Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Αγαπητοί αναγνώστες,

η οικονομική επιτροπή στις 18-11-2020 διεξήχθη “δια περιφοράς”, καθώς, όπως ενημερωθήκαμε με ειδοποίηση την προηγουμένη, η νέα διάταξη (εγκύκλιος 427/77440) από 13-11-2020 ήρθε να καλύψει, να επιβεβαιώσει, ή όπως θέλετε πείτε το, το ζήτημα των συνεδριάσεων.

Υπήρχαν τρία θέματα εκτός ημερησίας, για τα οποία ενημερωθήκαμε επίσης στις 13-11 και ακολούθως επισημαίνουμε:

  1. Μελέτη προμήθειας και εγκατάστασης ξύλινων στάσεων μέσα από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.  Συνολική δαπάνη 49.352€ και περιλαμβάνει 10 μεγάλες στάσεις(τύπου Α) 4 μικρές (τύπου Β).
    Καλαίσθητες και λειτουργικές, μιας και ακόμη και οι τύπου Β έχουν άνοιγμα στο πλάι 1,15εκατ. επομένως εξυπηρετούνται και οι ευπαθείς ομάδες.  Το υπερψηφίσαμε.
  2. Συντήρηση και βελτίωση οδικού δικτύου.  Η δαπάνη μετά την έκπτωση είναι περίπου 600.000€ και ο ανάδοχος αιτείται επιπλέον χρόνο δύο μηνών, λόγω μετατοπίσεως εγκαταστημένων δικτύων (ηλεκτρολογικά, τηλεφωνίας, κ.λπ.)  Πρόκειται όμως για την 5η παράταση…
    Επιβεβαιώσαμε διαβάζοντας την εισήγηση, όπως και τις προηγούμενες φορές, ότι η Ναυαρίνου στην τοποθεσία Λαθούριζα, ΔΕ Βάρης, προβλέπεται να γίνει ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ.  Υπερψηφίσαμε ομοίως με την παρατήρηση να ολοκληρωθούν οι εργασίες εντός χρονοδιαγράμματος.
  3. Επίσης υπερψηφίσαμε εξουσιοδότηση προς την τεχνική υπηρεσία για την υπαγωγή των κτιρίων (οικονομική επιτροπή 11-11-2020) προς ενεργειακή αναβάθμιση αλλά ζητήσαμε, κατόπιν υποδείξεως του κ. Πέτροβιτς (πολιτικού μηχανικού θυμίζουμε) να μας διευκρινίσουν, σύμφωνα με ποιο άρθρο του συγκεκριμένου νόμου θα γίνει η υπαγωγή.

Από τα θέματα της ημερησίας σταχυολογούμε τα εξής:

  • Σχετικά με την πλειοδοτική δημοπρασία εκποίησης των εδαφοβελτιωτικών vita green και vita green plus σημειώνουμε ότι: η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για τις 3-12, αφορά 10.000 σάκους των 50 λίτρων ο καθένας και επιπλέον δυνατότητα εκποίησης 6.000 σάκων…(;)  Η τιμή εκκίνησης ορίζεται στις 24.000€.  Καταψηφίσαμε για τους κάτωθι λόγους:

Α. Θα έπρεπε να υπάρχει σαφής διαφοροποίηση ανάμεσα στις δύο κατηγορίες εδαφοβελτιωτικών, αφού το plus είναι εμπλουτισμένο, άρα έχει προσλαμβάνουσα αξία.

Β. Σύμφωνα με την έρευνα στην οποία προβήκαμε, η τιμή πώλησης αυτών των εδαφοβελτιωτικών σε σχέση με τα αντίστοιχα της αγοράς παρουσιάζει πολύ μεγάλη διαφορά προς τα κάτω.

Γ. Στην έναρξη της συνεργασίας μεταξύ δήμου και Πανεπιστημίου γι’ αυτό το εγχείρημα, φάνηκε πως θα υπήρχε ανταποδοτικότητα, αν και εφ’ όσον η παραγόμενη ποσότητα θα διατίθετο δωρεάν στους δημότες.

  • Απόδοση λογαριασμού για “έξοδα μεταφοράς δωρισθείσας συλλογής εκθεμάτων άγριας πανίδας”.  Το ποσό παρά κάτι ελάχιστο 2.500€ αλλά πλειάδα ερωτήσεων, μιας και το ένταλμα προπληρωμής είχε περάσει στα εκτός ημερησίας από οικονομική επιτροπή κατά την οποία απουσιάζαμε.  Ήταν εκείνη, όπου προετοιμάζοντας τα θέματα του ΔΣ, διαβάζαμε μελέτες, ειδικές οικολογικές, περιβαντολλογικών επιπτώσεων, διευθέτησης ρέματος, αλιευτικού καταφυγίου…  και είχε τον ατελείωτο εκείνο το διάβασμα!  Γι’ αυτό το θέμα λοιπόν, ρωτήσαμε:

Πότε έγινε η μεταφορά των εκθεμάτων;
Τί περιλαμβάνει η συλλογή; (αν είναι αυτό που φανταζόμαστε, μάλλον μακάβριο…)
Από πού έφυγε και πού μεταφέρθηκε;

Σημειωτέον, ότι στα εκτός ημερησίας εκείνη την φορά, υπήρχε και το θέμα της δωρεάς εκ μέρους του Αστέρα, ως αντιστάθμισμα και προκειμένου για την ανάπλαση της πλ. Νυμφών, Βουλιαγμένη…
Κατόπιν δικής μας έγγραφης αίτησης προς ενημέρωση των εκτός ημερησίας θεμάτων λάβαμε προφορική επιγραμματική απάντηση αλλά όχι γραπτή.

Το τελευταίο θέμα στο οποίο θ’ αναφερθούμε και το οποίο μας δημιούργησε έκπληξη και απορία είναι: “Υποβολή προσθέτων λόγων σε ασκηθείσα έφεση”

  • Δεν υπήρχε ουσιαστικά εισήγηση της νομικής υπηρεσίας, αντιθέτως αναφέρετο: “να αποφασίσετε” (δηλαδή η οικονομική επιτροπή).
  • Δεν αναφέροντο οι πρόσθετοι λόγοι, τους οποίους επικαλείτο.
  • Δεν υπήρχε σαφές ή δηλούμενο οικονομικό αντικείμενο, επομένως αυτή η επιτροπή είναι αναρμόδια.

Ως ευνόητο και για τους παραπάνω λόγους δεν μπορούμε να εκφράσουμε καμία άποψη, καταψηφίζουμε,  μόνο για την έλλειψη ενημέρωσης αλλά και την συνεχή υποβάθμιση του ρόλου της αντιπολίτευσης από την παρούσα διοίκηση.

Και ενώ, προσπαθούμε ακόμη να διαχειριστούμε τα “απόνερα” της προηγούμενης δύσκολης περιόδου, ευρισκόμενοι εντούτοις και δυστυχώς στην δίνη της νέας λαίλαπας και των καινών φαινομένων που περιγράφουν μια ζοφερή πραγματικότητα παγκοσμίως, διακρίνουμε αμυδρά ελπίδα στον ορίζοντα…  Ευχόμαστε η αποκατάσταση να γίνει σύντομα και εν τω μέτρω του δυνατού, ανώδυνα.

Κουράγιο και Δύναμη

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης.

Top Related Post

Leave A Comment