Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

το πολύωρο ΔΣ έλαβε χώρα (μέσω τηλεδιάσκεψης) στις 21-7. Καθώς ο επικεφαλής της παράταξής μας βρισκόταν (και βρίσκεται ακόμη) εκτός Αττικής, δυστυχώς ΑΔΥΝΑΤΟ να συνδεθεί, συμμετείχαμε με τον κ. Πέτροβιτς, ο οποίος, σύμφωνα με επιστολή του Δ. Δαβάκη, ορίστηκε εκπρόσωπος του στο συγκεκριμένο ΔΣ. Ευτυχώς, η επιστολή διαβάστηκε από τον πρόεδρο ΔΣ γιατί (εκτός του θέματος της εκπροσώπησης) εγκαλούσε τον πρόεδρο, αφού, σε προηγούμενη συνεδρίαση και εν τη απουσία ημών, είχε επιτρέψει, όπως πάντα, στο δήμαρχο να προσβάλλει τον κ. Πέτροβιτς (κατ’ επέκταση όλη την παράταξη) με αφορμή παλαιότερη ανάρτησή του για την πλ. Νυμφών.

Γι’ αυτό λοιπόν το γεγονός στην προ ημερησίας συζήτηση ο κ. Πέτροβιτς, αντιπρόεδρος ΔΣ και πολιτικός μηχανικός, διαμαρτυρήθηκε εντόνως. Τόσο για την απρεπή στάση του δημάρχου, όσο και για το περιεχόμενο των λόγων, με τα οποία ο δήμαρχος έθιξε την επαγγελματική του υπόσταση. Εξάλλου, ο ίδιος είχε ενημερώσει με επιστολή του τον πρόεδρο σχετικά με τον λόγο απουσίας, δηλαδή το προγραμματισμένο εμβόλιό του, ο πρόεδρος όμως ποτέ δεν διάβασε την επιστολή αυτή. Τουναντίον, ο φλύαρος, προσβλητικός και πάντα αγενής δήμαρχος απάντησε στη διαμαρτυρία του κ. Πέτροβιτς ότι, μάλλον καλά θα πήγε το εμβόλιο γιατί αλλιώς κάτι θα είχε ακουστεί…

Σε γενικές γραμμές ο δήμαρχος σημείωσε νέο ρεκόρ απρέπειας, καθ’ όλη τη διάρκεια του ΔΣ. Δεν περιμέναμε πως ξαφνικά θα αναγνώριζε ο δήμαρχος το λάθος του, ούτε πως θα γινόταν ευπρεπής, ευγενής και δίκαιος. . . Το ν’ αποκαλείς όμως τον δημοτικό σύμβουλο και εκπρόσωπο της μείζονος αντιπολίτευσης “ρόμπα”, ξεπερνά ακόμη και τα δικά του αδόκιμα όρια (γενικώς όρια, ούτε θέτει, ούτε γνωρίζει την έννοια της λέξης τελικά).

Σχετικά με την αντιμετώπιση της καταγγελίας του κ. Σιαμέτη, τοπικού συμβούλου στη ΔΕ Βάρης.

Εμείς πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο την καταγγελία του γιατί ο πρόεδρος δεν διάβασε την επιστολή του. Απ’ ότι καταλάβαμε ο κ. Σιαμέτης εμφανίστηκε ότι συμμετείχε σε συνεδριάσεις του τοπικού και πως υπερψήφισε, ενώ ο ίδιος κατήγγειλε ότι αυτό δεν ισχύει. Ο αμετροεπής δήμαρχος για κάποιο λόγο που δεν καταλάβαμε εξοργίστηκε. Έφτασε δε, σε σημείο να απειλήσει εμμέσως ότι, εάν δεν αποδείξει την συμμετοχή του σε πρότερα συμβούλια, θα εκπέσει του αξιώματος του. Επίσης, προέβη σε ατυχέστατο παραλληλισμό χρησιμοποιώντας τ’ όνομά μου (χωρίς την άδεια και την έγκρισή μου) για να τονίσει τη δική μου αποδεδειγμένη συμμετοχή έναντι του τοπικού συμβούλου, ΑΣΤΟΧΟ!

Το μείζον ζήτημα της ημερησίας ήταν βέβαια το θέμα με τον βαρύγδουπο τίτλο: “Επιβολή ρυμοτόμησης απαλλοτρίωσης σε ακίνητα με φερόμενο ιδιοκτήτη την Εκκλησία της Ελλάδος σε οικοδομικά τετράγωνα στη ΔΕ Βουλιαγμένης”

Είχε προηγηθεί εισήγηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (Ε.Π.Ζ.) εντελώς διαφορετική και εξόχως ελλιπής σε σχέση με αυτή του ΔΣ.

Επιγραμματικά αναφέρουμε ορισμένα από τα κύρια σημεία τριβής:

  • Στα οικοδομικά τετράγωνα εμφανίστηκαν αργότερα α), τμήματα δηλαδή αυτών.
  • Οι χάρτες των εισηγήσεων του ΔΣ διέφεραν από αυτούς του Υπουργείου.
  • Από τα “αδόμητα” κάποια είναι δομημένα.
  • Κάποια αναφέρονται προς ένταξη στο πράσινο αλλά ανήκουν στην οικιστική ζώνη.
  • Δεν αναγράφονται ΚΑΕΚ
  • Δεν υπήρξε καμία πληροφορία σχετικά με τους δασικούς χάρτες της περιοχής μας.
  • Το εμβαδό των οικοδομικών τετραγώνων, κατά τη διοίκηση, μικραίνει λόγω των ρυμοτομούμενων τμημάτων ΕΚΤΟΣ (σχόλιο της γράφουσας) από το κτίριο έναντι της πλ. Νυμφών.
  • Η “φερόμενη” (τα εισαγωγικά δικά μου) ιδιοκτησία της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν έχει δικαίωμα αποζημίωσης!

