Δημήτρης Δαβάκης – ποιος είμαι

Κατάγομαι από την Μάνη Λακωνίας. Γεννήθηκα στην Καλλιθέα το 1968 και είμαι μόνιμος κάτοικος των Δικηγορικών Βούλας από καταβολής μου, αφού ο πατέρας μου εγκαταστάθηκε στην Βούλα το 1960. Είμαι πατέρας ενός αγοριού 5 χρονών, του Νικόλαου Δαβάκη. Τα μαθητικά μου χρόνια φοίτησα έως και την Α’ Λυκείου στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης και στην συνέχεια μεταγράφηκα στο νεοϊδρυθέν την εποχή εκείνη 2ο Λύκειο Βούλας. Απέκτησα πτυχίο στο Marketing Management και εργάστηκα επί σειρά ετών αρχικά στην Merck Sharp & Dohme – ΒΙΑΝΕΞ και στην συνέχεια στην Bayer AG Ελλάς.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά άρχισε από νεαρή ηλικία. Ήμουν και είμαι ενεργό μέλος και πρόεδρος του συλλόγου Μανιατών Νοτίων Προαστίων, ενώ διετέλεσα και Πρόεδρος των εξελεγκτικών επιτροπών της ιδιαίτερης πατρίδας μου, της Μάνης.

Δραστηριοποιούμαι ακόμα ως μέλος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και είμαι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών, μέλος της εταιρίας Λακωνικών Σπουδών, και μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου, ενώ στο παρελθόν υπήρξα μέλος του ΔΣ του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας, μέλος του ΔΣ του ταμείου τραπεζών ΤΑΑΠΓΑ και μέλος του ΔΣ του ταμείου Πυροσβεστικού Σώματος.

Από το 2006 ασχολούμαι ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση, ως δημοτικός σύμβουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βούλας, ενώ για δύο χρόνια διετέλεσα Πρόεδρος στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Βούλας.

Το 2010 επανεξελέγην δημοτικός σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Κίνηση Γρηγόρη Κασιδόκωστα». Κατά την διάρκεια της δεύτερης θητείας μου στο Δήμο, διετέλεσα Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών, από το 2011 και ως τον Απρίλιο του 2012.

Στις Εκλογές του 2014 ήμουν Υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με το συνδυασμό «Κύμα Ενωμένων Πολιτών». Το Μάρτιο του 2019 ανακοίνωσα εκ νέου την κάθοδό μου στις δημοτικές εκλογές, διεκδικώντας τη Δημαρχία του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με το συνδυασμό «Κύμα Ενωμένων Πολιτών».

Scroll to Top