Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του Δημήτρη Δαβάκη.

Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του Δημήτρη Δαβάκη.

Δήμος για τους πολλούς. Όχι για λίγους!

Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του Δημήτρη Δαβάκη.

Εντυπωσιακή η συμμετοχή δημοτών!

Με μια εντυπωσιακή συμμετοχή δημοτών έγινε η παρουσίαση των πρώτων ονομάτων του συνδυασμού του Δημήτρη Δαβάκη «ΚΥΜΑ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΒΑΡΗΣ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ» την Κυριακή 14 Απριλίου, στο Riviera Coast.

Ο Δημήτρης Δαβάκης δήλωσε ότι η πολύ μεγάλη προσέλευση των πολιτών στέλνει ένα καθαρό μήνυμα αλλαγής για το Δήμο μας και ότι το σύνθημα της παράταξης «Δήμος για τους πολλούς, όχι για λίγους» βρίσκει απήχηση σε ολοένα και περισσότερους πολίτες.

Στην ομιλία του ο Δημήτρης Δαβάκης έκανε αναφορά στις απειλές που δέχεται η πόλη μας από επενδύσεις χωρίς έλεγχο και όρους που απειλούν τον οικιστικό χαρακτήρα της πόλης, τις περιουσίες μας, το μοναδικό περιβάλλον αλλά και την ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών στις παραλίες.

Άσκησε ευθεία κριτική στο Δήμαρχο Κωνσταντέλλο για αυταρχισμό και παρεοκρατία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της κατασκευής του εργοστασίου απορριμμάτων στη Βάρη, ένα εργοστάσιο που θα καταστρέψει τη ποιότητα ζωής σε όλο το Δήμο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προβληματικές υπηρεσίες που λαμβάνουν οι δημότες σε βασικούς τομείς όπως στη καθαριότητα, στη συντήρηση δρόμων και πεζοδρομίων, στη συντήρηση των παιδικών χαρών και των δημοσίων χωρών.

«Πληρώνουμε πολλά στο Δήμο και λαμβάνουμε πολύ λίγα» ανέφερε σχετικά ο Δημήτρης Δαβάκης, αποδίδοντας το έλλειμμα ανταποδοτικότητας στη κακή διαχείριση της θητείας Κωνσταντέλλου.

«Είχαμε 500 απευθείας αναθέσεις μέσα σε 4 και πλέον χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Δαβάκης, σχολιάζοντας «Δεν μπορεί να πληρώνουμε τόσα πολλά και να έχουμε χειρότερη καθαριότητα, χειρότερους δημόσιους χώρους από άλλους Δήμους ίσως φτωχότερους από τον δικό μας.

Ποιοι; Εμείς που πριν οκτώ χρόνια ήμασταν πρότυπο για όλους τους άλλους δήμους.

  • Τι άλλαξε από την εποχή του Κασιδόκωστα ;
  • Τι έγινε και είχαμε αυτή την οπισθοδρόμηση ;

Ήμουν αντιδήμαρχος οικονομικών επί Γρήγορη Κασιδόκωστα και μπορώ να σας πω τι άλλαξε.

Άλλαξε η νοικοκυρεμένη διαχείριση των χρημάτων μας.

Ένα αριθμό μόνο θα σας πω, ο οποίος δείχνει και την ποιότητα της οικονομικής διαχείρισης Κωνσταντέλλου.

Κοντά στις 500 απευθείας αναθέσεις. Αναρτημένες στο διαύγεια (δεν διαψεύδονται)

Ναι, ο Κωνσταντέλλος, σε αυτή τη θητεία, έκανε 500 απευθείας αναθέσεις. Η λέξη διαγωνισμός έχει γίνει μια σπάνια λέξη για το Δήμο μας.

Ότι έκανε το έκανε στα όρια του νόμου; Ναι, ο νόμος επιτρέπει απευθείας αναθέσεις. Τις επιτρέπει όμως για έκτακτες ανάγκες και όχι για να υποκαταστήσουν τους διαγωνισμούς. Γιατί, ένας ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός, προσδιορίζει το επωφελέστερο για το δήμο.»

