείτε βέβαια, πότε σεβάστηκε τη διαδικασία ο δήμαρχος, για να το πράξει και τώρα… Κατά την πάγια τακτική του αποκρύπτει και αποκλείει από τα έγγραφα του δήμου τους αιρετούς (τα δίνει όμως, όπου αλλού επιθυμεί), ως έπραξε και στην περίπτωση που ακολουθεί:

ΜΕΕΚΒ- η χαμένη υπόθεση.

Ο επικεφαλής μας άστραψε και βρόντηξε σχετικά με το θέμα αυτό. Πέραν του ότι δεν πήρε ποτέ τις δικαστικές αποφάσεις, αφού δεν υπέγραψε “πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων”, προειδοποίησε το δήμαρχο να μην προσπαθήσει να καλύψει την τυχόν αποτυχία του και στην περίπτωση του Μπενάκειου, της εκκλησιαστικής περιουσίας και των 124 στρεμμ. Δήλωσε απερίφραστα: “Δεν τρώμε άλλο σανό”

Ο δήμαρχος, ως αναμενόταν, επετέθη λεκτικά στον Δ. Δαβάκη, αποδεικνύοντας τις κακές του προθέσεις. Τον προσέβαλε για πολλοστή φορά, μόνο που αυτή του η στάση εντέλει, αποκαλύπτει τον πραγματικό σκοπό: να μην απαντά στην ουσία των καίριων ζητημάτων.

Σε αυτό το σημείο, σας θυμίζουμε το “καταλυτικό” επιχείρημα της διοίκησης για την παραλία της Βούλας: “Δεν χάσαμε κάτι γιατί δεν το είχαμε ποτέ”. Το δε επιχείρημα έρχεται σε πλήρη αντίθεση και με την πραγματικότητα και με το γεγονός ότι, προ καιρού η ίδια η διοίκηση τοποθέτησε πινακίδα στην παραλία αυτή: Δημοτικός χώρος. Επομένως, μέχρι πρότινος (τουλάχιστον) διεκδικούσε τον χώρο. Συνεχίζει, είπε, τη δικαστική μάχη ως προς το οικονομικό σκέλος. Εχουν επιδικαστεί 12 εκατ. στην ΜΕΕΚΒ, εκ των οποίων τα 2 περίπου με διαταγή πληρωμής εις βάρος του δήμου. Το περίπου συνίσταται στ’ ότι δεν γνωρίζουμε ακριβώς το ποσό των προσαυξήσεων. Παραδέχτηκε λοιπόν, ότι η δικαστική διαμάχη συνεχίζεται μόνο για το οικονομικό σκέλος και η δικάσιμος είναι τον 12ο του 2021. Συνεπώς, το ενδιαφέρον της διοίκησης περιορίζεται μόνο στην οικονομική υφή των πραγμάτων και προφανώς όχι στην έκταση, την παραλία μας, δυστυχώς…

Ανεπιτυχώς επετέθη στον Δ. Δαβάκη για το θέμα των 124 στρεμμ. του Λυκορέματος, καθώς η δικαιολογία πως προστάτεψε την περιοχή εντάσσοντάς τη στην Α’ ζώνη Υμηττού, μηδενίστηκε γιατί: Το πλαίσιο για την Α’ ζώνη Υμηττού δεν είναι σαφές και ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς και ως προς τις χρήσεις γης.

-Η διένεξη του δημάρχου με την περιφέρεια για τον ΕΔΣΝΑ.

Ο δήμαρχος είπε ότι, το 1.300.000€ σε σχέση με τις 400.000€, ένα από τα σημεία τριβής, σύμφωνα με την τελευταία επιστολή της περιφέρειας, δεν τον αφορά και δεν είναι θέμα ουσίας. Σωστά, χρειάζονται άλλης τάξης μεγέθη για να τραβήξουν την προσοχή του. Κατά το δήμαρχο, η περιφέρεια είναι ένας τυχαίος τιμονιέρης. Ε, καλά, το ξέρουμε ότι έχει θέσει εαυτόν υπεράνω όλων.

Χωρίς παράπονο θα πρέπει να είναι και ο κ. Πέτροβιτς, πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ, εναντίον του οποίου εξαπέλυσε με την ίδια σφοδρότητα, απρέπεια και αγένεια λεκτική επίθεση, κυρίως ως προς το θέμα της ημερησίας: “Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις… στις οδούς Αυλώνος, Ακτής, Ηλίου”. Σας έχουμε ενημερώσει ήδη από την Ε.ΠΟΙ.ΖΩ, ότι για τέτοιου είδους παρεμβάσεις είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρχουν όλες οι συνοδευτικές μελέτες. Πέραν αυτού, όπως εξήγησε ο κ. Πέτροβιτς, καθ’ ύλην αρμόδιος στο θέμα, το να επιχειρεί η διοίκηση την αντιστροφή στην πορεία των οχημάτων και έξοδο στην παραλιακή χωρίς ορατότητα είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.

Το να μην θέλει όμως, η διοίκηση να παραδεχτεί το επιχειρούμενο ΛΑΘΟΣ ΟΛΚΗΣ ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του δημάρχου μεν, αλλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ δε. Θέτει σε κίνδυνο και εν γνώσει του τους διερχόμενους. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες η αντιδρόμηση είναι αποκλειστικά πολιτική βούληση του δημάρχου. Εγκληματική βούληση.

Ερώτημα προς σκέψη: Η κατάχρηση εξουσίας και η παράβαση καθήκοντος εξακολουθούν να είναι αδικήματα στην Ελλάδα;

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν.

Ι. Δόγκα. δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης

Top Related Post

Leave A Comment