Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

στο ΔΣ, που πραγματοποιήθηκε στις 17-5, μέσω τηλεδιάσκεψης, είχα την τιμητική μου!…  Δεν θα σταθώ στην περίσσια απρέπεια στο πρόσωπό μου και την γενναία ποσότητα λάσπης που εκσφενδονίστηκε από τη διοίκηση του δήμου μας, θα σταθώ όμως στα γεγονότα.

 1. Από την εισήγηση της συγκεκριμένης οικονομικής επιτροπής (με της οποίας την αφορμή έγιναν τα άνωθεν) δε δινόταν η πληροφόρηση για το αν θα μπορούσαν να τοποθετηθούν τα μέλη της οικ. επ., υπέρ ή κατά.  Δινόταν μόνο το νομικό πλαίσιο.  Ως εκ τούτου και προσυνεννόηση υπήρξε μεταξύ των άλλων μελών και η εισήγηση ήταν τουλάχιστον ελλιπής.
 2. Ποτέ δεν τέθηκα κατά της διαδικασίας της “δια περιφοράς”, αυτό αποτελεί μέγιστη ανακρίβεια! Αντιθέτως, τόσο εγώ όσο και ο κ.  Πέτροβιτς, ως μέλος (εκτός των άλλων ιδιοτήτων του) της επιτροπής ποιότητας ζωής, προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε στη διοίκηση, στην αρχή της δεύτερης καραντίνας,   τους λόγους, για τους οποίους έπρεπε να διεξάγονται οι επιτροπές “δια περιφοράς”, λόγω πανδημίας.  Σημειωτέον, ο δήμος μας ήταν από τους τελευταίους, αν όχι ο τελευταίος, που εφήρμοσε τη διαδικασία αυτή.  Πώς είναι δυνατό λοιπόν, να είμαι αντίθετη;  Απλώς εξήγησα ότι με αυτό τον τρόπο, δεν υπάρχει συζήτηση των θεμάτων, επομένως μόνο δια προσυνεννόησης θα μπορούσε να επιτευχθεί ευθυγράμμιση της άποψης των υπολοίπων.  Φυσικά, δεν μπορώ να το αποδείξω, είναι όμως θέμα κοινής λογικής…
 3. Το ποσοστό υπολογισμού 60% επί του ανταλλάγματος και η μείωση του 40% είναι το ίδιο και το αυτό. Φαίνεται όμως, πως κάποιος “δαίμων” παρεμβάλλεται στη σύνδεσή μας κάθε φορά που πρόκειται να μιλήσουμε ή να ακούσουμε τα επίμαχα.  Μάλιστα, στη συνέχεια, μας επέπληξε ο δήμαρχος λέγοντας μας να πετάξουμε τα μηχανήματά μας, καθώς υπήρχαν, ομολογουμένως, αρκετά τεχνικά προβλήματα.  Να ενημερώσουμε όμως τη διοίκηση σχετικά, πως τα προβλήματα δεν τα έχουμε μόνο εμείς.  Βασικά οφείλεται στο ασθενές σήμα της περιοχής και αφού επιλαμβάνεται όλων των θεμάτων, ας λάβει πρόνοια και γι ‘αυτό.  Άλλωστε δεν αφορά μόνο εμάς αλλά και πολλούς δημότες-κατοίκους.
 4. Η ενασχόλησή μου με τα του δήμου δε σημαίνει ότι μπορεί οποιοσδήποτε, μη εξαιρουμένου του δημάρχου, να με επικρίνει κατά αυτόν τον τρόπο ή να με λοιδωρεί. Εάν δε, θεωρεί ότι θα με εκφοβίσει, πλανάται πλάνην οικτρά.  Η εκάστοτε διαδικασία μπορεί να μην προβλέπει τον τρόπο συμπεριφοράς, όμως υπάρχουν άγραφοι νόμοι ηθικής και αν μη τι άλλο ευγένειας.  Σχετικά με τα όσα είπε εναντίον της έγκριτης εφημερίδας Εβδόμη, στην οποία έστειλε πρόσφατα εξώδικο (όπως και εναντίον ημών άλλωστε, λίγους μήνες πριν) τί να πούμε;…  Απέφυγε δε, επιμελώς να αναφέρει την επωνυμία της εφημερίδας (γιατί;) Θα του πρότεινα πάντως, να επαναπροσδιορίσει την στάση του έναντι ημών αλλά και της εφημερίδας γιατί το μόνο που καταφέρνει είναι να μας “διαφημίζει”.

