Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Για πολλοστή φορά, η διοίκηση του δήμου κατά το ΔΣ 17-5-2021, υπερέβη τα επιτρέποντα… Εξαπέλυσε κατηγορίες και ανακρίβειες στο πρόσωπο της δημ. συμβούλου του Κύματος Ενωμένων Πολιτών, Ι. Δόγκα, προβαίνοντας για μία ακόμη φορά σε απρέπειες. Με αφορμή το κείμενο της, που δημοσιεύθηκε στην έγκριτη τοπική εφημερίδα, Εβδόμη κ αφορούσε την 19η οικονομική επιτροπή, αποδύθηκε σε μία προσπάθεια επίκρισης των γραφομένων. Ευχαριστούμε τη διοίκηση, διότι αυτή η διαρκής απόπειρα εκ μέρους της καταλήγει στο αντίθετο από το επιδιωκόμενο. Για την παράταξή μας καλό, καθώς η δημοτικότητά μας ανεβαίνει κατακόρυφα, ενώ για τη διοίκηση, ενδεχομένως αποβεί ολέθριο. Δημοσιοποιούμε ως δεσμεύθηκε ο επικεφαλής μας, Δ. Δαβάκης στο ΔΣ, αυτούσια την εισήγηση. 

Από: Ιωάννα Ζανέτ Δόγκα <i.p.dogka@gmail.com>
Date: Τετ, 21 Απρ 2021, 11:08
Subject: 19η οικονομική επιτροπή 21-4-2021
To: <>

Για το θέμα εκτός ημερησίας,συμφωνούμε.Για το 2ο θέμα εκτός,τοποθετούμαστε με ΛΕΥΚΟ,μέχρι πλήρους αποδόσεως του ένταλματος.

                      Ημερήσια
1) Ναι στην προβλεπόμενη μείωση του ν.4787/2021.2) ΝΑΙ,μετά την αποσαφήνιση του γενικού γραμματέα σχετικά με το είδος της δαπάνης περί “Προσαρμογής λειτουργούντων παιδικών/βρεφονηπιακών σταθμών ΟΑΠΠΑ”.3) ΝΑΙ,λόγω του είδους της δαπάνης.4) ΝΑΙ,συγχρόνως όμως θα έπρεπε να παρουσιάζεται το ύψος της αμοιβής του εξωτερικού λογιστή,ο οποίος χρήζει ως αναγκαίος.Κατ’αυτό τον τρόπο,εξουσιοδοτούμε εν λευκώ την όποια αμοιβή;5) ΝΑΙ6) ΝΑΙ7) ΟΧΙ,μεταξύ της εισήγησης της υπηρεσίας κ του υπηρεσιακού σημειώματος υπάρχει διάσταση,καθώς ο δικηγόρος δεν ζητά μόνο παράταση για την απόδοση του ποσού αλλά κ νέου ΧΕΠ,όπως αναφέρει.8) ΝΑΙ,εφόσον γίνεται χρήση των διατάξεων του νόμου,ως αναφέρεται.9) ΝΑΙ κ ομοίως προς το 8ο θέμα.10) ΟΧΙ,έχουμε καταψηφίσει επί της αρχής.11) ΝΑΙ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημ.σύμβουλος σε σύντομη παρέμβασή της “επί προσωπικού” τόνισε, ότι η διαδικασία δεν τηρήθηκε. Ουδέποτε δε, ετέθη εναντίον της “δια περιφορας”, όπως αδίκως κατηγορήθηκε. Αλλωστε, οι τωρινές συνθήκες αυτό τον τρόπο επιβάλλουν. Η εισήγηση όμως, σε κάθε περίπτωση, ήταν ελλειπής. Την προσυνεννόηση των υπολοίπων μελών, δεν μπορούμε να την αποδείξουμε.

Η 22η τακτική οικ.επιτροπή διεξήχθη στις 13-5 από 9:30-10:00 π.μ. Πέντε ώρες αργότερα στις 14:40 της ίδιας ημέρας, ο γενικός γραμματέας τηλεφώνησε για να ενημερώσει ότι υπήρχε θέμα εκτός ημερησίας. Αδύνατο να δεχθούμε θέμα που εισήχθη 5 ώρες μετά τη λήξη της επιτροπής. Κατόπιν, η δημοτική αρχή συγκάλεσε έκτακτη οικ. επ. για το συγκεκριμένο θέμα. Και ποιό ήταν; Αφορούσε την πολύκροτη υπόθεση της ΜΕΕΚΒ. Βάσει εισήγησης, στην πραγματικότητα η επιτροπή εξουσιοδοτούσε ΕΝ ΛΕΥΚΩ τον δήμαρχο. Ποσά δεν αναγράφοντο και η καταληκτική ημερομηνία για λήψη απόφασης ήταν 16-5!!! Διαπιστώσαμε όμως από τα συνοδευτικά αυτού του θέματος στο ΔΣ πλέον, ότι το mail του δικηγορικού γραφείου είχε σταλεί την προηγουμένη δηλαδή στις 11:51′ 12/5. Αυτό είναι το ακριβές του πράγματος με τα αληθή στοιχεία κ εσείς βγάλτε τα συμπεράσματά σας