Να λάβετε υπόψη ότι: Με το Προεδρικό Διάταγμα του 2016 δόθηκαν νέες άδειες στον Αστέρα για 301.864,94 τ.μ.  Και με αυτά τα επιπλέον οικοδομημένα τετραγωνικά το ξενοδοχειακό συγκρότημα μετέβαλε την χερσόνησο σε ιδιωτικό χώρο, έτι περαιτέρω. Αφού λοιπόν, ο χώρος δεν είναι προσβάσιμος άνευ αδρού αντιτίμου και πάντως ανελεύθερος για τους δημότες-κατοίκους ΔΕΝ προσμετράται στους εν δυνάμει και εν γένει κοινόχρηστους χώρους, προς κοινωφελείς σκοπούς ή πράσινο.

Με τις διάφορες κατά καιρούς ρυμοτομήσεις και μετά το 1981, επίσης ΔΕΝ προσμετρώνται 2.707 τ.μ. του ΟΤ 130 και με απόφαση ΣτΕ 16.442 07 τ.μ. του ΟΤ 22.

Η δε “επικαρπία” ή η “ψιλή κυριότητα”  σε ένα πλήρως ασαφές πλαίσιο εναλλάσσοντο κατά το δοκούν! Άλλη μία παγκόσμια πρωτοτυπία!

Παρ’ όλα αυτά, ήταν τέτοια και τόση η ζέση της διοίκησης να προκαταλάβει την ομόφωνη απόφαση όλου του ΔΣ (δηλαδή, μόνο εμάς τους δύο φοβόταν) που δήλωσε πως, αν θα γίνει τελικά αυτό, την επομένη θα παραιτηθεί εκ της θέσεως του… μέχρι που γελάσαμε…  Αυτό και μόνο το γεγονός της εντονότερης , περισσότερο από κάθε άλλη φορά,  επιμονής του δημάρχου για ομόφωνη απόφαση, μας δημιούργησε ισχυρότερο προβληματισμό από εκείνον που είχαμε αρχικώς. Επέφερε δε, το αντίθετο αποτέλεσμα.

Σε αυτό το σημείο παραθέτουμε την απάντηση του δημάρχου σε γραπτό ερώτημα του κ. Πέτροβιτς για την αποσαφήνιση της θολερής εισήγησης της Ε.Π.Ζ. όπως εστάλη: “Σχετικά με το ερώτημά σας θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι θα έπρεπε, εκ της επαγγελματικής σας ιδιότητας και τη θέση σας ως Δημοτικού Συμβούλου, να γνωρίζατε ότι σε πολεοδομικώς αρρύθμιστα οικοδομικά τετράγωνα ή τμήματά τους δεν δύναται να χορηγηθούν οικοδομικές άδειες.”

Να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς -Κύμα Ενωμένων Πολιτών, Δ. Δαβάκης- ΔΕΝ έχουμε σχέσεις με την Εκκλησία της Ελλάδος, ούτε εξαρτήσεις και δεν φωτογραφιζόμαστε σε ξενοδοχείο του δήμου μας με μεγάλους οικονομικούς παράγοντες.  Δεν ανακατευόμαστε με οποιοδήποτε τρόπο στα της Εκκλησίας!

Τα έργα και οι ημέρες της παρούσης διοίκησης του δήμου μάς επιβάλλουν να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί και δύσπιστοι. Ποιος ξεχνά την πρόσφατη υπόθεση με τα οικόπεδα του Μπενακείου/Κόνιαρη; Ποιος δεν θυμάται την χαμένη έκταση από τη ΜΕΕΚΒ; Γιατί δεν απάντησε η διοίκηση για τον προσυμβατικό έλεγχο του 5-αστερου Κάμπινγκ στην α’ πλαζ Βούλας;

Ομοίως και επί των διαδικαστικών: Γιατί δεν μας δίνει  τις αποφάσεις για τη ΜΕΕΚΒ; Για ποιο λόγο δεν μας επικοινωνεί το μητρώο προμηθευτών του δήμου που έχουμε ζητήσει; Μα ποιος μπορεί να πιστέψει τα λόγια και τις υποσχέσεις του;

Κλείνουμε με τον θλιβερό απολογισμό των κοπών δέντρων, αυτή τη φορά 11, τον αριθμό. Σε αυτό το στάδιο που κατέληξαν τα δέντρα, κυρίως πεύκα, η κατάστασή τους δεν ήταν αναστρέψιμη πλέον. Ο κ. Πέτροβιτς ανέφερε ότι πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα πριν ξεραθούν και να παρακολουθούνται από την υπηρεσία πρασίνου. Είπε επίσης, ότι με την κατάργηση της αντιδημαρχίας πρασίνου, ευχόμαστε να μην έρθει το θέμα σε δεύτερη μοίρα και συμπλήρωσε ότι πρέπει απαρέγκλιτα να τηρείται το αντιστάθμισμα για το ισοζύγιο πρασίνου. Ο δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει χαρτογράφηση όλων των δέντρων του δήμου μέχρι το τέλος του χρόνου και πως έχουμε πολλά γερασμένα δέντρα. Και εμείς ελπίζουμε από τη μεριά μας αυτή η υπόσχεση  να μην “τροποποιηθεί” , όπως αυτή για τα αδέσποτα γατιά. Επίσης, να μην αθετηθεί εντελώς, όπως συνέβη με τα έγγραφα που δεσμεύθηκε να δώσει αλλά…

Προέκυψε νέο ΔΣ για την ερχόμενη Δευτέρα.

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν.

Ι. Δόγκα. δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης

Top Related Post

Leave A Comment