Με συγχωρείτε για την μεγάλη εισαγωγή επί προσωπικού…

Προ ημερησίας.

Κάποια από τα θέματα που έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης μας, Δ.  Δαβάκης.

 • Κάποιοι κόμβοι, επί παραδείγματι στην Πρ.  Πέτρου, που χρήζουν σηματοδότησης, καθώς σημειώνονται σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση ατυχήματα.  Πρότεινε μάλιστα, σε συνεννόηση με τον όμορο δήμο, αφού ο συγκοινωνιολόγος (έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με τα του εδώ δήμου και είναι γνώριμος), συνεργαστεί με τον υφιστάμενο της περιοχής μας, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση.  Η απάντηση ήταν ότι ο όμορος δήμος δεν συνεργάζεται για τους κόμβους!
 • Ζήτησε ο Δ.  Δαβάκης τα τελικά κόστη της ανάπλασης της πλ.  Νυμφών στη Βουλιαγμένη και ρώτησε για ποιο λόγο στένεψε η Ερμού.  Για το κόστος κατά την συνεδρίαση απάντηση δεν πήραμε.  Για το πεζοδρόμιο ακούσαμε το προσχηματικό, λόγω της μεγάλης αγάπης που τρέφει ο δήμος στο πράσινο, ότι έπρεπε να γίνουν παρτέρια για τους φοίνικες (ίσως οι μοναδικοί που γλίτωσαν από το σκαθάρι στο δήμο μας!) αλλά και να υπάρξει χώρος για διέλευση πεζών κλπ.  Καμία ένσταση επ’ αυτού.  Αυτό που δεν είπε όμως, είναι πώς είχε καταλήξει το πεζοδρόμιο να έχει το πλάτος των 50 εκατ.  σε όλο το μήκος του μέχρι την Ιάσωνος…
 • Τόνισε ο Δ.  Δαβάκης ότι η συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών για την είσοδο και λοιπές παροχές στις παραλίες και μάλιστα για δεύτερη χρονιά εν μέσω πανδημίας, επιβάλλει την επέμβαση του δήμου λόγω συνδιαχείρισης (ΕΠΕΛΑΚ).  Θυμίζουμε ότι από πέρσι έχει καταργηθεί η κάρτα των δημοτών και οι συνθήκες εξακολουθούν να είναι δυσχερείς.  Επίσης, αναφέρθηκε στην αναίτια αύξηση της τιμής για τη λίμνη Βουλιαγμένης.

  Αφού είπε και πάλι ο δήμαρχος για την “κακιά” ΕΤΑΔ, ουσιαστική απάντηση δεν λάβαμε, παρά μόνο υποσχέσεις ότι θα προσπαθήσει.  Σε ό, τι αφορά τη λίμνη περιχαρακώθηκε πίσω από το ότι, αν γίνει μείωση του δημοτικού φόρου (για να συγκρατηθεί η αύξηση της τιμής) θα υπάρξει απώλεια στα δημοτικά έσοδα.  Θεωρούμε ότι τους κολυμβητές ή επισκέπτες της λίμνης, λίγο ενδιαφέρει…  Μήπως δεν συμμετέχει ο δήμος στο πανελλαδικό πρόγραμμα Ιαματικών Πηγών; Ετι επιπλέον, όταν γίνεται λελογισμένη χρήση των οικονομικών πόρων του δήμου, μέχρι του ενός ευρώ, δεν θα υπάρχει η ίδια αντίδραση, γίνεται όμως;
 • Για τα τσαντάκια με τα σχετικά υλικά για την πανδημία, που διανεμήθηκαν στα σχολεία και τυπωμένο το σήμα του δήμου, δήλωσε ευτυχής ο δήμαρχος γιατί θα μείνουν τα χρηστικά τσαντάκια στους μαθητές με το σήμα του δήμου.  Μα, τί μας θυμίζει;  Α..  ναι, τα κουτιά με την φυσιογνωμία του τυπωμένη στα κουτιά, μα πότε ήταν…  στις εκλογές;
 • Ο αρχηγός μας ζήτησε τις δαπάνες για την πανδημία από το μητρώο του δήμου (επίσης χρήσιμο το μητρώο για όλους τους προμηθευτές του δήμου) από 1-1-20 έως 31-12-20.  Η αντιφατική απάντηση ήταν ότι, ναι μεν θα τα δώσει σ’ εκείνον, καθώς είναι αρχηγός παράταξης αλλά να μάθει να τα βρίσκει στο διαύγεια.  Για να παραδεχτεί στη συνέχεια, ότι το διαύγεια είναι δύσχρηστο…