Ο Δημήτρης Δαβάκης έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στους 4 πυλώνες της πρότασης της παράταξης για τα επόμενα 4 χρόνια. Ανέφερε σχετικά:

 

Πυλώνας 1: Διαφάνεια στα οικονομικά του δήμου, νοικοκυρεμένη διαχείριση.

Πυλώνας 2: Προτεραιότητα στα βασικά, στη ποιότητα

ζωής.  Στην καθαριότητα, στους καλοσυντηρημένους δημόσιους χώρους, στο φωτισμό, στις σωστά πιστοποιημένες παιδικές χαρές. Ανοιχτές και όχι σφραγισμένες.

Πυλώνας 3: Θωράκιση στην ασφάλεια της πόλης.

Πυλώνας 4: Η μεγάλη μάχη για να κρατήσουμε τον οικιστικό μας χαρακτήρα και τις φιλικές στο περιβάλλον χρήσεις γης. Να προστατέψουμε τις χρήσεις γης. Και να βάλουμε όρια βιωσιμότητας στις μεγάλες επενδύσεις. Να εφαρμόσουμε τα ευρωπαϊκά όρια, να εξασφαλίσουμε τις υποδομές που χρειάζονται έγκαιρα, όχι κατόπιν εορτής.

Για αυτό και θα προχωρήσει ο Δήμος άμεσα σε δική του μελέτη βιώσιμης ανάπτυξης στο Δήμο μας, θα θέσει περιβαλλοντικούς όρους στις μεγάλες επενδύσεις, δεν θα δεχθεί καμία αλλαγή στις χρήσεις γης, θα προστατέψει τον ορεινό όγκο του Υμηττού και τις περιοχές Natura, αλλά και το Ασκληπιείο.

Θα απαιτήσουμε επίσης αντισταθμιστικά οφέλη, τέτοια που να κατευθυνθούν σε βασικές υποδομές αλλά και σε κοινωνική υποδομή.

Δεν θα δεχτούμε αποκλεισμούς από τις παραλίες μας για τους κατοίκους.

Και επιτέλους, θα λειτουργήσουμε μια δική μας πλατφόρμα εργασίας, ώστε να συνδέσουμε τους νέους και τους εργαζόμενους με τις επενδύσεις. «Για μας», είπε ο κ. Δαβάκης, «το γραφείο εργασίας πρέπει να είναι μια ανοιχτή για όλους πλατφόρμα, με ίσες ευκαιρίες για όλους και όχι βέβαια το γραφείο του δημάρχου με μια πελατειακή λογική και μια αυταρχική αντίληψη».

Ο Δημήτρης Δαβάκης έκλεισε την ομιλία του συνοψίζοντας ως εξής:

«Στις επόμενες εκλογές θα βρεθούμε μπροστά σε μια οριακή επιλογή.  Θα κληθούμε να αποφασίσουμε σε τι δήμο θέλουμε να ζήσουμε.  

  • Ένα δήμο που να σέβεται τους κατοίκους, που να προστατέψει το προάστιο που αγαπήσαμε, ή σε ένα τεράστιο επιχειρηματικό κέντρο; 
  • Ένα δήμο που θα μας εξασφαλίσει τη ποιότητα ζωής που είναι αντίστοιχη αυτών που πληρώνουμε και αυτών που αξίζουμε, ή σε ένα δήμο που θα μας ταλαιπωρεί καθημερινά; 
  • Ένα δήμο και ένα δήμαρχο που θα διαχειρίζεται σωστά το δημόσιο χρήμα, ή ένα δήμαρχο που θα λειτουργεί με τη λογική της παρεούλας και της αδιαφάνειας;

Σε ένα δήμο που θα είναι για τους πολλούς και όχι για λίγους!»

Μετά την ομιλία έγινε η ανακοίνωση του πρώτου κύματος των υποψηφίων της παράταξης.