Στα δύσβατα μονοπάτια του δήμου ΒΒΒ (της Ι. Δόγκα) – 30/4/2021

Αγαπητοί αναγνώστες,

αναμένοντας το Αναστάσιμο Φως, διεξήχθη την Μεγάλη Δευτέρα (26-4) το ΔΣ μέσω τηλεδιάσκεψης με 33 θέματα στην ημερησία, διάρκειας 4,5 ωρών περίπου και “παραδοσιακά” τον δήμαρχο να καταλαμβάνει πάνω από το 80% του χρόνου ομιλίας.  Στο δε υπόλοιπο 20% συμπεριλαμβανόταν και εξωτερικός εισηγητής για τα επιχειρησιακά σχέδια, Ιόλαος και Εγκέλαδος.

Από τα προ ημερησίας θέματα που έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης μας, Δ. Δαβάκης:

  • Η διαφωνία μας με τον τρόπο χειρισμού του θέματος του Ασκληπιείου, καθώς επιχειρήθηκε αυτοδιαφήμιση εκ μέρους της διοίκησης και όχι αντιμετώπιση του ουσιαστικού προβλήματος.

    Η απάντηση του δημάρχου επ’ αυτού στο γνωστό και αναμενόμενο μοτίβο αλλά βγήκε και είδηση, ότι δηλαδή τα 5 στρεμμ., μέρος του νοσοκομείου συνεχίζει να τα διεκδικεί, γιατί; Γιατί όλα τα κρίνει με δύο μέτρα και δύο σταθμά…
  • Το θέμα της μίσθωσης πάρκινγκ, Ποσειδώνος 6, Βουλιαγμένη.  Πότε και για πόσο διάστημα αναρτήθηκαν οι όροι της δημοπρασίας για τον ένα και μόνο συμμετέχοντα;

    Ο δήμαρχος απάντησε ότι η διαδικασία έγινε καθ’ όλα νόμιμα, μας προκάλεσε κιόλας ν’ αποτανθούμε στα αρμόδια όργανα, αν κρίνουμε αλλιώς και συμπλήρωσε ότι δημοσιεύθηκε σε δύο εφημερίδες! Μα γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο γίνεται η δημοσίευση σε τοπική εφημερίδα έχουσα μάλιστα έδρα το δήμο, όπως η Εβδόμη, για να ενημερώνονται οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.  Καταλάβατε;

Από τον  προ ημερησίας μονόλογο του ακούσαμε κάποιες “αστοχίες” και πάλι.  Αναφερόμενος στη σύμβαση με τον ΕΔΣΝΑ για την διαχείριση των σκουπιδιών χαρακτήρισε την επιστολή του προέδρου κ. Κόκκαλη προς εκείνον “αγοραίο λιβελογράφημα” και ισχυρίστηκε ότι από πίσω κρύβεται ο Περιφερειάρχης.  Στην δε παρατήρηση του αρχηγού μας ότι ο δήμαρχος είναι υμνητής της Δούρου και θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον αντικειμενικός απέναντι στην τωρινή διοίκηση της Περιφέρειας, αντιθέτως δε, καλυπτόμενος από την αυτοδιοίκηση εκτελεί χρέη Δούρειου Ίππου του Σύριζα… τα σχόλια του δημάρχου ήταν απρεπή και από σεβασμό δεν τα αναπαράγουμε.

Να σημειώσουμε μία ακόμη ανακρίβεια: Στο προηγούμενο ΔΣ ο δήμαρχος είχε εξαγγείλει πρόγραμμα ύψους 70.000€ αποκλειστικά για στειρώσεις γατιών.  Σε αυτό το ΔΣ με ένα έγγραφο της τελευταίας στιγμής (αυτό δεν πειράζει και τόσο) έφερε μία δαπάνη ύψους 50.000€ γενικώς ,δηλαδή σίτιση, περίθαλψη, εμβολιασμό και στείρωση γατιών.  Όποιος πρόλαβε τον Κύριο…  Θα παρακαλούσαμε όμως για μία στοιχειώδη ευπρέπεια έναντι ημών και όσων καταγινόμαστε με τα τετράποδα.  Το σχόλιο περί φιλοζωίας περιττό γιατί είναι αυταπόδεικτο, ποιος τα αγαπά πραγματικά.

Ημερησία.

Τα θέματα που αφορούσαν τις μισθώσεις ( ή δημοπρασίες) χώρων στάθμευσης, παραχωρήσεις απλής (ή σύνθετης) χρήσης αιγιαλού/παραλίας ΟΛΑ στη Βουλιαγμένη, τα ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ καθώς διαφωνούμε αφενός με τον τρόπο διεξαγωγής δημοπρασιών (όπου γίνεται) και αφετέρου γιατί η Βουλιαγμένη καταλήγει να γίνεται απροσπέλαστη στους δημότες-κατοίκους.

Τη Βουλιαγμένη αφορούσαν και άλλα θέματα (στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται).  Με αφορμή τ’ ότι παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά σχέδια της ανάπλασης της πλ. Νυμφών, παρατηρήσαμε αλλαγές για τις οποίες δεν έχει υπάρξει πρότερη στοιχειώδης ενημέρωση.  Μία από αυτές είναι και η αλλαγή του πλάτους του πεζοδρομίου της οδού Ερμού, η οποία στενεύει για κάποιο ανεξήγητο λόγο…  Αφού η πιάτσα ταξί μετακινήθηκε και γίνεται και εσοχή επί της πλατείας για φορτοεκφόρτωση και επί της συγκεκριμένης οδού, γιατί στενεύει ΑΡΑΓΕ η οδός Ερμού τελικά;

Για το θέμα της υπό κατασκευή μαρίνας (στο οποίο αναφέρθηκε σε πρότερο χρόνο της συνεδρίασης) δήλωσε ξαφνικά επιφύλαξη!  Ισχυρίστηκε πως την περιβαλλοντική επίδραση θα την δούμε αργότερα.  Αργότερα θα είναι πολύ αργά κύριε…  Αν έχει κάτι και μπορεί να συνδράμει αυτή η διοίκηση, να το πράξει ΑΜΕΣΑ.  Το εκ των υστέρων ΑΝΩΦΕΛΟ.

Θα κλείσουμε με την μοναδική ευχάριστη (σχεδόν) εξέλιξη, που αφορά τις εισηγήσεις κοπών δέντρων.  Χάρις την επιμονή ημών και υμών, οι οποίοι καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση περί του πρασίνου του δήμου μας, οι περισσότερες εισηγητικές των υπηρεσιών ήταν αρνητικές ως προς την κοπή.  Ενα βηματάκι, αν και έχουμε ακόμη μεγάλο δύσβατο δρόμο.

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν.
Ι. Δόγκα. δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης

Leave a Comment

Scroll to Top