Ο πάντα αναίτια προσβλητικός λόγος του δημάρχου είχε έμμεσους αποδέκτες και τους εργαζομένους του Ασκληπιείου, οι οποίοι θεωρούμε πως δεν θα έπρεπε να έχουν καμία τέτοια αντιμετώπιση αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Τελειώνοντας την αναφορά στα  προ ημερησίας, σημειώνουμε τις μομφές προς τον περιφερειάρχη, τον οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ τον χαρακτήρισε ωτακουστή!

Ημερησία.

Συνοπτικά αναφερόμαστε, καθώς μπήκαμε τρεις ώρες μετά την έναρξη της συνεδρίασης!  Για ορισμένα από τα θέματα θα τοποθετηθούμε εν ευθέτω χρόνω.  Το αξιοσημείωτο πάντως ήταν ότι ο μέγας κριτής ειρωνεύτηκε την ψήφο μας! Σύμπτωμα πολιτικής αλαζονείας…

Για το θέμα της διαμάχης με την ΜΕΕΚΒ επ’ αφορμή του 7ου θέματος της ημερησίας, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε.  Είχε προηγηθεί του ΔΣ, έκτακτη οικ.  επιτροπή διεξαχθείσα την ίδια ημέρα της τακτικής αλλά αρκετές ώρες αργότερα.  Αυτό συνέβη γιατί δεν δέχθηκα να μπει εκτός ημερησίας θέμα, την στιγμή κατά την οποία η συνεδρίαση είχε λήξει πέντε ώρες νωρίτερα.  Αφορούσε την άσκηση ένδικου μέσου.  Στην ολιγόγραμμη εισήγηση του έκτακτου αναφερόταν μόνο η εξουσιοδότηση ΕΝ ΛΕΥΚΩ στο δήμαρχο για το θέμα. 

Ανακαλύψαμε όμως, από τα σχετικά συνοδευτικά του ΔΣ, ότι είχε σταλεί ήδη από τις 12-5, δηλαδή την προηγουμένη της τακτικής οικ.  επ., mail του δικηγορικού γραφείου  όπου αναγράφοντο τα ποσά και ο λόγος άσκησης ενδίκου.  Επομένως θα μπορούσε κάλλιστα να μπει στην τακτική της επόμενης ημέρας.  Η μόνη σχετική απάντηση που λάβαμε στο ΔΣ ήταν ότι, πρόκειται για προσφυγή στον Άρειο Πάγο επαναλαμβάνοντας : “ο δήμος δεν είχε ποτέ την έκταση”! Υπενθυμίζουμε: Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει τα έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση, αν και δική μας ήταν η πρωτοβουλία να ληφθούν από όλη την αντιπολίτευση, με προσχηματικές δικαιολογίες και τεχνητά προσκόμματα.

Κλείνοντας, αναφερόμαστε στις κοπές δέντρων.

 • Δύο λεύκες στην παραλία της Βάρκιζας με άδεια δασάρχη, χωρίς όμως, παρ’ όλη τη διαμαρτυρία μας, πρόβλεψη για άμεση αντικατάσταση.
 • Ενας βραχυχίτωνας λόγω διάνοιξης πάρκινγκ.
 • Με την ίδια αιτιολογία, ένα πεύκο στη Βάρη.
 • Μεταφύτευση 7 ελαιόδεντρων λόγω διάνοιξης πολλαπλού πάρκινγκ με εισήγηση της υπηρεσίας δόμησης.  Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, ότι η μεταφύτευση θα είναι επιτυχής και θα πραγματοποιηθεί σε κοντινή απόσταση γιατί μόνο ετσι τηρείται το ισοζύγιο πρασίνου.

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν.

Ι. Δόγκα. δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης

Top Related Post

Leave A Comment