Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

εν μέσω καταιγισμού οικονομικών επιτροπών καλούμεθα να σας ενημερώσουμε έγκαιρα (το προσπαθούμε), πάντα όμως έγκυρα (αδιαπραγμάτευτο).

27η  31-5-2021, ημέρα Δευτέρα.

Υπήρχαν δύο θέματα υποβολής μήνυσης-έγκλησης για παράνομη κοπή πεύκου, στη μία περίπτωση και κλάδεμα αλμυρικιών, συγχρόνως δε δολιοφθοράς σε ευκάλυπτο, στην άλλη.  Τα υπερψηφίσαμε επί της αρχής, γιατί αποδεικνύεται πως ανακτάται συνείδηση επί του ζητήματος.  Ο λόγος είναι απλός.  Οταν η εκάστοτε διοίκηση σταματά να δείχνει ανοχή σε παράνομες κοπές, ή όποιου άλλου είδους εγκληματικές επεμβάσεις εναντίον των δέντρων, του φυσικού μας πλούτου, εγκαθιστά βαθμηδόν νέο δικαιότερο καθεστώς για την αντιμετώπιση κακόβουλων πράξεων, αποκαθιστά και προάγει τον σεβασμό στη φύση.  Ελπίζουμε να συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση, η οποία (ας μη γελιόμαστε) είναι αποτέλεσμα της πίεσης ημών και υμών.  Ωστόσο, παρατηρήσαμε ότι, η υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου (κατά αγνώστων) δεν θα παράξει κάποιο αποτέλεσμα, ει μη μόνον τον παραδειγματισμό προς αποφυγήν αυθαιρεσιών…  Ας είναι και έτσι…

Για το θέμα της άγονης δημοπρασίας του δημοτικού ακινήτου στο Κοιμητήριο Βούλας, διαδικαστικό επί της ουσίας, αδράξαμε την ευκαιρία να ρωτήσουμε:

  1. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες στο εν λόγω ακίνητο;
  2. Επειδή αυτή είναι η μοναδική περίπτωση άγονης δημοπρασίας, υπάρχει κάποια εξήγηση εκ μέρους της διοίκησης για την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος;

Σημειωτέον, αυτή ήταν η επαναληπτική δημοπρασία για το εν λόγω ακίνητο.

28η  2-6-2021(ημέρα Τετάρτη)

Κατέφθασαν θέματα εκτός ημερησίας, τα οποία όμως δεν είχαν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, με ημερομηνία π.χ. 26-5, θα μπορούσαν δηλαδή να είχαν ενσωματωθεί κάλλιστα ακόμη και στην 27η οικ. επ. ως τακτικά.  Επιπλέον, όταν η οικ. επιτροπή πραγματεύεται ζητήματα όπως η Ψηφιακή Σύγκλιση, συνολικής δαπάνης 993.240€, ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για χρηματοδοτούμενη ποσό, καλό είναι ν’ αντιμετωπίζεται με την προσήκουσα προσοχή.  Η δική μας αφετηρία εξάλλου βρίσκεται στην σωστή διαχείριση των οικονομικών πόρων και την όσο το δυνατό καλύτερη διευθέτηση σε σχέση με τις επιτακτικές ανάγκες της περιοχής μας.  Κατά το κοινώς λεγόμενο: Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Στην ημερήσια, μεταξύ άλλων, υπήρχαν τρεις παρατάσεις και μία αποδοχή (ή μη) δωρεάς.

