Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

εν μέσω συνεδριάσεων των τοπικών συμβουλίων, των επιτροπών, οικονομική, ποιότητας ζωής, μέχρι και του υπό κατάργηση ΟΑΠΠΑ (!) παρατηρούμε πυρετώδεις διαδικασίες στο δήμο με προκαθορισμένο ΠΑΝΤΑ το αποτέλεσμα…

Μιας και “τα πεζοδρόμια” βρίσκονται στην επικαιρότητα, σας ενημερώνουμε ότι, στην 42η οικ. επ. ζητήθηκε και άλλη παράταση για την εργολαβία ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ 2017. Ηταν δε, η μοναδική φορά, που η παράταση των 4 μηνών παρουσίασε πειστική αιτιολόγηση, δηλαδή λόγω της έγκρισης του 3ου απολογιστικού πίνακα. Αν ο πίνακας έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού, αυτό είναι άλλη υπόθεση. Σας θυμίζουμε ότι έχει δημοπρατηθεί και δεύτερη εργολαβία πολλών χιλιάδων και με το ίδιο αντικείμενο, η οποία και “τρέχει” ήδη.

Αλλο θέμα της ίδιας επιτροπής ήταν η παράταση της προγραμματικής σύμβασης από 11/07/2018 για τη ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ μέχρι 11/04/2022.

Μια στασιμότητα την έχουν τα βασικά έργα υποδομής του δήμου, γιατί;

Σχετικά με την 45η οικ. επ. έχουμε ξαναναφερθεί στις διογκωμένες και περιττές δαπάνες του εορταστικού φωτεινού διάκοσμου, οι οποίες είναι ετησίως επαναλαμβανόμενες και σταθερά στις 74. 000€ περίπου. Δύο τινά, εικάζουμε ότι συμβαίνουν, είτε κάποιος κάνει δολιοφθορά και χρειαζόμαστε κάθε χρόνο νέα διακοσμητικά, είτε η δαπάνη θα έπρεπε να ανέρχεται έως του ποσού του αναλογούντος στην φύλαξη και μόνο! Εννοείται, καταψηφίσαμε.

 Η αίτηση μίας κυρίας για αποζημίωση στην βλάβη του αυτοκινήτου της, καθώς έπεσε, λόγω ελλιπούς δημοτικού φωτισμού, στο κυκλικό της Σωκράτους στη Βούλα ξεπαστρεύοντας την ελιά (από τον Σεπτέμβριο του 2020) δεν είχε κάποια τύχη (ούτε και η ελιά βέβαια), καθώς δεν γνώριζε όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και δεν τα προσκόμισε, οπότε δεν έγινε δεκτή.

Με έκπληξη διαβάσαμε στην ημερήσια της 46ης οικ. επ. ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ. Η εταιρεία, που μόλις τον Ιούλιο του 2021 “πλειοδότησε” και πήρε προς εκμετάλλευση το δημοτικό χώρο στάθμευσης στον ΟΡΜΟ ΖΩΣΚΑ, Βουλιαγμένη, ζητά την ΥΠΕΚΜΙΣΘΩΣΗ σε άλλη εταιρεία και μάλιστα στην ίδια, που ΔΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ πάντα, υπεκμίσθωσε τον χώρο στην λεωφόρο Ποσειδώνος 6. Τί να πρωτοσχολιάσουμε… Καταρχάς καταψηφίσαμε, όπως και στο αρχικό στάδιο και για τους δύο χώρους και για τις υπεκμισθώσεις τους. Ο λόγος είναι κυρίως γιατί με όλες αυτές τις κινήσεις της διοίκησης, η Βουλιαγμένη δεν διαθέτει ελεύθερους χώρους στάθμευσης. Γιατί αν κάποιος υποστηρίξει ότι με τις 5 θέσεις του πάρκινγκ (στην Ποσειδώνος π.χ.) είμαστε εντάξει… Τότε, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο…

Το ότι ζητήθηκε εξάμηνη παράταση για την ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ 2020-2021… Μα και μόνο η παραδοχή εκ μέρους του αναδόχου, ότι δεν έχει εξαντληθεί το οικονομικό αντικείμενο της σύμβασης… μας αφήνει πολλά περιθώρια για συμπεράσματα. Σε αυτήν την περιοχή που έχουμε την ευλογία να ζούμε, δεν θα έπρεπε το πράσινο να είναι προτεραιότητα; Δεν θα έπρεπε να διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μακρόπνοο πρόγραμμα τουλάχιστον δεκαετίας για την διάσωση, επαύξηση και εντατική φροντίδα των δέντρων; Για εμάς, αποτελεί προτεραιότητα και μην φανταστείτε ότι χρειάζονται πολλά… μόνο θέληση.

 Δεσμευόμαστε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το περιεχόμενο των άλλων συνεδριάσεων, σε προσεχές κείμενο, έως τότε…

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν.

Ι. Δόγκα. δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης

Top Related Post

Leave A Comment