Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

όπως είχαμε δεσμευθεί, στο παρόν κείμενο αναφερόμαστε σε προηγούμενη επιτροπή της ποιότητας ζωής, για την οποία ενημερωθήκαμε από τον κ. Πέτροβιτς, τακτικό μέλος αυτής, πολιτικό μηχανικό, αντιπρόεδρο ΔΣ, προπάντων όμως, καθ’ ύλην αρμόδιο επί των θεμάτων.

 Η 14η επιτροπή ποιότητας ζωής διεξήχθη στις 16-9-2021 με τα εξής θέματα:

Α. Έγκριση της μελέτης: “βελτίωση και λειτουργική αναβάθμιση των υποδομών και της προσβασιμότητας δικτύου χώρων πρασίνου και κοινοχρήστων χώρων του Δήμου”.

Στην εισήγηση του θέματος, μετά τον βαρύγδουπο τίτλο, αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Σας διαβιβάζουμε συνημμένα την Έκθεση Τεκμηρίωσης-Σκοπιμότητας και το Σχεδιάγραμμα…” Δεν τα είδαμε ποτέ! Καθώς, ως αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής, είμαι και εγώ αποδέκτης των θεμάτων της ημερησίας, επιβεβαιώνω την τοποθέτηση του κ. Πέτροβιτς, ο οποίος σε mail που έστειλε στις 14-9, ζητούσε:

 1. Διακήρυξη Δημοπρασίας
 2. Γενική Συγγραφή Υποχρεώσεων
 3. Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων
 4. Γενική Τεχνική Συγγραφή Υποχρεώσεων
 5. Ειδική Τεχνική Συγγραφή Υποχρεώσεων
 6. Περιγραφικό Τιμολόγιο
 7. Τεχνική Περιγραφή
 8. Προμέτρηση
 9. Προ-υπολογισμός
 10. Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων
 11. Σχέδια οριστικής μελέτης ή μελέτης εφαρμογής, ανάλογα με το είδος μελέτης.

Αυτά όλα τα απαραίτητα αφορούσαν και τα τρία θέματα αυτής της επιτροπής αλλά κανένα από αυτά δεν του απεστάλη και για κανένα από τα τρία θέματα..  Το γεγονός από μόνο του αποτελούσε λόγο καταψήφισης, όμως εκείνος μπήκε και στην ουσία τους.

 Για το πρώτο θέμα, που σας περιγράψαμε ήδη, η συνολική δαπάνη: 331.404,39€ με ΦΠΑ

Εξάλλου, η έγκριτη εφημερίδα Εβδόμη, δημοσίευσε σχετικό κείμενο, με το οποίο συμφωνούμε και ως προς το ελάχιστο χρονικό περιθώριο που δόθηκε στους ιδιοκτήτες (για την “ανακατασκευή” των ραμπών των πάρκινγκ) και γιατί, ακριβώς αυτή η έλλειψη χρόνου οδήγησε στην “αναγκαστική” επιλογή του ίδιου του εργολάβου του δήμου (με το αζημίωτο, εννοείται) σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων.  Τα παράπονα πολλά και εύλογα! Πάντως ο κ. Πέτροβιτς καταψήφισε και επί της ουσίας, δηλαδή, επειδή δεν αναφέροντο οι ακριβείς θέσεις των παρεμβάσεων και δεν υπήρχαν αποτυπώσεις επί σχεδίου.

Β. Λήψη απόφασης για την έγκριση της μελέτης με τίτλο: “Αναβάθμιση Αλιευτικού Καταφυγίου Βάρκιζας”.

Η εισήγηση του θέματος ελλιπέστατη αλλά το εκτιμώμενο κόστος: 1.209.524,54€ με ΦΠΑ

Από την ηλεκτρονική απάντηση του κ. Πέτροβιτς: “Επί της αρχής είναι σωστή η απόφαση διαμόρφωσης του αλιευτικού καταφυγίου. Όμως, επειδή δεν έλαβα απάντηση στο ηλ. μήνυμά μου στις 14/9 ψηφίζω ΟΧΙ”.

 Γ. Λήψη απόφασης για την έγκριση της μελέτης με τίτλο: “Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις δημιουργίας, διεύρυνσης και αναβάθμισης ποδηλατόδρομων, πεζοδρομίων, δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, χώρων στάθμευσης και των επιμέρους υποδομών στις οδούς Αυλώνος, Ακτής και Ηλίου”.

Συνολική δαπάνη: 4.083.615,33€ με ΦΠΑ

Ισχύουν οι παραπάνω ελλείψεις και παραθέτουμε τμήμα της τοποθέτησης του κ. Πέτροβιτς: “Δεν έχει ληφθεί απόφαση αλλαγής φοράς κυκλοφορίας στην οδό Ακτής και Ηλίου(…) λόγω γεωμετρίας κόμβου κρίνεται ως άκρως επικίνδυνη. Τα σχέδια αφορούν απλά τη χάραξη του ποδηλατόδρομου και όχι την μελέτη”. Προφανώς, το καταψήφισε.

 Εν ολίγοις, τα θέματα γενικότερα παρουσιάζονται πλημμελώς.

 Ζητείται η τοποθέτηση των μελών επί λευκού χάρτου.

 Δεν γίνεται παρακολούθηση της πορείας των συνοδευτικών εισηγήσεων των θεμάτων και των εγγράφων.

Αποστέλλονται αποσπασματικά, ενώ θα έπρεπε, όταν αποστέλλεται η πρόσκληση να υπάρχουν όλες οι εισηγήσεις και να είναι πλήρεις εκείνη την ίδια ώρα αποστολής, πόσο δύσκολο είναι το αυτονόητο;

 Για πολλοστή φορά επισημαίνουμε την απαξίωση του θεσμού λόγω δυσλειτουργίας, για το αν υπάρχει σκοπιμότητα…ας το κρίνετε εσείς.

Εντέλει, όπως λέει ο λαός, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.  Προς μεγάλη μας όμως, απογοήτευση, η οποία και διαρκώς επιβεβαιώνεται, αυτή η διοίκηση του δήμου, δεν καταβάλλει ούτε κόπο και με βεβαιότητα, δεν έχει τρόπο!

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν.

Ι. Δόγκα. δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης

Top Related Post

Leave A Comment