Έγκριση παράτασης της συμβατικής προθεσμίας παροχής υπηρεσίας.  Πρόκειται για τη μελέτη: Υποστήριξη του Δήμου στην Υποχρέωση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης ή Απαλλαγής Εγκεκριμένων υπό εκτέλεση έργων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.  Το εντυπωσιακό δεν είναι τόσο το ασαφές του περιεχομένου (δεν υπήρχαν συνοδευτικά έγγραφα), αλλά το ότι η μελέτη συντάχθηκε το 2017!  Ο λόγος δε της πρόσθετης τρίτης αιτούμενης παράτασης ασαφέστερος: “…βρίσκονται σε εξέλιξη αναθέσεις εργασιών των οποίων δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι περιβαλλοντικοί όροι.”  Χρόνος παράτασης 12 μήνες, 20-6-2022.  Καίτοι, έχουμε υποσχεθεί να καταψηφίζουμε κάθε χρονίζουσα, πολυκαιρισμένη και επαναλαμβανόμενη παράταση τοποθετηθήκαμε με ΛΕΥΚΟ, λόγω αόριστης θεματολογίας.

Περίπου τα ίδια για την παράταση σύμβασης της Προμήθειας Υλικών Αυτόματου Ποτίσματος.  Αιτούμενη παράταση μέχρι 10-12-2021.  Η προμήθεια είναι άκρως απαραίτητη, αλλά η επίκληση της πανδημίας για εργασίες μάλιστα σε εξωτερικό χώρο, μας χτυπάει πλέον στα νεύρα…

Ιδιαίτερη εντύπωση και απορία μας προκάλεσε η μηνιαία παράταση απόδοσης χρηματικού εντάλματος προπληρωμής, λόγω εκκρεμοτήτων στην έκδοση παραβόλων για την κοπή επικίνδυνων δέντρων.  Δεν κατέστη δηλαδή δυνατό να εκδοθούν τα παράβολα; Στον ένα μήνα παράτασης θα εκδοθούν; Σε τί συνίσταται η εκκρεμότητα; Εξάλλου, έχουμε ξαναζητήσει σε παρόμοιες περιπτώσεις να συνοδεύεται η εισήγηση από την/τις αποφάσεις ΔΣ περί των κοπών δέντρων.

      Για την: “Αποδοχή ή μη δωρεάς κάλυψης κόστους τοποθέτησης μπάρας στην οδό Αύρας στη Βουλιαγμένη για τον περιορισμό εισόδου οχημάτων για λόγους πυρασφάλειας” ζητήσαμε την αναβολή του θέματος για την επόμενη οικ. Επιτροπή (εννοείται, δεν εισακουστήκαμε). Σε αντίθετη περίπτωση, απαντήσαμε ότι τοποθετούμαστε με ΛΕΥΚΟ.  Ιδού οι λόγοι: Στην εισήγηση, σύμφωνα με επιστολή των κατοίκων της εν λόγω οδού, αναφέρετο η εξ ολοκλήρου ανάληψη του κόστους αγοράς, τοποθέτησης και σηματοδότησης.  Στην επισυναπτόμενη όμως προσφορά της εταιρείας διαπιστώσαμε ότι, δεν γινόταν ανάληψη της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης μέχρι την τελική σύνδεση των καλωδίων, παρά μόνο στο σημείο του μηχανισμού.  Επίσης, απαραίτητη είναι η τσιμεντένια βάση, ειδικών προδιαγραφών, χωρίς να διευκρινίζεται, ποιος θα την κατασκευάσει.  Κυρίως δε, η απαιτούμενη εκ του νόμου τεχνική μελέτη σχετική με αυτές τις περιπτώσεις δεν εμφανίστηκε.  Πρόκειται για τη μελέτη που προσδιορίζει τις οριζόμενες προδιαγραφές και συνοδεύει ή θα έπρεπε να συνοδεύσει το αίτημα.  Εν κατακλείδει, δεν είμαστε αντίθετοι ως προς τη χρηστικότητα της κίνησης, αυτής καθαυτής, οφείλουμε όμως, εκ της θέσεως μας, να ελέγχουμε την ορθότητα της διαδικασίας, έτσι ώστε, αφενός μεν να τηρείται η νομιμότητα, αφετέρου να διασφαλίζεται το εύρυθμον!

Τελούμε εν αναμονή του ΔΣ, μηνός Ιουνίου… Έως τότε… Προσοχή και Υπομονή.

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν.

Ι. Δόγκα. δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης

Top Related Post

Leave A Comment